Κώστας Μιαούλης

H ζωή με την ΑΕΚ είναι ένα ατελείωτο θρίλερ

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει στο sport-fm.gr τη νέα συναρπαστική βραδιά που βίωσαν οι Ενωσίτες στο μπάσκετ και μετράει τις ώρες για την ρεβάνς του Κυπέλλου για μια ακόμα βραδιά που θα θυμόμαστε.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Η ζωή των Ενωσιτών τον τελευταίο καιρό έχει ταυτιστεί με τα θρίλερ. Είναι ένα συναίσθημα που πραγματικά δεν ξέρεις τι να πεις, τι να κάνεις, πώς ν’ αντιδράσεις.

Όμως ο Θεός που συνοδεύει αυτόν τον σύλλογο, έχει αποφασίσει φέτος πως πρέπει να του δώσει πολλές χαρές. Σε ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ.

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο, αυτή η νίκη ήταν τεράστια. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή η ήττα θα ισοδυναμούσε με μεγάλο κάζο. Γιατί η αλήθεια είναι πως για την φετινή Ένωση στο μπάσκετ και με βάση τους παίκτες που έχει θα ήταν αποτυχία ο αποκλεισμός. Παρά το γεγονός πως η Ένωση έπεσε σε έναν όμιλο, όπου είχε πάρα πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και εξαιρετικά ικανούς αντιπάλους.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει και ο Αγγελόπουλος να κάνει την αυτοκριτική του. Όχι για το οικονομικό, όπου όσα έχει κάνει είναι κατά κοινή παραδοχή, πάρα πολλά, αλλά ως προς τις επιλογές του. Η ΑΕΚ έχει σοβαρά θέματα να λύσει ακόμα σαν ομάδα. Ο Καββαδάς, ο Χάντερ και ο Βασιλόπουλος (ειδικά αυτός στα τελευταία ματς) θεωρώ πως θα δώσουν άλλο βάθος και ποιότητα στην ομάδα. Ειδικά για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο θέλω να γράψω πως ήδη στον ελάχιστο καιρό που είναι στην ομάδα πρόλαβε ήδη να δεθεί με τους συμπαίκτες, τον κόσμο. Μιλάμε για έναν παίκτη που ξέρεις πως πάντα θα καταθέσει αυτό που έχει στο παρκέ. Παίζει με την καρδιά του και αυτό έχει τεράστια σημασία. Το τρίποντο του ήταν καταλυτικό για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει το ματς.

Ο αρχηγός βέβαια ήταν αυτός που έδωσε την χαριστική βολή. Ο Κουκ αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο της Εστουδιάντες με τη Βενέτσια, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση. Τώρα πρέπει η Ένωση να αξιοποιήσει τον χρόνο που κέρδισε, να πάρει έναν combo guard και να σουλουπωθεί στην άμυνα. Αν συμβούν αυτά, το μέλλον μπορεί να είναι υπέροχο φέτος. Η ΑΕΚ συνεχίζει, είναι όρθια είναι μέσα παντού. Ας μην το ξεχνάμε. Ένα ξεχωριστό μπράβο αξίζει σε όσα παιδιά, είναι κοντά στην ομάδα του μπάσκετ και βρίσκονται εκεί.

Η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο τώρα, αποτελεί μια ακόμα πρόκληση για την φετινή ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ πέρασε στους ποδοσφαιριστές το μήνυμα για τις δυσκολίες που έχει αυτό το παιχνίδι. Αυτό που δεν θα μου άρεσε ποτέ να συμβεί με την ποδοσφαιρική ομάδα θα ήταν να γίνει αλαζονική, όπως συμπεριφέρονται κάποιοι άλλοι που τώρα επιχειρούν να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο μετά από χρόνια. Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε μας, ούτε ως ομάδα αγωνιστικά, ούτε από άποψη συμπεριφοράς οπαδών.

Το ματς του Κυπέλλου σαφώς και είναι διαφορετικό κι από το κυριακάτικο. Ο Ολυμπιακός θα τα παίξει όλα για όλα, όπως και ο προπονητής του που βρίσκεται ήδη υπό πίεση. Η ΑΕΚ προς διάψευση όσων την ήθελαν να μην αντέχει λόγω ρόστερ, συνεχίζει και είναι μέσα στο κόλπο παντού. Κι όσες απώλειες υπήρξαν δεν θεωρώ πως είχαν τόσο πολύ από την έλλειψη κάποιου παίκτη στο ρόστερ.

Αυτό, όσοι είστε αναγνώστες της στήλης, γνωρίζετε πως το είχα επισημάνει, ακόμα και τη μέρα που η Ένωση πέρασε από τη Νέα Σμύρνη, χάνοντας ωστόσο τον αρχηγό της, μέχρι το τέλος της σεζόν. Με το «χαρακτηριστικό τίτλο «η ΑΕΚ της Νέας Σμύρνης μπορεί να αντέξει και την απώλεια του αρχηγού» είχε γραφτεί το σχόλιο της στήλης, στις 29/10, τη μέρα δηλαδή που η ΑΕΚ πέρασε από την Πλατεία με το γκολ του Σέρχιο.

Η ΑΕΚ προχωρά είναι όρθια. Έχει πλέον τον Μασούντ, για σήμερα δεν θα έχει στην αποστολή τον Χουλτ και τον Μοράν, αλλά ειδικά για τον πρώτο είμαι βέβαιος πως θα τον δούμε στα επόμενα κομβικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Η Ένωση βασισμένη στις δικές της δυνάμεις και παίζοντας κανονικά παιχνίδια, θα παλέψει για τον τίτλο, για το Κύπελλο και την ευρωπαϊκή διάκριση. Απόψε ο κόσμος, οφείλει να ανηφορίσει προς το ΟΑΚΑ. Για μια ακόμα μεγάλη μάχη, για μια ακόμα συναρπαστική βραδιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x