Κώστας Μιαούλης

H γρήγορη σκέψη του Ταχτσίδη το ξεκλείδωσε και μετά έκανε περίπατο ο Ολυμπιακός

Σε τέτοια παιχνίδια, όταν η αναμέτρηση πηγαίνει σε ρυθμό που βολεύει το αουτσάιντερ, χρειάζεται μια ενέργεια με γρήγορη σκέψη, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα του ματς. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Το πρώτο ματς ίσως δεν προδιέθετε για ένα τέτοιο τελικό αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να βλέπουμε ένα άνοιγμα της ψαλίδας. Οι τρεις διεκδικητές μόλις βάλουν το πρώτο, εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να την πατήσουν όσο περνούν οι αγωνιστικές. Ο ΠΑΟΚ έβαλε το πρώτο και στο δεύτερο τέσσερα, η ΑΕΚ έβαλε τρία από το πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος ταλαιπωρήθηκε περισσότερο, δεν είχε μεγάλες φάσεις, το ματς πήγαινε όπως ήθελε η Λάρισα. Μόνο που ένα γκολ φαίνεται πως αρκεί πλέον στον Ολυμπιακό για ν’ ανοίξει τα ματς και να μην έχει το άγχος μήπως και του στραβώσει η κατάσταση. Όλα λειτουργούν πολύ καλύτερα πλέον.

Τα γκολ του Ανσαριφάρντ και του Τζούρτζεβιτς από δημιουργίες του Φορτούνη, στον ανοικτό χώρο, έδωσαν την διάσταση ανάμεσα στην διαφορά των δύο αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός πέρασε από μια δύσκολη έδρα, εκεί που ο ΠΑΟΚ άφησε δύο πόντους και η ΑΕΚ την έχει μπροστά της, ύστερα από το εντός έδρας με τον ΠΑΣ. Με τις ομάδες να έχουν στρώσει πλέον για τα καλά και να μπαίνουν φουριόζες με τις εμφατικές νίκες στο 2018, σου δίνεται η αίσθηση πως τα πάντα θα κριθούν στα ντέρμπι. Όχι όμως μόνο εκεί. Με την δυναμική που δείχνουν να έχουν έναντι των υπολοίπων, όποιος κάνει το λάθος σε ένα ματς στην περιφέρεια ή στην έδρα του με μικρό, μπορεί να χάσει το τρένο του πρωταθλήματος.

Για τον Ολυμπιακό αυτή ήταν μια νίκη επιβεβαίωσης. Έχει μπει σε έναν δρόμο, ανεξάρτητα με το ποιος κάθεται στον πάγκο του. Αυτή η νίκη, μέσα στο γενικότερο κλίμα που άλλαξε μετά την απομάκρυνση Λεμονή, με τον ερχομό του Μιραλάς, έρχεται να φτιάξει μια αίσθηση ενός έστω και μικρού προβαδίσματος έναντι των άλλων. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φτιάξει ένα σερί στο πρωτάθλημα, ακόμα και σε αυτή τη χρονιά που άρχισε τόσο στραβά γι’ αυτούς με επτά συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες. Οι Πειραιώτες έχουν την τεχνογνωσία, ακόμα και αν έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα.

Πλέον αυτό που απομένει να διαπιστώσουμε είναι πόσο θα πειράξει την ομάδα όπως είναι τώρα ο Γκαρσία, πόσο καλά και πόσο έτοιμος είναι ο Μιραλάς να βοηθήσει, αν και πιστεύω πως τέτοιοι παίκτες και με ένα πόδι έχουν ποιότητα να κάνουν διαφορά και τι άλλες ενισχύσεις θα έρθουν. Παρακολουθούμε μια ενδιαφέρουσα μονομαχία, με την αίσθηση πως αυτός που έχει πάρει τα προηγούμενα έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Πρόσφατα όταν κάναμε τις επιλογές για την ενδεκάδα του πρώτου γύρου, είχα τονίσει πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές , μεταξύ των οποίων αρκετοί του Ολυμπιακού που δείχνουν ν’ ανεβαίνουν σε απόδοση. Ο Μάριν, πλην του Φορτούνη ήταν ξανά καθοριστικός, γιατί βάζει το τετ-α-τετ και συμμετέχει στη δημιουργία του 2ου και του 3ου γκολ, με τις πάσες πριν τις ασίστ. Ο Γερμανός ανεβαίνει πολύ και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία της ανάκαμψης των «ερυθρόλευκων».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x