Κώστας Μιαούλης

Αυτός ο Ολυμπιακός καθηλώνει

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Πέδρο Μαρτίνς, θυμίζει πως πόνταρε πολύ στον Ραντζέλοβιτς και στέκεται στην άμυνα και τα εξτρέμ των «ερυθρολεύκων».

Τίποτε απ’ όσα συνέβησαν στο φαληρικό γήπεδο απόψε δεν αποτελεί έκπληξη, τουλάχιστον για όσους δεν φορούν χρωματιστά γυαλιά και σκαμπάζουν, έστω και λίγο από ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχτηκε γκολ και από εκεί και μετά όλα ήταν ζήτημα έμπνευσης, χρόνου και σωστών επιλογών από τον προπονητή του, για να δώσει το καίριο χτύπημα στον αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δουλέψει σκληρά σε αυτούς τους μήνες από τότε που ανέλαβε ο Μαρτίνς και παρά το γεγονός πως πέρσι έμειναν χωρίς τίτλο, φαινόταν πως είναι μια ομάδα που έρχεται όχι απλά για να κυριαρχήσει, αλλά κυρίως για να παίξει ποδόσφαιρο με λογική, να παίξει ποδόσφαιρο με εξυπνάδα.

Τα καταφέρνει ακόμα και χωρίς τον φυσικό του ηγέτη, πράγμα το οποίο καθόλου δεν είχε επηρεάσει τον γράφοντα στην εκτίμηση του για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός. Απλούστατα γιατί οι Πειραιώτες χτίζονται συστηματικά, πάνω σε ορισμένες ποδοσφαιρικές αρχές και όχι στην τύχη. Έχουν ένα εξαιρετικό κέντρο που με μια προσθήκη μπορεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρό, έχουν αποκτήσει έναν αμυντικό ογκόλιθο και πάνω απ’ όλα έχει εξτρέμ που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο. Κι έναν μεγάλο παικταρά, που ήδη με κάποιες απλές γι’ αυτόν ενέργειες, κάνει διαφορά, όπως η πάσα του στο δεύτερο γκολ και φυσικά αναφέρομαι στον Βαλμπουενά. Ο Μασούρας έτρεξε πάλι πολύ, έκοψε, έκλεψε μπάλες συμμετείχε στο γκολ του Γκερέρο και όταν στο φινάλε, ο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει στο ματς κάποιον που θα έκανε το εντελώς απρόβλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεχαρβάλωσε την Κράσνονταρ. Αυτή που απέκλεισε με τρία γκολ εκτός έδρας την Πόρτο.

Για τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς τα συζητάμε αρκετά αυτό το καλοκαίρι. Είχα άριστη εντύπωση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος απλά δικαιώνει τους Πειραιώτες που τον είχαν κλείσει από πέρσι. Το βράδυ της Τετάρτης συστήθηκε με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο στους φίλους του Ολυμπιακού που τον πιστεύουν. Αλήθεια τώρα, μπορούμε να συζητήσουμε για την πιο ισχυρή ομάδα στα φτερά της επίθεσης; Ποντένσε, Μασούρας, Σουντανί, Ραντζέλοβιτς, ο Βαλμπουενά που ήρθε για ακραίος και κάνει τον αντί-Φορτούνη και φυσικά μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Λάζαρος.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα, από το να φέρει σε πέρας μια απίστευτα δύσκολη αποστολή. Με ομάδες που ήταν σαφώς πιο έτοιμες από εκείνον, αφού έπαιζαν ήδη και πρωτάθλημα, όπως η Πλζεν και η Κράσνονταρ και βέβαια μια καθόλου αμελητέα ποσότητα όπως είναι η Μπασακσεχίρ. Οποιαδήποτε πικρόχολα σχόλια, νομίζω πως είναι απλά για να περνάει η ώρα και να πειραζόμαστε μεταξύ μας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει το σκαλπ ομάδων που ήταν πολύ δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις αυτή τη στιγμή. Για το αν η Κράσνονταρ είναι καλή ή κακή ομάδα, ας ρωτήσουμε και τους παίκτες της Πόρτο. Άλλωστε οι Πορτογάλοι όχι τυχαία, έχουν τη νίκη του Ολυμπιακού στις κορυφαίες ειδήσεις τους απόψε.

Ο Μαρτίνς έκανε δουλειά όλον αυτόν τον καιρό. Σαφώς έκανε σφάλματα και θα συνεχίσει να κάνει, αλλά είναι ένας εργατικός και πάνω απ’ όλα δίκαιος άνθρωπος. Όσοι είναι έτσι συνήθως ανταμείβονται στο ποδόσφαιρο. Συνεχίζει την δουλειά του, έγινε ο πρώτος που κράτησε μηδέν παθητικό στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» σε πέντε σερί ματς και συνεχίζει. Για την Ελλάδα, έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή την ώρα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, θα παίξουν για τον τίτλο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν και άλλο με τα λεφτά που θα πάρουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x