Κώστας Μιαούλης

O Mάκης πήρε πάνω του την κρισιμότερη επιλογή στην σύγχρονη ιστορία της «Βασίλισσας»

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εδώ και καιρό ειλημμένη απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου να προσλάβει τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Μια απόφαση κομβική στη νεότερη ιστορία της «Βασίλισσας».

Ήθελε καρδιά, καθαρό μυαλό και γενναιότητα η απόφαση αυτή από τον Μάκη Αγγελόπουλο. Για το αποτέλεσμα κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος, άλλωστε στον αθλητισμό, οι προβλέψεις κάθε είδους, είναι εξαιρετικά επισφαλείς. Δεν μπορεί λοιπόν σε καμία περίπτωση να υπάρχει βεβαιότητα για επιτυχία ή αποτυχία. Όλα θα φανούν στο παρκέ. Με βεβαιότητα θα γράψω πάντως πως είναι ίσως η πιο κρίσιμη επιλογή-απόφαση στην σύγχρονη ιστορία της ΚΑΕ.

Εκεί που ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει καταθέσει χρήμα και χρόνο, αποζημιώθηκε, όπως και ο κόσμος με τίτλους, όμως η αλήθεια είναι πως η «Βασίλισσα» δεν έχει σταθεροποιηθεί εκεί που όλοι θα θέλαμε να βρίσκεται. Η Ένωση είναι υποχρεωμένη να μην αποτύχει, τις επόμενες σεζόν, να δείξει συνέπεια και πρόοδο και να μονιμοποιηθεί ως καθαρά 3η δύναμη, σε πρώτη φάση, πίσω από τους δύο «αιώνιους». Γιατί και αυτό δεν το έχει καταφέρει ξεκάθαρα για την ώρα.

Ο Αγγελόπουλος πήρε την απόφαση, παρά τις ενστάσεις από τη μεριά των οργανωμένων. Δεν είναι κάτι που συναντάς εύκολα στην χώρα μας και αυτό καθιστά ακόμα πιο γενναία την απόφαση του ιδιοκτήτη της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ. Τώρα ο καθένας από τους οπαδούς και τους φίλους της «βασίλισσας» θα πρέπει να είναι αρωγοί, όποιες ενστάσεις και αν έχουν. Από την άλλη , θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η διαχείριση από επικοινωνιακής πλευράς σε πολλές καταστάσεις. Σε αυτό το σημείο, υπάρχει ένα point στην πλευρά των οργανωμένων.

Εξαιρώντας το κομμάτι που αφορά την οικογενειακή ευθύνη, στο οποίο η στοχοποίηση είναι άδικη, απαιτείται μεγάλη προσοχή στο κομμάτι της επικοινωνίας. Δεν είναι και το πλέον σύνηθες αυτό που θα ζήσει η ΑΕΚ και καθαρά θα το γράψω, έχω αμφιβολίες για το αν ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του Ηλία Παπαθεοδώρου θα κολλήσει με την ΑΕΚ. Είναι όμως μια απόφαση του Μάκη Αγγελόπουλου, είναι γενναία και κομβικής σημασίας και όλοι μας θα πρέπει να την αποδεχτούμε. Αποφεύγοντας με κάθε τρόπο, οποιαδήποτε «οικογενειακή έριδα».

Καθαρά προπονητικά πάντως άποψή μου είναι πως ο συγκεκριμένος κόουτς, έχει τα φόντα να πετύχει. Η ΑΕΚ θα πάει στο μπάσκετ μιας άλλης λογικής, πολύ πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τον πρώτο λόγο να ανήκει στους περιφερειακούς και κυρίως στους πλέι-μέικερ που θα έχουν το κουμάντο. Ποτέ στον πλανήτη, δεν υπήρξε μια σπουδαία ομάδα, δίχως έναν οργανωτή που να κάνει τη διαφορά ή τουλάχιστον με πλέι-μέικερ που να κρατούν τα ηνία των ομάδων. Η ΑΕΚ θα γίνει πιο ορθολογική στο 5 εναντίον 5 που ήταν το ευάλωτο σημείο της, με εξαίρεση λίγο την περσινή χρονιά, στην πορεία της παρουσίας του Μάκη Αγγελόπουλου στην ομάδα.

Ο Παπαθεοδώρου, έχοντας δουλέψει στις μικρές Εθνικές θεωρώ πως είναι ο καταλληλότερος για να ξεκινήσει την πραγματική και ουσιαστική αξιοποίηση του ελληνικού υλικού σε νεαρές ηλικίες που υπάρχει στον σύλλογο, αλλά δεν έχει εξελιχθεί και προοδέψει ακόμη καθόλου. Δική μου εντύπωση, είναι πως η επιλογή του ίσως βάρυνε ακόμα περισσότερο γι’ αυτόν τον λόγο. Το εξαιρετικό υλικό που έχει η ΑΕΚ και είναι νεαρής ηλικίας, πρέπει επιτέλους να βγει στον αφρό και αυτό θα είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του νέου προπονητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x