Κώστας Μιαούλης

To πρώτο «διπλό» δίνει οξυγόνο αγωνιστικά στο τριφύλλι

Τα κέρδη που μπορεί να δώσει το διπλό στην «ΑΕLFC Arena», η εξαιρετική εμφάνιση αρκετών «πράσινων», ο Λουντ που παίρνει ηγετικό ρόλο και η ηρεμία που κέρδισε ο Ουζουνίδης. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια ο Παναθηναϊκός είχε φλερτάρει νωρίτερα με το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ωστόσο έπρεπε να φτάσουμε στην Καθαρή Δευτέρα για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να σημειώσουν τη νίκη μακριά από τη Λεωφόρο και να πάρει ένα διπλό, που μοιάζει με κάτι ελάχιστο, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά τουλάχιστον είναι ένας λόγος να χαμογελάσουν στο «τριφύλλι».

Αποτελεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας, προκειμένου ο Ουζουνίδης, να δουλέψει απρόσκοπτα μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πως οι «πράσινοι» κέρδισαν την ΑΕΛ και δεν είναι κάποια σπουδαία υπόθεση. Μια τέτοια εκτίμηση είναι λάθος. Με τους «βυσσινί» να έχουν κόψει βαθμούς ήδη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η αξία του Παναθηναϊκού παίρνει διαστάσεις, ενός σημαντικού αποτελέσματος. Που άλλωστε ήταν και το πρώτο νικηφόρο μετά από καιρό, μακριά από τη Λεωφόρο.

Η πατέντα με τον Δώνη και τον Λουντ μπροστά είχε αποτέλεσμα σήμερα. Ο Φινλανδός έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι όχι μόνο εξαιτίας του τέρματος που σημείωσε, αλλά και λόγω της γενικότερης παρουσίας του. Άλλη μια ασίστ πάρε βάλε με εκείνη την φοβερή κούρσα στο δεύτερο μέρος που την έκοψε στον Χατζηγιοβάνη.

Μιλάμε πλέον για τον παίκτη που εξαιτίας της ικανότητας του να παίζει σε πολλές θέσεις, μπορεί ν’ αποτελεί και το βαρόμετρο. Πολύ καλό παιχνίδι έχει πραγματοποιήσει και ο Δώνης, αλλά αποκάλυψη αποτέλεσε και ο Κουλιμπαλί που αγωνίστηκε σαν προωθημένος από την δεξιά μεριά. Σημαντική στη φάση του γκολ και η συμβολή του Τζανδάρη που δίνει ωραία μπαλιά στον Δώνη.

Με πολλές «αλχημείες» που του βγήκαν, με ένα ρόστερ που παρά τις ελλείψεις που είχε και γι’ αυτό το ματς, έβγαλε την ρετσινιά της ομάδας χωρίς διπλό. Με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες μιας και έλειπαν 5-6 ποδοσφαιριστές, αλλά με ποδοσφαιριστές που είχαν μπόλικο πάθος, αλλά πρόσφεραν και ωραίο και ποιοτικό θέαμα, ειδικά στο πρώτο μέρος. Ένας Παναθηναϊκός που θα έχει την ταυτότητα του μαχητικού προπονητή του, έκανε την εμφάνιση του στην «ΑΕL FC Arena» και κατέκτησε ένα πέρα για πέρα δίκαιο διπλό.

Η επόμενη ημέρα, στο οικονομικό κομμάτι θα βρει την ομάδα με τα ίδια προβλήματα και πέρα από τα προβλεπόμενα έσοδα, δεν φαίνεται κάτι άλλο στον ορίζοντα. Για την αξιοπρέπεια της ομάδας, για τον κόσμο και την ιστορία, ο Παναθηναϊκός οφείλει ως το τέλος, να παρουσιαστεί με το πάθος που είχε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λάρισα. Κι επειδή έχει να παίξει με όλους τους διεκδικητές του τίτλου, μπορεί να αποδειχθεί και ρυθμιστής του πρωταθλήματος.

Η θετική παρουσία των νέων παιδιών των «πρασίνων» ως το καλοκαίρι, μπορεί να φέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αυτά όμως είναι ακόμα μακριά. Όποιος υποτιμήσει έναν Παναθηναϊκό, όπως παρουσιάστηκε στη Λάρισα, θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x