Κώστας Μιαούλης

Αυτή η πάσα είναι η καθημερινότητα του Μασούντ

Ο Κώστας Μιαούλης, την ώρα που οι Ενωσίτες σχολιάζουν την εκπληκτικής ομορφιάς και πολύ υψηλής ποδοσφαιρικής ευφυΐας πάσα του Μασούντ, γράφει πως αυτές οι ασίστ είναι η… καθημερινότητα του Ιρανού.

Από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι, διαβάζω τα μηνύματα των Ενωσιτών που χάρηκαν με την απόδοση τόσο του Μασούντ, αλλά και του Μοράν που άφησαν υποσχέσεις. Είναι αλήθεια πως τέτοιος συνδυασμός ανάμεσα σε νέες προσθήκες που να κατέληξε σε γκολ, φέρνει χαρά. Όμως κακά τα ψέματα, το talk of the town στον κόσμο της ΑΕΚ για την σημερινή ημέρα, είναι η ενέργεια του Μασούντ. Και δεν ήταν η μόνη ασίστ που έβγαλε στο παιχνίδι, ούτε το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει τους Ενωσίτες αισιόδοξους, με την παρουσία του στην ομάδα.

Πολλά πράγματα, από ανθρώπους που δεν τον έχουν δει ακούστηκαν για τον Ιρανό άσο. Σέβομαι την άποψη του καθενός, όταν ξέρει περί τίνος πρόκειται. Επειδή τυγχάνει να έχω δει πάρα πολλές φορές τον Πανιώνιο τα τελευταία 2 χρόνια, ακόμα και καταστάσεις προπονήσεων, πολλά απ’ όσα γράφτηκαν για τον Ιρανό, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και αναφέρομαι στα αρνητικά.

Ωστόσο αυτά που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι, ήταν πως δεν μαρκάρει, δεν τρέχει, δεν βοηθά γενικά την ομάδα. Ο Μασούντ δεν αποτελούσε τέτοια περίπτωση στον Πανιώνιο τις περισσότερες φορές. Αυτό που ομολογουμένως τον αποσυντόνιζε, ήταν το ξύλο. Με την ειδοποιό διαφορά πως οι αντίπαλοι ήξεραν πως αν βγάλουν πνευματικά τον Μασούντ έξω από το ματς, αύξαναν τις πιθανότητες να νικήσουν τον Πανιώνιο.

Επιπλέον οι πάσες που έβγαλε ο Μασούντ, τόσο αυτή που έγινε γκολ, αλλά κι εκείνη που λίγο νωρίτερα είχε βγάλει στον Κλωναρίδη και δεν την αξιοποίησε ο τελευταίος, ξετρέλαναν και δικαίως τους ΑΕΚτζήδες. Μόνο που θα συνειδητοποιήσουν σύντομα πως αυτές οι πάσες αποτελούν την καθημερινότητα του Μασούντ.

Ο Ιρανός ήταν ένας λόγος από μόνος του για να πηγαίνεις να βλέπεις Πανιώνιο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Αυτά που κάνει και το βράδυ της Τρίτης άρχισαν να τα ανακαλύπτουν οι φίλοι της ΑΕΚ, αλλά τα γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Χιμένεθ, όσο και οι νέοι του συμπαίκτες. Ειδικά ο Αραούχο, το απέδειξε με το μήνυμα του από τη μέρα που τον απέκτησε η ΑΕΚ τον Ιρανό, πως έχει φτιαχτεί άσχημα. Κάθε επιθετικός που θέλει την ωραία πάσα για να βάλει γκολ, θέλει έναν συμπαίκτη σαν τον Μασούντ.

Τώρα ως προς τον Μοράν, θεωρώ πως το πρώτο δείγμα ήταν ενθαρρυντικό. Είναι πιο δημιουργικός από τον Γιόχανσον, όχι τόσο καλός στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά ξέρει να διαβάζει τις φάσεις και να παίρνει καλές θέσεις. Έχει αυτές τις διαγώνιες μπαλιές που μπορούν ν’ αλλάξουν απότομα το παιχνίδι και δυσκολεύουν την αντίπαλη άμυνα και συμμετέχει περισσότερο στη δημιουργία από Γιόχανσον και Σιμόες. Αυτά για την ώρα, ελπίζουμε σε ασφαλέστερα και ακόμα πιο θετικά συμπεράσματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x