Κώστας Μιαούλης

Βγάζει ποιότητα μπροστά, θέλει δουλειά και προσθήκη πίσω o Ολυμπιακός

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση του Ολυμπιακού, για το ωραίο ποδόσφαιρο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με την ΑΕΛ, αλλά και για το θέμα στην άμυνα.

Όταν ενδιάμεσα σε δύο σημαντικά ματς, όπως είναι αυτά με την Ριέκα, μπορείς να βγάλεις οκτώ ποδοσφαιριστές και να ρίξεις τεσσάρα στην πρεμιέρα, τότε έχεις βάθος στον πάγκο. Με μια σύνθεση που είναι δύσκολο να έχει χημεία, ήταν λογικό να πάμε σε ένα πρώτο μισάωρο που δεν θα είχε πολλά να δώσει από άποψη θεάματος και θα χρειαζόταν κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο ματς για να μπορέσουν να βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Φορτούνης έκανε τη διαφορά απλώνοντας ωραία το παιχνίδι, έβαλε δύο ωραία γκολ και αντιλαμβανόμενος πως πλέον οι απαιτήσεις στο πρόσωπο του είναι μεγαλύτερες, φαίνεται πως μπαίνει στη σεζόν με τσίτα τα γκάζια. Ο άλλος που μου κάνει εξαιρετικά θετική εντύπωση είναι ο Φελίπε Πάρντο που δείχνει μια μονάδα υπολογίσιμη από τον Χάσι. Έτσι κι αλλιώς για τον Ολυμπιακό που θα έχει ένα εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα, κάθε ποιοτικός παίκτης θα βρει χρόνο συμμετοχής. Ειδικά σε τέτοια παιχνίδια, ο καλός Πάρντο αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμη λύση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πολυτέλεια να ξεκουράσουν και τα δύο τους χαφ, τον Ζιλέ και τον Οφόε. Ακόμα και αν για τον 2ο δεν υπήρχε το θέμα να προφυλαχθεί, δεν υπήρχε η ανάγκη να παίξει. Ο Ολυμπιακός διαθέτει πληθώρα λύσεων σε αυτό ακριβώς το σημείο του γηπέδου και περισσότερο απ’ όλα ίσως αυτό να είναι ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει την διαφορά σε μια επίπονη σεζόν. Αν καταφέρνεις να έχεις τα πολλά σου χαφ ξεκούραστα και ετοιμοπόλεμα τότε μπορείς να επιβιώσεις σε πολλά μέτωπα. Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο οι υπόλοιποι διεκδικητές, αδυνατούν ν’ αντιληφθούν.

Αυτό που πρέπει ν’ ανησυχεί την τεχνική ηγεσία και τον σύλλογο γενικότερα ως τώρα είναι η συνολική ανασταλτική λειτουργία, ειδικά σε κάποια σημεία των αγώνων. Ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ και μεγάλη φάση μέσα σε τρίλεπτο, για 3ο συνεχόμενο ματς κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να επισημανθεί. Ο πρωταθλητής δέχτηκε 2-2 και άμεσα μεγάλη φάση από την Παρτιζάν στο Φάληρο. Δέχτηκε γκολ και μεγάλη φάση με τη Ριέκα στο φινάλε του ημιχρόνου και το ματς με την Λάρισα λίγο έλειψε να γίνει 2-2 μέσα σε τρία λεπτά. Αυτό δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την άμυνα, αλλά με την γενικότερη λειτουργία της ομάδας, αλλά και την αυτοκυριαρχία της.

Ο Ολυμπιακός εικάζω πως ίσως, ειδικά σε περίπτωση που προκριθεί ίσως να χρειάζεται ένα ακόμα στόπερ. Όμως η όλη αμυντική λειτουργία θέλει ακόμα μπόλικη δουλειά από το τεχνικό του επιτελείο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θέμα και στις επιστροφές και στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας τους. Αν παραμείνει το αμυντικό τους πρόβλημα, θα υπάρξουν θέματα στα επόμενα ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x