Κώστας Μιαούλης

Αν μέχρι το 30’ το είχε σχολάσει, δεν θα συζητούσε για το πέναλτι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πρώτη «γκέλα» του Ολυμπιακού στα Πηγάδια μετά από 5 χρόνια, για το 2-0 και… βάλε που δεν έγινε μέχρι το 30’ και για την απώλεια της αυτοκυριαρχίας από εκεί και μετά.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το αν ο Λισγάρας έκανε πέναλτι στη φάση με τον Φορτούνη. Ήταν πέναλτι. Όμως ο Ολυμπιακός, 1,5 λεπτό αργότερα βάζει το γκολ κι από εκεί και μετά για περίπου 20 λεπτά μπορεί να σχολάσει εύκολα το παιχνίδι. Στο 16’ ο Τζούρτζεβιτς θα νικηθεί από τον Ζίβκοβιτς, στο 23’ και στο 28’ ο Σέρβος και ο Φορτούνης παίρνουν λάθος αποφάσεις σε φάσεις που είναι μόνοι τους με τον πορτιέρε της Ξάνθης. Βάλτε και τη χαμένη ευκαιρία του Σεμπά στο 39' και είναι προφανές πως δεν είδαμε άλλο ματς, λόγω της επιπολαιότητας του Ολυμπιακού να μην το καθαρίσει από το πρώτο μέρος.

Από εκεί και μετά θα μιλήσει ο αμείλικτος νόμος του ποδοσφαίρου που ο Ολυμπιακός τον πλήρωσε ενώ η Ξάνθη, άρχισε προοδευτικά να κερδίζει μέτρα κι αφού προειδοποίησε με εκείνο το σουτ του Ντε Λούκας, ο Καπίνο έκανε την έξοδο που δεν έπρεπε, δίνοντας την ευκαιρία στον Λισγάρα να σκοράρει.

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς στη ρώσικη ρουλέτα. Θα μπορούσε να βάλει κι εκείνος το νικητήριο, όπως θα μπορούσε , από την άλλη μεριά να το έχει σημειώσει η ακριτική ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής η εικόνα της Ξάνθης ήταν πολύ καλύτερη από το 35’ από την άποψη πως οι κινήσεις μέσα στο γήπεδο ήταν συντεταγμένες. Ήταν η πρώτη φορά στον καιρό του Χάσι που ο Ολυμπιακός για μεγάλο διάστημα του αγώνα έχασε την αυτοκυριαρχία του και το κέντρο δεν μπορούσε να βγάλει εύκολα φάσεις. Ο Καρσελά κάτι προσπάθησε να κάνει, ο Σεμπά ήταν μέσα σε όλες τις τελικές προσπάθειες του β’ ημιχρόνου, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ατέλειες που καλείται ο Κοσοβάρος να διορθώσει και αφορούν την άμυνα. Δεν ξέρω κατά πόσο το να έχει πέσει πρόωρα όλο το βάρος της αριστερής μεριάς στον Κούτρη είναι κάτι φρόνιμο. Με τον Μπρίτο είχε πολλά προβλήματα ο ακραίος των πρωταθλητών Ελλάδος. Από την άλλη ο Ένγκελς έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά το ζήτημα με δεδομένη και την απώλεια του Βούκοβιτς, είναι το πάντρεμα στο κέντρο της άμυνας. Ο Οφόε έχει κάνει πολλά για αρχή, αλλά τώρα μοιάζει να έχει κουραστεί. Αλλά και στην επίθεση το εύκολο γκολ ειδικά εκτός έδρας μοιάζει να λείπει πολύ αυτή τη στιγμή.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια αρκετά φυσιολογικό το αποτέλεσμα στο Περιστέρι. Ο ΠΑΣ δείχνει και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον καταβάλλεις, με αποκάλυψη τον νεαρό στόπερ Μαυροπάνο που κάνει απίστευτο πρωτάθλημα ήδη. Από την άλλη η Λαμία δικαιώνει την εικόνα που είχαμε γι’ αυτήν από τα φιλικά. Η ομάδα της Φθιώτιδας είναι εξαιρετικά συμπαγής και αποτελεσματική και με τις μέχρι τώρα εντυπώσεις, το σίγουρο είναι πως όχι απλά δεν θα κινδυνεύσει, αλλά μπορεί να κοιτάζει πάνω από το μισό του πίνακα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x