Κώστας Μιαούλης

Άξιζε να βάλει περισσότερα γκολ η Εθνική, σημείωσε δύο υπέροχα και πάει Βοσνία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το εναρκτήριο παιχνίδι της Εθνικής στην προσπάθεια για πρόκριση στο EURO 2020, για τις γκολάρες του Φορτούνη και του Δώνη και για την ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Δεν ξέρω αν θα προκριθούμε μετά τα στραπάτσα που έχει δεχτεί η Εθνική μας να προκριθεί σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Αυτό για το οποίο μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα, είναι πως τουλάχιστον με τον Άγγελο Αναστασιάδη θα γίνει απόπειρα να δούμε κάτι καλύτερο από ποιοτικής απόψεως. Όποιος δε, αποπειραθεί να πει πως νικήσαμε μόνον 2-0, ας θυμηθεί πώς έχουμε κερδίσει κι άλλες ομάδες στα κυβικά του Λιχτενστάιν με την ψυχή στο στόμα.

Αυτή την εποχή ο Αναστασιάδης βρίσκεται σε λίγο καλύτερο σημείο απ’ αυτό που βρήκε, όταν ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο άτυχος απόψε Μήτρογλου παίζει στη Γαλατά, ο Σάμαρης ξανακερδίζει θέση βασικού στην Μπενφίκα με τον νέο προπονητή, ο Φορτούνης είναι στα καλά του, ο Μασούρας που έχασε απόψε καλές ευκαιρίες, είναι ποδοσφαιριστής που δεν απογοητεύεται, που έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στον Ολυμπιακό και που ακόμα και αν έχασε γκολ, έδωσε μια υπέροχη ασίστ στον Δώνη για το 0-2.

Η Εθνική βρήκε λύσεις για να κερδίσει ένα περίπλοκο ματς, όπως είναι όλες οι πρεμιέρες. Εδώ και χρόνια δεν έχουμε και τους μπαρουτοκαπνισμένους ποδοσφαιριστές του παρελθόντος για να γνωρίζουν πως θα διαχειριστούν αυτά τα ματς. Προσωπικά, μου αρέσει πως πέρα από τον Φορτούνη, υπάρχουν ορισμένα παιδιά που μοιάζουν έτοιμα να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στην Εθνική ομάδα, να λάβουν ηγετικό ρόλο. Ο Σάμαρης έδειχνε να έχει κερδίσει ξανά την αυτοπεποίθηση του και κυρίως ο Κουρμπέλης σε ρόλο στόπερ σε αυτό το εύκολο θεωρητικά ματς, έβγαλε την μπαλιά που έπρεπε, στην κρίσιμη στιγμή. Στο φινάλε του ημιχρόνου, εκεί που δεν θα ήταν σωστό να πάμε με 0-0 απέναντι σε αυτή την ομάδα στα αποδυτήρια.

Φυσικά αυτή η ομάδα έχει προβλήματα, ειδικά απέναντι σε κλειστές άμυνες. Μόνο που με τα νιάτα μέσα και σίγουρα πιο γρήγορους ακραίους πλέον μοιάζει περισσότερο κανονική, από εκείνο το πράγμα με τα τρία δεκάρια. Ο Μασούρας είναι κανονικός εξτρέμ, ο Κολοβός που πέρασε αλλαγή επίσης, αλλά είναι βέβαιο πως θέλουμε πολύ δρόμο στο να μπορούμε να κάνουμε ακόμα και αυτά τα παιχνίδια περιπάτους και να μην αγχωνόμαστε.

Το ματς στη Βοσνία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και ένα πρώτο crash test γι’ αυτή την αρκετά ανανεωμένη ομάδα. Με τον Σωκράτη παρόντα σίγουρα θα είναι πολύ πιο νορμάλ τα πράγματα στην άμυνα. Ο Άγγελος αποκάλυψε πως ο Μήτρογλου δεν θα είναι διαθέσιμος, αλλά η Εθνική αν κρατήσει πίσω, μπορεί να κάνει τη ζημιά στον ανοικτό χώρο, όπου θα βρει σίγουρα τέτοιον. Το ματς σε αυτή τη δύσκολη έδρα, είναι ευκαιρία για όλους τους παίκτες και ειδικά τα πιο νέα στελέχη αυτής της Εθνικής, να κάνουν ένα βήμα μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x