Κώστας Μιαούλης

Ανέτοιμη σε όλα τα πεδία η ΑΕΚ, μετά το ντέρμπι της ανατροπής

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τους δύο νέους βαθμούς που πέταξε η ΑΕΚ στα Πηγάδια, για τον πρωτοφανή εκνευρισμό των παικτών της, αλλά και για το μαύρο χάλι του Αραούχο…

Η ΑΕΚ δυστυχώς αποδεικνύει μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, πως κάπου εκεί πίστεψε πως το πρωτάθλημα τελείωσε. Την περίμενε το φιάσκο με τον Αστέρα Τρίπολης και άλλο ένα σήμερα, όπου βέβαια έγιναν πολλά. Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις σε αυτό το ματς. Όταν όμως στο τέλος της ημέρας έχεις παίξει εναντίον ενός αντιπάλου που έπαιξε από την εκκίνηση του β’ μέρους με δέκα και με εννέα στα τελευταία 21 λεπτά μαζί με τα χασομέρια έχεις σοβαρό πρόβλημα.

Παρά τη βελτίωση που υπάρχει αυτούς τους δέκα μήνες με τον Χιμένεθ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως στην περιφέρεια, όπου κρίνεται ο τίτλος η ΑΕΚ πάει άπατη, καθώς δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη και κατ’ επέκταση ούτε μπορεί να διεκδικήσει έτσι τίτλο.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αντί να παίξουν ποδόσφαιρο ασχολούνται με όλα τα υπόλοιπα. Πώς θα κάνουν τσαμπουκά, πως θα διαμαρτυρηθούν στους διαιτητές και σήμερα είχαν απέναντι τους μια ομάδα που ξέρει καλά να σπάει τα νεύρα του αντιπάλου της. Για να διαπιστώσει κανείς πόση ένδεια σκέψης υπάρχει στην ΑΕΚ αρκεί να δει το διάστημα που η Ξάνθη αμυνόταν με εννέα. Έβαλε τρεις φορές την μπάλα κάτω και έκανε φάσεις. Όλες οι υπόλοιπες απόπειρες της, ήταν σέντρες που ασφαλώς με τόσο κόσμο μαζεμένο στην περιοχή, έγιναν εύκολη λεία.

Αυτό αποδεικνύει λοιπόν πως η ομάδα είναι πνευματικά ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, ακόμα και σήμερα που έπαιξε για 20 λεπτά με δύο παίκτες παραπάνω. Άλλωστε στις καθυστερήσεις, αν ξαναδείτε το ματς θα διαπιστώσετε πως με αυτά που έκαναν μόνοι τους οι παίκτες της ΑΕΚ, ροκάνισαν τις καθυστερήσεις με ανόητα φάουλ και ειδικά ο Αραούχο.Επιπλέον όμως και αγωνιστικά η Ένωση έχει πρόβλημα όταν πρέπει να διασπάσει οργανωμένες άμυνες. Δεν την πάτησε με τη Λαμία, την πάτησε στα επόμενα ματς που ήταν και στην περιφέρεια. Επιπλέον στο κέντρο δεν υπάρχει κανείς να οργανώσει.

Τώρα τι άλλο μένει να πεις και να γράψεις; Για τον Αραούχο που δεν βλέπεται; Για τον Ανέστη που έχει το μυαλό του σε μεταγραφή έξω και εδώ δεν μπορεί να κάνει ούτε εκτίναξη ενώ έχει πάρει τα βήματα προς τη σωστή γωνία; Για τον Γαλανόπουλο που κάνει το πιο ανόητο φάουλ που μπορεί να κάνεις ως ποδοσφαιριστής; Για όλα αυτά φταίμε όλοι. Τίποτε δεν δικαιούνται σαν εύσημο οι παίκτες, αν δεν κάνουν πράγματα σε διάρκεια.

Πάμε τώρα και στην ΑΕΚ ως οργανισμό. Η Ένωση έκανε την γκάφα με τα καπνογόνα που τελικά κοστίζουν μια αγωνιστική κεκλεισμένων. Τώρα βλέπει μια ολόκληρη εβδομάδα να γίνεται μπούλινγκ στους διαιτητές, ο Ολυμπιακός να κυνηγά τα πάντα κι εκείνη να πηγαίνει να παίξει ένα παιχνίδι με έναν διαιτητή, καλό μεν, φοβισμένο δε που δεν δίνει την κόκκινη στον Λισγάρα στο 19’. Αφού Λύμπε και Δημητριάδης διαμαρτυρήθηκαν στο ημίχρονο, βγήκαν οι κόκκινες που ήταν ξεκάθαρες αλλά η ζημιά είχε γίνει. Η ΑΕΚ μέχρι σήμερα, δεν συμμετέχει στην όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ασφαλώς παίζουν και αυτά τον ρόλο τους με την ΑΕΚ πάντως να τηρεί μια πολύ παθητική στάση σε όλο αυτό που γίνεται. Το γράφει εδώ και μέρες και ο φίλος Τάσος Τσατάλης και αναρωτιέται τι περιμένουμε για να εμφανιστούμε στην όλη κουβέντα που έχει στηθεί και στα κέντρα αποφάσεων. Άραγε μήπως να βάζουμε στο μυαλό μας, όσοι βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα, πως …φέτος δεν είναι η χρονιά μας και η σειρά μας;

Ο ΠΑΟΚ που πέρασε στην κορυφή, έπαιξε καλή μπάλα σήμερα. Έχει έναν παίκτη που μπορεί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα εύκολα. Σαφώς και πρέπει κι εκείνος να βρει τον τρόπο να κερδίζει μακριά από την έδρα του. Αν και αυτός και η ΑΕΚ συνεχίσουν να κάνουν δώρα μακριά από τις έδρες τους, τότε μην απορήσει αν δει ακόμα και τον φετινό Ολυμπιακό να το παίρνει στο τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x