Κώστας Μιαούλης

Αν ελέγξει ρυθμό και στημένα, μπορεί να πάρει το πάνω χέρι η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την μονομαχία της Ένωσης με την Σέλτικ και για τα σημεία που θα κρίνουν πολλά για την τελική έκβαση του ζευγαριού.

Για την ΑΕΚ η ευκαιρία που ξεδιπλώνεται για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη. Ίσως να μπορεί να γράψει και να πει κανείς πως είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως στο Μάλμε-Βίντι, το θεωρητικό αουτσάιντερ του ζευγαριού αυτού, πήρε εκτός έδρας ισοπαλία. Επιπλέον αμφότερες σαν εικόνα δεν έδειξαν τίποτε ιδιαίτερο.

Ωστόσο μπροστά στην Ένωση αυτή τη στιγμή υπάρχει η Σέλτικ. Μια ομάδα που ήδη βρίσκεται σε αγωνιστικό ρυθμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην ΑΕΚ όπως και σε όλες τις ελληνικές ομάδες, η μπάλα πρέπει πάντοτε να μένε χαμηλά ως προς τις προσδοκίες και τις ελπίδες, γιατί σε περίπτωση αποτυχίας, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και αυθαίρετες κρίσεις για την μετέπειτα πορεία. Πόσα δεν είχαμε ακούσει νωρίς, για τον αποκλεισμό του Δικεφάλου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μόλις πέρσι, για να μην πάω πολύ μακριά.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος καλείται να περάσει ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο, με βάση τα δεδομένα της εποχής. Αν οι δύο ομάδες συναντιόντουσαν αργότερα μέσα στη σεζόν, δεν θα είχα τόσες επιφυλάξεις. Ωστόσο πρόκειται για ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ από πλευράς ρυθμού και ίσως από άποψη συνοχής σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα η άμυνα, είναι πίσω. Η Ένωση καλείται στο ματς αυτό να παλέψει ενάντια στον δαίμονα της που ήταν οι στατικές φάσεις. Πρέπει να τον ξεπεράσει, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι ικανός σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον η ΑΕΚ καλείται ξανά, να δώσει όχι μόνο αυτό στη Γλασκώβη, αλλά και τον επαναληπτικό, δίχως τον αρχηγό της. Σίγουρα η Ένωση είναι μαθημένη, να παίζει και χωρίς τον αρχηγό της, αλλά αυτό είναι διαφορετικό να συμβαίνει μέσα στη σεζόν, όταν η ομάδα έχει ήδη αναπτύξει ορισμένους αυτοματισμούς, ώστε να ανταποκρίνεται ακόμα και σε βαριές απώλειες και εντελώς διαφορετικό, να πρέπει να το κάνει σε ένα πρώτο κρίσιμο ματς στη σεζόν.

Για μένα δύο είναι τα κομβικά σημεία στο παιχνίδι. Να μπορέσει η ΑΕΚ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα, ως προς τις στημένες φάσεις, αλλά και να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό, όποτε οι Σκωτσέζοι θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα ξέφρενο τέμπο στον αγώνα. Η παρουσία του Άλεφ δίπλα στον Σιμόες με κάνει να νιώθω πιο σίγουρος, πως η Ένωση θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον νευραλγικό αυτό χώρο. Το γκολ εκτός έδρας πιστεύω θα δώσει μεγάλη ώθηση και θ’ αυξήσει τις ελπίδες. Μια ΑΕΚ που δεν θα φοβηθεί και θα παίξει πάνω από όλα έξυπνα, μπορεί να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η διαφαινόμενη προσθήκη του Βραζιλιάνου, Πέντρο Βίτορ. Τέτοιες μεταγραφές με προοπτική, έχουν το ενδιαφέρον τους και σίγουρα απομένει να μελετήσουμε και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον 20χρονο ακραίο αριστεροπόδαρο, που μπορεί να παίξει ως και μπακ, από τα λίγα που πρόλαβα να δω.

Τέλος θα ήθελα να κλείσω με την συμφωνία των επτά «άστεγων» που πιστεύω πως είναι προς τη θετική κατεύθυνση και με δεδομένο πως τα χρήματα που θα πάρουν, σε αντίθεση με αυτά που θέλουν να βγάλουν προς τα έξω οι «ερυθρόλευκοι» δίνονται από τα χρήματα που δεν έδιναν μέχρι τώρα οι στοιχηματικές εταιρίες, χρησιμοποιώντας στα κουπόνια τους ετσιθελικά τις ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x