Η στήλη επιστρέφει μετά την απαραίτητη ανάπαυλα για τις καλοκαιρινές διακοπές, στην εβδομάδα που πλέον εκκινεί η ευρωπαϊκή περιπέτεια. Ένα ταξίδι που όλοι οι Ενωσίτες έχουν την προσδοκία να είναι ακόμα καλύτερο και από το περσινό και φυσικά να φέρει την ΑΕΚ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μαζί με τα κορυφαία club της Ευρώπης. Μπροστά η Σέλτικ, ενώ και η προοπτική για τη συνέχεια, αν περάσει το εμπόδιο των «Καθολικών» με βάση το ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι παρακάτω, δίνουν ελπίδες.

Μια ΑΕΚ όπως αυτή που είδαμε με την Γαλατά, ειδικά μετά το 30ο λεπτό, έχει βάσιμες ελπίδες να περάσει και τα δύο εμπόδια. Όμως κάθε πράγμα στην ώρα του, μπροστά της η Ένωση έχει την Σέλτικ. Σίγουρα το ιδανικό είναι η παρουσία της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή αποκλεισμό από τους Σκωτσέζους, ο νικητής από το ζευγάρι της Σούντουβα με την Σπάρτακς, αν η ΑΕΚ πάει στο Europa, δίνει στην Ένωση σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης.

Ασφαλώς και υπάρχουν τομείς στους οποίους η ΑΕΚ και να βελτιωθεί μπορεί και να ενισχυθεί. Μετά τα δύο τεστ με τον Ατρόμητο, αλλά κυρίως αυτό με την Γαλατά, δείχνουν πως η ομάδα χρειάζεται δύο κομμάτια ακόμα, για να έχει μεγαλύτερο βάθος στις επιλογές της και να μπορεί να διεκδικήσει με καλύτερες προοπτικές τους στόχους της. Το ένα θέμα έχει να κάνει με το θέμα των διδύμων στην άμυνα. Καλοί ποδοσφαιριστές ο καθένας απ’ αυτούς που διαθέτει η Ένωση ξεχωριστά, ωστόσο το πρόβλημα και αυτό είναι ίσως το βασικότερο ζήτημα, είναι πως τα δίδυμα δεν φαίνεται να κολλάνε.

Ο Τσίγκρι είναι εκτός μάχης, η εικόνα του Τσόσιτς δεν είναι η πρέπουσα και δείχνει πως έχει δρόμο μετά την πολύμηνη απουσία του πέρσι. Μένουν ο Οικονόμου με τον Λαμπρόπουλο, που μαζί έδειξαν να έχουν θέματα στο φιλικό με την τουρκική ομάδα. Επιπλέον υπάρχει για έσχατη λύση και η επιλογή Άλεφ για στόπερ, αλλά θα είναι κρίμα ο Βραζιλιάνος να αρχίσει άμεσα να γίνεται «πασπαρτού». Η θέση από την οποία θα δώσει στην ομάδα ώθηση είναι αυτή δίπλα στον Σιμόες.

Στα διαστήματα που η ΑΕΚ έπαιζε με Γαλανόπουλο και Σιμόες μαζί, είναι προφανές πως πάσχει σε δημιουργία. Το αν είναι λύση να γυρίσει προς τα πίσω ο Μάνταλος ή χρειάζεται κάτι ακόμα εκεί, μένει να φανεί στην πορεία και πιστεύω πως ανεξάρτητα από την έκβαση των αγώνων με την Σέλτικ και εκεί, προκειμένου ν’ αντέξει στην πορεία της σεζόν, θα χρειαστεί κάτι ακόμα η πρωταθλήτρια Ελλάδος. Μιλάμε για μια χρονιά που θα είναι απαιτητική και επίπονη, αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και η ΑΕΚ θα βρίσκεται στους ομίλους, είτε του Champions, είτε του Europa League.

Εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις μου άφησε ειδικά στο παιχνίδι με τους Τούρκους, ο Λούκας Μπογέ. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά διαθέτει ένα στοιχείο που δεν είχε η ΑΕΚ τα προηγούμενα τρία χρόνια στο ρεπερτόριο της με ελάχιστες εξαιρέσεις, δηλαδή τους Μπαρμπόσα και Λάζαρο.

Την ικανότητα να παίξει στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργήσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη μεριά η έστω και μικρή συμμετοχή του Άλεφ στο φιλικό με τους Τούρκους, θεωρώ πως ήταν αρκετή, ώστε να καταλάβουμε πως πρόκειται για έναν σύγχρονο χαφ με την ικανότητα, λόγω της ευχέρειας του στην πάσα και του μεγάλου διασκελισμού του, να κερδίζει μέτρα για να λογαριασμό της Ένωσης και ν’ ανεβάζει την ομάδα.

Θέλω να πιστεύω πως και οι δύο βρίσκονται ήδη σε κατάσταση, που να δίνει την δυνατότητα στον Ουζουνίδη, να τους χρησιμοποιήσει όσο πιο πολύ γίνεται στα κρίσιμα παιχνίδια με την Σέλτικ. Ευχή όλων η τρομερή παράδοση του Δικεφάλου με τους Σκωτσέζους, να συνεχιστεί.