sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μια Παρί που κυνηγάει στοιχειωμένα ρεκόρ

Μάς έχει συνηθίσει να κάνει τη διαφορά και να σπάει ρεκόρ, σε ποδοσφαιρικό ή μεταγραφικό επίπεδο, αλλά η κυρίαρχος στη Γαλλία Παρί Σεν Ζερμέν κυνηγάει μια σειρά ρεκόρ περασμένων δεκαετιών.

Σταδιακά, στόχος της Παρί Σεν-Ζερμέν παύει να είναι ο τίτλος της Ligue 1 Conforama, μιας και αυτό τείνει να θεωρηθεί αυτονόητο πριν καν φτάσουμε στο 1/3 του πρωταθλήματος.Έχοντας κάνει το 14 στα 14 φέτος δεν είναι υπερβολή να πούμε πως τον έχει ήδη στα δικά της χέρια.Με 46 γκολ υπέρ και μόλις 7 κατά, με μια Μονακό να παραπαίει και Λυων, Μονπελιέ, Λιλ να είναι τουλάχιστον 15 πόντους πίσω η Παρί έχει αγκαλιάσει το τρόπαιο της Ligue 1.Πλέον, λοιπόν, η πρόκληση για τους Παριζιάνους δεν είναι η κούπα, αλλά το να γράψουν ιστορία. Το να καταρρίψουν «αραχνιασμένα» ρεκόρ του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Ένα από τα ρεκόρ που κυνηγάει η ομάδα του Τόμας Τούχελ είναι οι περισσότερες νίκες σε μια σεζόν.Το ρεκόρ αυτό ανήκει στην Παρί και την Μονακό οι οποίες αμφότερες πέτυχαν από 30 τις σεζόν 2015-16 και 2016-17 αντίστοιχα.Τις περισσότερες διαδοχικές νίκες τις κατέρριψε ήδη η Παρί στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μονακό στις 11 Νοεμβρίου, ρεκόρ που κατείχε η ομάδα του Μονακό από την σεζόν 2016-2017, η οποία είχε σταματήσει στις 12.Οι περισσότερες διαδοχικές εντός έδρας νίκες επίσης παραμένει ρεκόρ που ανήκει στη Σεντ-Ετιέν και κυνηγάει η ομάδα του Παρισιού. Ξεκίνησε από τις 13 Μαρτίου του 1974 και τελείωσε τον Αύγουστο του 1975, σταματώντας στον αριθμό 28.Όπως επίσης και οι περισσότερες διαδοχικές εκτός έδρας νίκες,ρεκόρ που ανήκει στη Μαρσέιγ και κράτησε από τις 15 Φεβρουαρίου του 2009 μέχρι τις 8 Αυγούστου του 2009, σταματώντας στις 9.

Ένα ρεκόρ που σίγουρα θα πρέπει να δούμε αν θα σπάσει είναι αυτό των λιγότερων ηττών σε μια σεζόν.Το ρεκόρ ανήκει στη Ναντ. Τη σεζόν 1994-1995 είχε ηττηθεί μόλις μία φορά.Οι λιγότερες εκτός έδρας ήττες σε μία σεζόν αποτελούν ρεκόρ που ανήκει ταυτόχρονα σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες είχαν γνωρίσει την ήττα εκτός έδρας μόλις μία φορά μέσα στη σεζόν. Οι περισσότερες εντός έδρας νίκες ανήκουν στη Σεντ-Ετιέν, από τη σεζόν 1974-1975. Τότε είχαν σταματήσει στις 19, επομένως η Παρί μπορεί απλά να το ισοφαρίσει, δεδομένου ότι 20 ομάδες απαρτίζουν τη Ligue 1. Οι περισσότερες εκτός έδρας νίκες ανήκουν στην Παρί, από τη σεζόν 2015-2016. Τότε είχε σταματήσει στις 15.Μένει να δούμε που θα σταματήσει τώρα.

inner

Ενδιαφέρον έχουν επίσης και τα ρεκόρ που αφορούν τα γκολ.Τα περισσότερα γκολ-υπέρ σε μια σεζόν τα έχει η Ρασινγκ κλαμπ ντε Φρανς που διατηρεί το ρεκόρ των 118 γκολ, το οποίο πέτυχε τη σεζόν 1959-1960. Αυτή τη στιγμή η Παρί βρίσκεται στα 46 τέρματα. Τα λιγότερα γκολ – κατά σε μία σεζόν ανήκουν στην Παρί, η οποία είχε δεχθεί 19 γκολ τη σεζόν 2015-2016. Αυτή τη στιγμή έχει δεχθεί 7. Τα λιγότερα εντός έδρας γκολ–κατά σε μία σεζόν ανήκουν στη Σεντ-Ετιέν, όταν τη σεζόν 2007-2008 είχε δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ στην έδρα της. Η Παρί έχει δεχθεί ήδη 3. Και τα λιγότερα εκτός έδρας γκολ–κατά σε μία σεζόν κατέχει κι εδώ η Παρί από τη σεζόν 2015-2016 όπου δέχθηκε 7 γκολ μακριά από το Παρκ ντε Πρενς. Φέτος έχει δεχθεί ήδη 4.

Μια Παρί λοιπόν φτιαγμένη από πολλά εκατομμύρια με στόχο να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να φτιάξει μια παντοδυναμία στο παγκόσμιο στερέωμα, κατακτώντας πολλά τρόπαια και σπάζοντας ρεκόρ που κανείς δεν είχε στο μυαλό του ως πιθανά να καταρριφθούν.Μένει να δούμε που θα σταματήσει φέτος ο Νειμάρ και η παρέα του με αρχιτέκτονα της ομάδας τον Τόμας Τούχελ.

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκακης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x