Κώστας Μιαούλης

Ανοίγει ο χορός των αφίξεων και η όρεξη των Ενωσιτών

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις τρεις προσθήκες και τις αφίξεις τους, με τους Ενωσίτες να μην βλέπουν την ώρα, ενώ σχολιάζει και την μπασκετική μεταγραφή του Μάλκομ Γκρίφιν.

Πέρασαν δύο δύσκολοι μήνες μετά την απώλεια του τελικού του Κυπέλλου, την κάπως απροσδόκητη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αλλά και δύο μήνες αναζήτησης πολύ δύσκολης και απαιτητικής. Παρόλα αυτά η Ένωση τα κατάφερε πάλι όπως φαίνεται και τούτη τη φορά έρχονται τρεις νέοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, με προοπτική ώστε να ενισχύσουν την πρωταθλήτρια Ελλάδος. Η διαδικασία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι χρονοβόρα, αλλά σημασία έχει πως οι ενισχύσεις έγιναν την στιγμή που δεν απέμενε πολύς χρόνος ακόμα, ώστε η ομάδα να είναι επαρκώς προετοιμασμένη για τα προκριματικά.

Φυσικά τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία των οπαδών της ομάδας ή τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος του κοινού της ΑΕΚ είναι κάτι σύνηθες. Ωστόσο θεωρώ πως η ανησυχία ως έναν βαθμό ήταν δικαιολογημένη και από ένα σημείο και μετά σίγουρα σε αυτή την περίπτωση ήταν ευεργετική. Γιατί η Ένωση, κατά την ταπεινή μου άποψη, οφείλει πλέον να ζει με την πίεση, να βιώνει κάθε μέρα σαν πραγματική πρωταθλήτρια και από την σκοπιά των απαιτήσεων που υπάρχουν.

Ήταν και εξακολουθεί να παραμένει μια δύσκολη μεταγραφική περίοδο, αυτή που διανύουμε. Ήταν περίεργη και εξαιτίας της αλλαγής του προπονητή, αλλά και του Μουντιάλ. Ωστόσο τον μεγάλο βαθμό στην δυσκολία, τον είχε το γεγονός πως πλέον, μετά την κατάκτηση του τίτλου, η Ένωση ως προς τους στόχους της και για να εμφανιστεί συνεπής με την πρόοδο της, όφειλε να ψάξει καλά τους στόχους της. Μα πάνω απ’ όλα όφειλε να ικανοποιήσει τα «θέλω» του προπονητή στον οποίο έχει επενδύσει προκειμένου η ομάδα να παρουσιάσει πέρα από τα αποτελέσματα και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Από εκεί και μετά για μένα όσα ειπώθηκαν και η αγωνία και η κριτική σε λογικό βαθμό ήταν θεμιτή. Επίσης υπάρχουν περιθώρια πάντοτε για βελτίωση σε κάθε τομέα, αλλά και στον τρόπο που χειρίζεται τον σχεδιασμό της. Δεν θα σταματήσω να λέω και να γράφω πως προσωπικά θα είμαι 100% ήρεμος όταν θα σταματήσει να υπάρχει η παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη για να κλείνουν όλα τα θέματα. Γιατί τότε πραγματικά θα αποδειχθεί έμπρακτα πως στην ομάδα πάνε όλα ρολόι.


Άφησα για το τέλος την πολύ καλή προσθήκη που έκανε η ΑΕΚ στο μπάσκετ με τον Μάλκολμ Γκρίφιν. Ένας παίκτης που είναι ψηλός για άσος και σίγουρα αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο, είναι ένας παίκτης πολύ καλή αίσθηση στο μοίρασμα του παιχνιδιού, με έφεση στο σκοράρισμα και προσπαθώντας πάντα να χωθεί και να τρυπήσει την αντίπαλη ρακέτα. Πάνω απ’ όλα όπως με ενημέρωσε και μπασκετικός συνάδελφος ένας εξαιρετικός και συνεργάσιμος χαρακτήρας. Είμαι βέβαιος πως ανάλογες κινήσεις θα συνεχιστούν από τον Μάκη Αγγελόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x