Το μπάσκετ είναι το σπορ που δεν λέει πότε ψέματα. Αυτό που καταφέρνει κάθε ομάδα στο παρκέ αποτυπώνεται στο ταμπλό. Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο δικό του πεδίο κι αυτό κάνει τη νίκη ακόμα πιο μεγάλη. Τον άφησε στους 12 πόντους στο πρώτο και το τελευταίο δεκάλεπτο, στους 13 στο 3ο. Έτσι οι 25 του 2ου δεν της έκαναν καμιά ζημιά.

Η ΑΕΚ φέτος έχει καλύτερο ρόστερ συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές.Ούτε ο Γκριν, ούτε ο Χάρις είναι τυχαίοι παίκτες. Ούτε ο Τζέιμς. Πιστεύω και στον Μπάρλοου, αλλά ακόμα δεν έχει πολλές παραστάσεις. Το ζήτημα είναι η παρουσία ενός ανθρώπου στον πάγκο που θα έχει ένα σαφές πλάνο για τη φιλοσοφία του μπάσκετ που θέλει να παίξει η ΑΕΚ. Έτσι μόνο θα αποκτήσει συνοχή και διάρκεια. Η Ένωση έχει φέτος παίκτες να κάνει ζημιές κι έχει αποδειχθεί δύο φορές σε 2.5 μήνες. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια και το πως τα "θέλω" του όποιου προπονητή, θα γίνουν η φύση της ομάδας.

Η ΑΕΚ απόψε νίκησε για μια σειρά από λόγους. Ναι ο αντίπαλος ήταν και κουρασμένος και λαβωμένος και έχασε παίκτες και στη διάρκεια του ματς. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν διαχειριστεί με επιτυχία τόσα χρόνια, άπειρες καταστάσεις ατυχιών μέσα σε ματς με αποτελεσματικότητα. Άρα η ΑΕΚ νίκησε γιατί έπαιξε ο κάθε παίκτης της Ένωσης, σωστά τον ρόλο του.

Ο Χάρις που πέρα από χαρισματικός σκόρερ είναι και σπουδαίος ριμπάουντερ πρόσφερε σε πολλούς τομείς, όπως ο ηγετικός Γκριν ήταν αυτός που θέλουμε όλη τη χρονιά. Ο Λαρεντζάκης δεν έκανε μεγάλο ματς επιθετικά, αλλά έφθειρε τον Σπανούλη, ο Σάκοτα κράτησε την ομάδα στα μέσα του ματς. Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Τζέιμς, έδωσε μάχες ο Μαυροειδής. Η ΑΕΚ κέρδισε γιατί πήρε κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων κι εκεί κυρίως έβγαλε ψυχή. Μεγάλη νίκη για όλους, αλλά η ΑΕΚ πλέον οφείλει ν' αποκτήσει συνέχεια και συνέπεια. Κρίμα να ξαναδούμε και ξαναζήσουμε ματς, αλά Λαύριο.

Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά ο Σφαιρόπουλος θα έχει θέμα να εντάξει τον Σπανούλη σε μια ήδη καλά στημένη ομάδα. Ευτυχώς για την Ένωση ο Σπαν έμεινε πολύ ώρα στο παρκέ αντί του Στρέλινιεκς!

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ