Κώστας Μιαούλης

Ανέβασε στροφές, βελτιώθηκε αλλά και πληγώθηκε στο Περιστέρι η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το τι είδε από την ΑΕΚ στο Περιστέρι και σημειώνει πού χρειάζεται πιθανότατα κάποια πράγματα ακόμα.

Η εμφάνιση της πρωταθλήτριας στο Περιστέρι για την εποχή, κόντρα σε λίγο πιο έτοιμο αντίπαλο της πρώτης πεντάδας και με αυτούς που είχε στη διάθεσή της, ήταν από το 25' και μετά αρκετά ικανοποιητική. Με μπροστάρη τον Λόπες, τον Αλμπάνη να κάνει ωραίο παιχνίδι μετά το 20' και τον Λιβάγια με εξάρσεις, ήταν πολύ καλύτερη μετά το μέσον του α' μέρους και δικαιούταν τη νίκη.

Οι συνολικά έξι πολύ δυνατές φάσεις που έφτιαξε, απέναντι σε έναν πάντοτε σφιχτό αντίπαλο είναι καλός αριθμός για την εποχή. Οι παίκτες έδειξαν πως έχουν αρχίσει να μπαίνουν στα "θέλω" του προπονητή. Ο βαθμός για την εποχή ως προς την προσαρμογή είναι καλός. Επίσης είναι βέβαιο πως η ΑΕΚ του Ουζουνίδη θα το δουλέψει πολύ το επιθετικό κομμάτι και σίγουρα θα γίνει καλύτερη, αργά ή γρήγορα, αν και θεωρώ πως αυτό θα γίνει συντομότερα απ' όσο πιστεύουμε.

Δυστυχώς με την ατυχία του Τσιγκρίνσκι επιβεβαιωθήκαμε όμως για την αναγκαιότητα της παρουσίας ενός ακόμα στόπερ. Κι επειδή τα πράγματα ήρθαν πολύ στραβά απόψε με την απώλεια του Ουκρανού, είναι βέβαιο πως θα πρέπει να αναζητηθεί ένας κεντρικός αμυντικός απ' αυτούς που ήδη υπάρχουν. Ο Οικονόμου για μένα πήγε καλά, αλλά το ματς αυτό δεν μπορεί να είναι κριτήριο από μόνο του. Η εικόνα του Τσόσιτς ως προς τα κιλά του ήταν κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική.

Επιπλέον υπήρξαν και διαστήματα με πολλές άσκοπες μεταβιβάσεις, όπου η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει δημιουργία. Κι αυτό έφερε απώλειες της μπάλας κοντά στην περιοχή της που δημιούργησαν προϋποθέσεις για ευκαιρίες του αντιπάλου. Άσχετα με το αν δεν έφαγε φάσεις η Ένωση, το γεγονός πως αυτές πήγαν να βγουν ενώ είχε εκείνη την μπάλα είναι ένα μείον.

Το οκτάρι είναι απαραίτητο. Σίγουρα ο Άλεφ θα δώσει άλλη δυναμική στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, έχει στοιχεία που θα την βοηθήσουν στην ανάπτυξη της, αλλά είναι σίγουρο πως η ομάδα θέλει παίκτη που από πίσω, θα πρέπει να την βγάλει σωστά και γρήγορα μπροστά. Αν ισχύει πως η Ένωση το ψάχνει για οκτάρι και πριν τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, θα είναι ευχής έργον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x