Κώστας Μιαούλης

H ζωή μετά τον Αραούχο στην ΑΕΚ και τα θετικά σημάδια του Χάσι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το γεγονός πως πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα χωρίς Τσίνο οι Ενωσίτες, για την προεργασία της ΑΕΚ στον φορ και για τον Χάσι, που θα… σκουπίσει κόσμο από όσους προϋπήρχαν.

Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας το ξέκοψε. Κι από τη στιγμή αυτή, παρά την επίθεση αγάπης των «Ενωσιτών» προς τον Τσίνο, τα πράγματα δύσκολα μπορούν ν’ αλλάξουν, παρά μόνο αν η ΑΕΚ άνοιγε για τα καλά το πουγκί της για να κάνει δικό της τον Αργεντινό. Ωστόσο η δυσκολία για τον Τσίνο (τον οποίο δεν ξεγράφω τελείως) πρέπει και έχει ήδη κάνει την ΑΕΚ να κοιτάζει και προς άλλες κατευθύνσεις. Αφήστε που έτσι κι αλλιώς θεωρώ πως στο υπάρχον υλικό θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει πράγματα και μπορεί.

Βέβαια η ΑΕΚ δεν θα την βγάλει μόνο με τους επιθετικούς που έχει και πιστεύω πως θα προσθέσει, αφού έτσι αναφέρει και το ρεπορτάζ, κάποιον ακόμα στο δυναμικό της στην εμπροσθοφυλακή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα είναι σούπερ όνομα ή θα πρόκειται για παίκτη κοντά στο εκατομμύριο. Θεωρώ πως και με ένα κασέ γύρω στα 450.000-500.000 ευρώ, η ΑΕΚ μπορεί να βρει μια αξιόπιστη λύση για την επίθεση, όπου αν σημειωθεί και μια ακόμα προσθήκη η Ένωση θα είναι υπερπλήρης.

Θέλω σε αυτό το σημείο να σημειώσω δύο γεγονότα. Το ένα είναι πως ο Γιακουμάκης δεν αποτελεί μονάδα που έρχεται απλά να συμπληρώσει την ομάδα και θα δοθεί δανεικός είτε τώρα, είτε τον Ιανουάριο. Είναι παίκτης που πέρσι στην Σούπερ Λίγκα απέδειξε πολλά πράγματα και θεωρώ, συμφωνώντας με τον Τάσο (τον οποίο καλωσορίζω με την σειρά μου στην παρέα) πως θα πάρει τις ευκαιρίες του. Επιπλέον θα επισημάνω πως δεν έχω ελπίδες πολλές από τον Αλμέιδα. Πλην όμως επειδή η περσινή χρονιά ήταν τόσο κακή και αν αυτός ο παίκτης μείνει τελικά στο ρόστερ, δεν πιστεύω πως σαν επιπλέον λύση μπορεί να είναι στα ίδια χάλια με τα περσινά. Αν του το επιτρέψει το σώμα του ο Αλμέιδα θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις, να κάνει φέτος, έστω και λίγα, αλλά καλά ματς.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα δυνατό ντεμαράζ αυτή την εβδομάδα στα μεταγραφικά. Κάτι που για μένα ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο, γιατί ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να πορευθεί σωστά με το ρόστερ που τελείωσε τη σεζόν. Η πραγματικότητα, όπως θα διαπιστώνετε την εβδομάδα που πέρασε μετά το φιλικό της Κυριακής είναι πως ο Χάσι, ανεξάρτητα με το αν είναι καλός προπονητής ή όχι, δεν έχει καλή άποψη για αρκετούς από το ρόστερ που βρήκε, ακόμα ανάμεσα και σε ποδοσφαιριστές που πέρσι ήταν βασικοί.

Έτσι μετά τον Ανσαριφάρντ (που τονίσαμε πως δεν μπορεί ν’ αποτελεί βασική επιλογή και πλέον φαίνεται αν πάρει και άλλον πέρα από τον Εμενίκε) δεν θα είναι καν δεύτερος, αλλά 3ος, ο Χάσι όπως λέει το ρεπορτάζ από το Βέλγιο έχει βάλει και άλλους στο μάτι και δεν τους πιστεύει. Για παράδειγμα με δεδομένη την έλευση του Καρσελά φαίνεται να χάνει την θέση του στην ενδεκάδα ο Σεμπά. Κι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής που και στη Νέα Σμύρνη δεν πήγε καλά, ούτε στο θεωρητικά καλό ημίχρονο του Ολυμπιακού είναι ο Μάρτινς που δεν πείθει τον Κοσοβάρο. Όπως άλλωστε γενικά δεν πείθει από την ώρα που έφυγε ο Μιλιβόγεβιτς. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός επιμένει με Οφόε και καλά κάνει.

Ο Χάσι ήξερε τι ζήτησε και γιατί. Μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη δεν υπήρχε αμφιβολία πως χρειάζεται γερό σκούπισμα στο ρόστερ και ποιοτικές προσθήκες. Απ’ όσα βλέπω ν’ απαιτεί, αλλά και απ’ όσα βλέπω να υλοποιούνται, δική μου αίσθηση είναι πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ο Χάσι. Αν καταφέρει να πάρει έστω και τους 4-5 (τους δύο τους έχει ήδη πάρει) από τους έξι που ζήτησε συνολικά, ο Ολυμπιακός σίγουρα σε υλικό θα έχει καλύτερες προοπτικές από πέρσι και ειδικά από την ομάδα που εμφανίστηκε μετά τα μισά της σεζόν. Μετά θα κριθεί η δική του δουλειά, αλλά σε αυτά που ζητάει, δε νομίζω πως κάποιος φίλος του Ολυμπιακού μπορεί να μην είναι σύμφωνος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x