Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ και Ολυμπιακός χωρίς περιθώρια, ο ΠΑΟΚ να μην του μπει η αμφιβολία!

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί η αγωνιστική αυτή που συμπληρώνει το 1/3, είναι ειδικών συνθηκών που μπορεί να καθορίσει νέες ισορροπίες ή να παγιώσει το προβάδισμα του ΠΑΟΚ.

Το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής που συμπληρώνει το 1/3 του πρωταθλήματος, θεωρώ πως θα έχει πολύ ζουμί και θα μας δώσει μια αίσθηση για τις ισορροπίες που θα καθοριστούν στη συνέχεια. Από το μεσημέρι ως τις εννέα και τέταρτο το βράδυ, μπορεί να έχουμε μια νέα κατάσταση στην εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, μπορεί και να υπάρχει η παγίωση του ΠΑΟΚ στην κορυφή. Για να μιλάμε ξεκάθαρα, απώλειες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ή της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αν προτιμάτε, νομίζω πως θα καταστήσουν τον Δικέφαλο του Βορρά, ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Για την ακρίβεια θα πρέπει στις επόμενες 20 αγωνιστικές να ανατραπούν τα πάντα.

Πριν αναλύσω τα των ομάδων οφείλω να καταθέσω μια άποψη για έναν παράγοντα που θεωρώ πως θα παίξει ρόλο στη συνέχεια. Το πόσο ευεργετικά ή αρνητικά μπορεί να λειτουργήσει στην ψυχοσύνθεση των ατού, ειδικά των μεγάλων, ο τρόπος που κάνει τις κλήσεις ο Άγγελος Αναστασιάδης. Για παράδειγμα, στον αγώνα της Ξάνθης, ο Γιώργος Μασούρας, φορώντας το περιβραχιόνιο απόντος του Κόρμπου και μια ημέρα μετά την κοινοποίηση της κλήσης του στην Εθνική ομάδα, έμοιαζε σαν ένας άλλος παίκτης.

Ο Μασούρας έχει δείξει πολλές φορές στις τελευταίες τρεις (μαζί με τη φετινή) σεζόν τις δυνατότητες του. Στο ματς της Ξάνθης όμως, έχοντας συνειδητοποιήσει το μέγεθος της στιγμής, πήρε τον Πανιώνιο από το χέρι και τον οδήγησε σε μια σπουδαία νίκη. Ο Μασούρας την επόμενη ημέρα της κλήσης ήρθε να επιβεβαιώσει το ότι δικαιούταν μια κλήση. Θέλω να δω πως θα λειτουργήσει στα ατού των μεγάλων, το σκεπτικό του Άγγελου, που υποδεικνύει πως αν δεν παίξεις, κανένας δεν έχει «παντρευτεί» μια θέση στην Εθνική. Η πρώτη κλήση ήταν ένα καμπανάκι. Στις επόμενες δεν θα αποκλείσω εκπλήξεις, αν κάποιοι δεν συνέλθουν αγωνιστικά. Μιλάω για τουλάχιστον δύο παίκτες, απ’ αυτούς που μπορεί να καθορίσουν το μέλλον των ομάδων τους στο πρωτάθλημα και αυτόν τον καιρό είναι ντεφορμέ.

Για την ΑΕΚ που προηγείται χρονικά το παιχνίδι της, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Κι αυτό δεν είναι ένα κλισέ, το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο. Ο Ατρόμητος, πέραν του Βασιλακάκη θα είναι πάνοπλος και η Ένωση πλέον θα μπει σε άσχημα μονοπάτια, αν δεν μπορέσει φέτος να νικήσει την ομάδα που πάντοτε, με κάποιο τρόπο, της χαλάει το μυαλό και αυτό δεν είναι συμπτωματικό. Θεωρώ πως η επίσκεψη Μελισσανίδη στην προπόνηση, δίνει σε όλους μας να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα, θεωρώ πως θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ένωση.

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί μια άλλη όψη του νομίσματος. Μετά το δεύτερο αποτυχημένο αποτέλεσμα με τη Βίντι, που τον φέρνει κοντά στην έξοδο από την Ευρώπη, υπήρξε ένας κλονισμός μια αμφισβήτηση. Ίσως η πρώτη φορά από πέρσι μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα εκτός έδρας του πρώτου γύρου της περσινής σεζόν, που υπάρχει μια αμφισβήτηση. Δεν ξέρω αν είναι μικρή ή μεγάλη η μερίδα, πάντως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα στους φίλους του Δικεφάλου του Βορρά, που δεν είναι βέβαιοι για τον Λουτσέσκου. Ακόμα περισσότεροι είναι εκείνοι που συνειδητοποίησαν πως το βάθος του ρόστερ δεν είναι αυτό που το επικοινωνιακό επιτελείο και ΜΜΕ ήθελαν να υπαγορεύσουν πως έχει.

Πολύ δύσκολα να στραβοπατήσει ο ΠΑΟΚ, συμφωνώ. Αλλά τώρα που είναι πιο βατό το πρόγραμμα και το μυαλό μπορεί να χαλαρώσει, πιστεύω πως για μια ομάδα, που δεν παίζει καλά, αν εξακολουθήσει να τραβάει έτσι το βιολί, μπορεί να την πατήσει. Υπάρχουν πιθανότητες να έχει ωφεληθεί μετά τα αποτελέσματα των άλλων η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αν σε αυτή τη συγκυρία μεγαλώσει η διαφορά, τότε ο ΠΑΟΚ θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες για τον τίτλο.

Κλείνω με το ντέρμπι που θα το πάρει θεωρώ αυτός που θα βάλει το πρώτο γκολ. Οι δύο αιώνιοι φέτος κάνουν ευκαιρίες, που δεν τις αξιοποιούν στον βαθμό που θα έπρεπε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έδειξε πως ξεμπουκώνει με την Ντουντελάνζ, αλλά αυτό περιμένουμε να συμβεί και σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ψάχνει να πάρει έστω το ένα ντέρμπι που στατιστικά του αναλογεί, ώστε να αποδείξει σε όλον τον κόσμο, με τον πιο εμφατικό τρόπο πως είναι παρών. Κακά τα ψέμματα πάντως, με δεδομένη και την απειλή της αφαίρεσης βαθμών, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει το ματς όπως και να ‘χει, αν θέλει να παραμείνει στην κούρσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x