Κώστας Μιαούλης

Ακόμα και με τα φετινά χάλια, η ΑΕΚ είναι καλύτερη του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ΑΕΚ που για πρώτη φορά, έβγαλε ψυχή και που απέδειξε σε ένα ακόμα ματς με λάθη του Θάνου σε βάρος και των δύο, πως είναι ανώτερη από τον Δικέφαλο του Βορρά.

H AEK κατέθεσε ψυχή στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Κατέθεσε μαγκιά, επαγγελματισμό, εξυπνάδα και απέδειξε σε ένα ακόμα ματς φέτος, πως είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της. Δύο ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που θα ονειρεύονταν οι οπαδοί και οι φίλαθλοι τους, αλλά έστω και έτσι η ΑΕΚ φέτος απέδειξε πως είναι καλύτερη. Η ειρωνεία είναι πως η ρημάδα η μπάλα, μπορεί να έχει φέρει την Ένωση να έχει νικήσει τρεις φορές φέτος, αλλά να μην έχει αντίκρισμα σε κάποιο ουσιαστικό κέρδος φέτος. Μα θα ήταν πραγματικά κρίμα, έστω και με τα φετινά της χάλια και όσα πρέπει να διορθώσει, να φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ μπορεί έστω και κατά τα φαινόμενα, να είναι καλύτερη ομάδα.

Έστω και στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ, αυτή η εμφάνιση από πολλούς ποδοσφαιριστές αφήνουν υποσχέσεις. Για μένα αυτό το γκρουπ παικτών, δεν είναι τόσο κακό, όσο δείχνει. Για την φετινή πολύ μέτρια χρονιά του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικά των μεγάλων, αυτό το γκρουπ κάτω από άλλες συνθήκες να είχε πετύχει σπουδαία πράγματα. Να είχε καταφέρει να εκπληρώσει, αν όχι όλους, αλλά κάποιους σημαντικούς στόχους και να βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα. Ελπίζω ακόμα και οι συζητήσεις που γίνονται στον αέρα, να τσίγκλισαν τον εγωισμό ορισμένων παικτών. Όμως αυτοί πρέπει να ξέρουν και να θυμούνται, πως ήταν πολύ άδικο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τον κόσμο της ΑΕΚ, να πρέπει να φτάσουμε στο προτελευταίο ματς της χρονιάς, για να καταθέσουν τόσο ψυχή, όσο σε κανένα άλλο φετινό ματς.

Ο Μπακάκης για δεύτερο ματς, έδειξε πως η ΑΕΚ μπορεί να υπολογίζει σε εκείνον και μακάρι να είναι ακόμα καλύτερος απ’ όσο στα δύο τελευταία ματς, τη νέα σεζόν. Ο Μπακασέτας δεν μπορεί αν είναι αυτός που βλέπαμε όλη τη χρονιά και όταν βρίσκεται να κινείται στο σωστό χώρο, μπορεί να βάλει σπουδαία γκολ σαν το σημερινό. Ο Γαλανόπουλος δείχνει με τον Χιμένεθ, ν’ αποκτά όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση και για την ηλικία που βρίσκεται, αυτό είναι απαραίτητο συστατικό. Ο Τσιγκρίνσκι ήταν αυτός που έπρεπε απόψε, ο Σιμόες έχοντας πάρει και μια ανάσα ήταν πραγματικά καλός και αξίζει ένα μπράβο στον Κολοβέτσιο, που έκανε ένα ψυχωμένο παιχνίδι, παρά το γεγονός πως σε λίγο καιρό, μπορεί να μην είναι στην ΑΕΚ.

Όσο για τα της διαιτησίας σήμερα, ο Θάνος έκανε λάθη και στον πειθαρχικό έλεγχο και σε επιμέρους φάσεις. Ο ΠΑΟΚ όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του, όταν αυτά δεν πάνε όπως θέλει, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποβολές από το πρώτο μέρος. Για παράδειγμα ο Κρέσπο, δεν παίρνει κάρτα ούτε στο πέναλτι, ούτε σε φάουλ σκοπιμότητας πάνω στον Μάνταλο και όλα αυτά στα πρώτα 25 λεπτά. Βέβαια σε ένα ματς που γίνονται λάθη εκατέρωθεν, δεν μπορεί να υπάρχει σκοπιμότητα. Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να κάνει τη βαβούρα που θα ήθελε, σε ένα ματς που αν ο Θάνος, θέλει να το τελειώσει, αποβάλλει τον Μάτος στη φάση της ανατροπής του Μάνταλου (προσωπικά ισχυρίζομαι πως αυτές οι φάσεις είναι στην κρίση του ρέφερι). Αν έχω δει καλά το ριπλέι, ο Σιμόες όντως έχει κάνει εκτός φάσης παράβαση στον Κρέσπο και είναι κόκκινη και πέναλτι. Σε αναμετρήσεις όπως αυτές που έχουν δώσει φέτος οι δύο ομάδες, τα χτυπήματα εκτός φάσης είναι στην ημερήσια διάταξη. Μιας που ο ΠΑΟΚ συνήθισε να είναι φέτος στη θέση του ευνοούμενου, καλό ήταν να γυρίσει το πράγμα, σε μια πραγματικά σημαντική φάση για την εξέλιξη του ματς.

Η ΑΕΚ αν δεν πάρει την πρωτιά στα play-off, θα έχει αυτοκτονήσει. Όμως αυτή η εμφάνιση, με τον τρόπο που ήρθε, από τους παίκτες που ήρθε, αποδεικνύει πως χρειάζεται μεταγραφικά, ενέσεις ποιότητας, αλλά και χαρακτήρα απ’ όσους προστεθούν στο ρόστερ της. Έχει υλικό να χτίσει η ΑΕΚ, πρέπει να πάρει παίκτες διαφοράς για πρωταθλητισμό και που δεν θα κάνουν δώρα σαν αυτά που πρόσφερε η Ένωση, όλη τη χρονιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x