Κώστας Μιαούλης

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ψάχνουν την επιβεβαίωση της προόδου τους

Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός κοντράρονται για να «κλειδώσουν» τα πλέι-οφ, που πάντως φαίνονται πιο άνετα από το Σάββατο και θέλουν να επιβεβαιώσουν την πρόοδό τους. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Στα φετινά ντέρμπι, με μοναδική εξαίρεση το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη δεν είδαμε καλό θέαμα. Πλην αυτού του ματς, όποιος πήρε το προβάδισμα νίκησε. Είχαμε αγώνες με μονόπλευρη υπεροχή σαν αυτή του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, ή σαν αυτή του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό μετά το πρώτο εικοσάλεπτο. Το ΑΕΚ- ΠΑΟΚ δεν σηκώνει το παραμικρό σχόλιο, όπως και οι δύο νίκες του Ολυμπιακού με ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο Φάληρο. Η νίκη του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ ήταν κάπως παράξενη και ήρθε με ένα σουτ. Όμως ανατροπές και συγκινήσεις που να σε συνεπάρουν δεν παρατηρήσαμε μέχρι τώρα σε κάποιο ντέρμπι, στην τρέχουσαν σεζόν.

Η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έχει σίγουρα ισχυρό κίνητρο. Οι δύο ακόμα δεν μπορούν να μιλούν για ασφαλή παρουσία στα πλέι-οφ, ωστόσο οι απώλειες που είχαν Ξάνθη και Πλατανιάς, τους διευκολύνουν να μην πάνε αύριο με την πλάτη στον τοίχο. Από την άλλη αμφότερες οι ομάδες πέρα από το βαθμολογικό κίνητρο, έχουν ένα ακόμα πολύ πιο ισχυρό. Καλούνται να αποδείξουν την συνέχιση της εξέλιξης τους με τους προπονητές που τους έχουν βοηθήσει παρά πολύ να βγουν στον αφρό, μετά από έναν δύσκολο χειμώνα.

Η λογική λέει πως και οι δύο προπονητές θα προσπαθήσουν ο ένας να εξουδετερώσουν πρώτα ο ένας τα ατού του άλλου. Κι οι δύο ξέρουν πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καλό μομέντουμ. Βέβαια ο Παναθηναϊκός καλείται ν’ αποδείξει πως και μακριά από την έδρα του μπορεί να σταθεί πλέον καλά και να διεδικήσει πόντους μακριά από τη Λεωφόρο. Η αήττητη από την ώρα που ανέλαβε ο Χιμένεθ ΑΕΚ, περιμένω και πάλι να είναι σφιχτή στο κέντρο και να προσπαθήσει εκείνη να δώσει τη μορφή που θέλει στο παιχνίδι. Δεν αποκλείω πως αν επικρατήσει η λογική στους προπονητές του να κατέβουν για μην χάσουν, μπορεί να δούμε ένα κακό ματς. Ελπίζω όμως πως αυτό το ντέρμπι, θα έχει κάτι διαφορετικό.

Η Ένωση και το τριφύλλι αυτή τη στιγμή έχουν αποδείξει πως μπορούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Οι δύο αντίπαλοι θέλουν να επιβεβαιώσουν την πρόοδο τους μέσα από μια σημαντική νίκη που θα τους εκτοξεύσει την ψυχολογία και που θα τους κάνει να νιώσουν πιο δυνατοί, όχι μόνο για τη συνέχεια και τα πλέι-οφ, αλλά γιατί υπάρχουν και τα ματς του Κυπέλλου. Αυτό ίσως είναι ένα έξτρα κίνητρο που μπορεί να δίνει ελπίδες για ένα ανταγωνιστικό και συνάμα καλό ματς στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής.

Χιμένεθ και Ουζουνίδης σαφώς και έχουν μεταμορφώσει προς το καλύτερο τις δύο ομάδες. Συνήθως ωστόσο, όσο κι αν αυτό είναι άδικο για τους προπονητές, η πρόοδος φαίνεται μέσα από τις νίκες. Υπάρχει ακόμα κίνητρο βαθμολογικό, αλλά το ματς αυτό θα γίνει ανάμεσα σε δύο ομάδες που ψυχολογικά είναι καλά. Αν αφεθούν να βγάλουν τις αρετές τους στο γήπεδο, τότε μπορούμε να ελπίζουμε πως θα δούμε επιτέλους φέτος κι ένα ντέρμπι, από ποιοτικής απόψεως, της προκοπής που να έχει και μεγάλο ανταγωνισμό, με γκολ και εναλλαγές συναισθημάτων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x