Κώστας Μιαούλης

Άνοιξε ωραία κουβέντα με την αγαπημένη ενδεκάδα της ΑΕΚ

Με αφορμή την έμπνευση του σάιτ του Κώστα Κετσετζόγλου, να κάνει αυτό το άτυπο poll για την αγαπημένη ενωσίτικη ενδεκάδα, ο Κώστας Μιαούλης, προσπαθεί να ρίξει νερό στον μύλο της συζήτησης.

Ήμουν βέβαιος πως σε ένα τέτοιο poll θα σηκωνόταν πολλή συζήτηση γύρω από τις επιλογές του κάθε συναδέλφου, όπως αυτό που έκανε το aek365.

Άλλωστε στην ΑΕΚ, δεν υπάρχει μέρα, ακόμα και στον δύσκολο καιρό που βιώνουμε, που να μην υπάρχουν διαφωνίες, κόντρες, κράξιμο κ.ο.κ για τα γούστα του καθενός.

Ο κάθε Ενωσίτης, έχει την αίσθηση πως οι επιλογές στηρίζονται σε κάποιο προσωπικό κίνητρο που δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρεί πως ένας συντάκτης δεν διαλέγει κάποιον σε μια ενδεκάδα, για προσωπικούς λόγους ή διαφορές.

Αντικειμενικά λοιπόν, πρέπει να δούμε α) το ερώτημα, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν το αγαπημένη β) το τι θα βάζαμε στην καλύτερη και γ) ένα σημείο που δεν θα συμφέρει και πολλούς, ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Οι επιλογές οι δικές μου βασίστηκαν πάνω στην αγαπημένη ενδεκάδα. Ο Νέστορας παρότι δεν τον πρόλαβα ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να μην είναι και λόγω προσωπικής αδυναμίας που τρέφω γι’ αυτόν και της περίοπτης θέσης που έχει στην ιστορία του συλλόγου. Από εκεί και πέρα ωστόσο, οι επιλογές βασίστηκαν πάνω σε ποδοσφαιριστές που έχω προλάβει και ασφαλώς είναι και κάπως άδικο για τους σύγχρονους παίκτες της ομάδας, ν’ ανοίγει μια τέτοια κουβέντα.

Αν για παράδειγμα έπαιρνε η ΑΕΚ δύο πρωταθλήματα στο επόμενο σύντομο διάστημα, θα μπορούσαν παίκτες και από την τωρινή ενδεκάδα να διεκδικήσουν θέση στο πάνθεον, σε μια κορυφαία ενδεκάδα. Έτσι κι αλλιώς λοιπόν, μια τέτοια κουβέντα, έχει ένα κατά κάποιο τρόπο άδικο μέτρο και κριτήριο.

Πρώτα απ’ όλα γιατί ο άνθρωπος από την φύση του, έχει την συνήθεια να μυθοποιεί τα γεγονότα που έχει βιώσει στο παρελθόν ή ακόμα και γι’ αυτά που έχει ακούσει από μεγαλύτερους, για χρόνια που εκείνος δεν πρόλαβε να ζήσει ή δεν θα μπορούσε να θυμάται.

Όλοι οι συνάδελφοι έγραψαν για την αγαπημένη τους ενδεκάδα και όχι για την καλύτερη. Άλλωστε το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο. Κατανοώ όμως πως πολλοί έχουν σκοπό να παρεξηγηθούν έτσι κι αλλιώς για τις επιλογές που έκανε ο καθένας. Σίγουρα είναι παράξενο το γεγονός πως ο Μίμης Παπαϊωάννου, δεν συμπεριλήφθηκε σε πολλές αγαπημένες ενδεκάδες. Όμως αν συζητούσαμε για καλύτερες τότε σίγουρα δεν θα μπορούσε να μην είναι.

Αν πηγαίναμε σε καλύτερη, τότε προσωπικά θα έβαζα Νικολάου αντί Γκαμάρα και τον Παπαϊωάννου αντί του Ντέμη. Ωστόσο υπάρχουν και προγενέστεροι ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν σε μια τέτοια περίπτωση. Όπως ο Κλεάνθης Μαρόπουλος για παράδειγμα που πήρε δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα με την ΑΕΚ, ήταν βασικότατο στέλεχος στο πρώτο νταμπλ. Μπορεί να μην είναι; Γι’ αυτό και το ερώτημα ήταν για αγαπημένη και όχι για καλύτερη.

Βέβαια η κουβέντα για την αγαπημένη ομάδα στην ΑΕΚ ή για την καλύτερη, αποτελεί μια πολύ πιο εύκολη κουβέντα, απ’ όσο για τον αγαπημένο προπονητή ή για τον αγαπημένο πρόεδρο ή ιδιοκτήτη ή διοικητικό ηγέτη. Κάπου εκεί θα γινόταν το πραγματικό μακελειό στα σχόλια και τις επιλογές. Γιατί για παράδειγμα, μας αρέσει δεν μας αρέσει, κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Ένωσης, θα έπρεπε να είναι αυτοδικαίως και χωρίς συζήτηση, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, πόσοι θα σχολίαζαν θετικά και πόσοι αρνητικά αυτή την επιλογή; Αν πει όμως κάποιος πως ο αναμορφωτής της ομάδας είναι ο Φάντροκ, αυτός που έφτιαξε κάτι πολύ ξεχωριστό θα έχει άδικο; Φυσικά και όχι. Γι’ αυτό καλό είναι να προσέχουμε, τι ζητάει η κάθε ερώτηση.

Γιατί πανεύκολα μπορεί να προκύψουν και πιο δύσκολα ερωτήματα, που πάντα θα είναι περίπλοκα. Ο δημοσιογράφος οτιδήποτε και αν απαντήσει θα κατηγορηθεί πως έχει ιδιοτελή κίνητρα. Πάντως ήταν μια ωραία σκέψη των παιδιών του aek365, για να ξεκολλήσουμε από την κορωνοϊο-κουβέντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x