Κώστας Μιαούλης

Βαρύ το φορτίο, αλλά πλέον κρίνεται ο Γιώργος Καραγκούνης

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει στο sport-fm.gr για την αναπόφευκτη παρουσία του Γ. Καραγκούνη, στο «κάδρο» της κριτικής γύρω από την Εθνική ομάδα.

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη, στον ΣΠΟΡ FM 94.6, o Φάνης Γκέκας, ήταν ξεκάθαρος στην άποψη του πάνω στην ευθύνη που έχει πάρει πάνω του ο Καραγκούνης κι από την απάντηση του καταλάβαμε και πως ο ίδιος ο «Τυπάρας» το γνωρίζει αυτό. «Του το είχα πει πως ρισκάρει πάρα πολλά αναλαμβάνοντας αυτή τη θέση. Μου είπε το ξέρω, αλλά την Εθνική την αγαπάω'. Είναι η ζωή του, δυστυχώς μπήκε στην πιο δύσκολη στιγμή και είναι κρίμα για τον Γιώργο» ήταν τα λόγια του Γκέκα που μετέφερε, τον διάλογο του με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Αφού έκλεισε και αυτό το κομμάτι των αγώνων, με τον οριστικό αποκλεισμό της από τα γήπεδα της Γαλλίας, πλέον μπαίνουμε σε μια φάση ανοικοδόμησης, στην οποία όμως τα περιθώρια ανοχής και αντοχής του κόσμου, δεν είναι πολύ μεγάλα. Η στιγμή που θ' αρχίσει η προσπάθεια για την πρόκριση στο Μουντιάλ, θα πρέπει να βρει την Εθνική ομάδα έτοιμη για την πρόκληση και αυτή τη φορά πιθανότατα με μια δύσκολη κλήρωση. Όμως ταυτόχρονα, μπαίνουμε και σε μία φάση, αυστηρής κρίσεως πλέον και για το έργο του Γιώργου Καραγκούνη, των όσων μπορεί να πετύχει ή να μην πετύχει στην Εθνική, από το πόστο που έχει αναλάβει τώρα.

Το τι προσέφερε σε όλες τις Εθνικές ομάδες, όλα τα χρόνια της καριέρας του, ο Γιώργος Καραγκούνης, δεν μπαίνει ούτε σε διαπραγμάτευση, ούτε σε αμφισβήτηση. Τα έχει γράψει η ιστορία άλλωστε και δεν ξεγράφουν. Το τι θα πετύχει ή δεν θα πετύχει όμως ο «Κάρα» ως διευθυντής ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Η πίεση από εδώ και πέρα θα είναι αφόρητη και η κριτική, δεν θα μπορεί πάντοτε να τον ξεπερνάει. Ήδη για την επιλογή του Μαρκαριάν, υπάρχει δριμύτατη κριτική από μια σεβαστή μερίδα κόσμου. Έστω και αν αυτή οπαδικά, πιστώνεται στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, το γεγονός πως η …ανάνηψη του «ασθενούς» που λέγεται Εθνική ομάδα, δεν έπιασε με τον συγκεκριμένο προπονητή, είναι ένα γεγονός.

Ο Μαρκαριάν αποτελεί μια επιλογή, που δεν απέδωσε το παραμικρό και άφησε στάσιμο το πρόβλημα, ίσως και να το επιδείνωσε. Θα σκεφτεί κανείς, πως με τον τρόπο που άρχισε η προσπάθεια της Εθνικής, το παιχνίδι, ήταν ήδη χαμένο. Ωστόσο, ούτε με τον Μαρκαριάν, υπήρξε κάποια θεαματική βελτίωση της κατάστασης. Ειδικά στο ματς με τα Φερόε, η εικόνα της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική.

Από την άλλη θα πει κανείς, πως για όλη αυτή την κατάσταση, φταίει το άρρωστο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να συμφωνήσουμε, αλλά ο Καραγκούνης δεν είναι κάποιος που δεν γνωρίζει. Οπότε ξέρει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανέλαβε και το ρίσκο που πήρε με αυτή την επιλογή του, όπως μαρτυρά και ο διάλογος που είχε με τον Φάνη Γκέκα, όπως ο τελευταίος τον μετέφερε ραδιοφωνικά.

Ο Γιώργος Καραγκούνης, σε συνεργασία με τον όποιον προπονητή, είτε είναι ο Μαρκαριάν, είτε κάποιος άλλος, να μπορέσει να συγκεντρώσει μια ομάδα παικτών που να μπορούν να συνεργαστούν, πρώτα σαν άτομα και χαρακτήρες και μετά σαν παίκτες. Θα πρέπει να πείσει πως οποιαδήποτε επιλογή του, στο πόστο του τεχνικού, είναι επιτυχημένη. Θα πρέπει να περιορίσει την δράση των μανατζαρέων που όπως φάνηκε, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του περασμένου καλοκαιριού, βρήκαν ορθάνοιχτες πόρτες. Θα πρέπει να πείσει εκείνους που τον κριτικάρουν και που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο και για οπαδικούς λόγους, πως το μόνο του κριτήριο είναι το καλό της Εθνικής.

Το αν εγώ ή ο καθένας γνωρίζουμε τις καλές προθέσεις και την αγάπη του «Τυπάρα» για την Εθνική, δεν έχει καμία σημασία. Το αν θα πετύχει ή όχι στο έργο του, θα έχει όμως τεράστια σημασία, τόσο στην πορεία της Εθνικής τα επόμενα χρόνια και σίγουρα και στη δική του υστεροφημία, ως υπευθύνου για τις Εθνικές ομάδες, αυτή την περίοδο. Αυτά που έχει πετύχει σαν παίκτης, δεν μπορεί να τα αγγίξει κανείς. Τα έχει κρίνει η ιστορία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x