Κώστας Μιαούλης

Βγήκε ο μισός Ιούνης και δεν κουνιέται φύλλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεταγραφική ξηρασία που παρατηρείται στo 1o μισό του Ιουνίου και προσπαθεί να μαντέψει τη συνέχεια, ως προς τους τέσσερις «μεγάλους».

Είναι η αλήθεια πως τον Ιούνιο, τον περίμενα πολύ φτωχό από άποψη μεταγραφών, αλλά εδώ έχει ξεπεραστεί και η πλέον αρνητική προσδοκία. Οι μέρες περνούν, ο κόσμος αδημονεί αλλά μάταια και οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος, έχουν μείνει όχι απλά στα ρηχά, αλλά δεν έχουν…βρέξει καν τα πόδια τους για να πέσουν στην θάλασσα των μεταγραφών καλοκαιριάτικα. Θα πει κανείς σημεία των καιρών, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, οι διαρροές, αλλά και ακόμα κι επίσημες εξαγγελίες, οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως θα γίνουν κινήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις δε άμεσες, με την λήξη της σεζόν που έφυγε πριν από 2,5 εβδομάδες. Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιουνίου, ήδη κάποιοι ξεκίνησαν προετοιμασία, κάποιοι άλλοι θα εκκινήσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά σοβαρές κινήσεις στο παζάρι, που θα κάνουν διαφορά, δεν παρατηρούνται.

Αρχίζοντας από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, θα θυμάται κανείς τις εξαγγελίες του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα, που είχε διεξαχθεί 23 Απριλίου. Οι 15 μέρες έγιναν 46 και αφού το αφεντικό των «ερυθρολεύκων» πήγε ξεκάθαρα σε μια επιλογή που δεν ήταν η πρώτη και φυσικά μόνο ευχαριστημένη δεν άφησε την πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού. Μάλιστα υπήρξε αντίδραση από μεγάλη μερίδα του κόσμου, ακόμα και από τους οργανωμένους. Όσο για την προετοιμασία που ξεκίνησε στο Σέεφελντ, είναι ζήτημα αν από όσους έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή, υπάρχουν ακόμα και τέσσερις παίκτες που θ’ αγωνίζονται στη βασική ενδεκάδα. Να μην ξεχάσω πως το πρώτο όνομα που έπαιξε έντονα για τον Ολυμπιακό, κατέληξε με τη μορφή δανεισμού στην Τραμπζονσπόρ.

Η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ, έδειχνε και είχε το αβαντάζ πως έκλεισε καλά τη σεζόν, υπήρχε ενθουσιασμός και στις τάξεις του κόσμου και αμέσως μετά το ματς στη Νέα Σμύρνη άρχισε το σίριαλ του Σκόκο. Τον ενθουσιασμό που υπήρχε ως προς την ενίσχυση της ομάδας, μετρίασε πάλι το γεγονός πως περνάνε οι μέρες και δεν φαίνεται να προχωρά τίποτε μεταγραφικά. Τουλάχιστον σε σύγκριση με πέρσι η Ένωση έχει προπονητή και αρκετός κόσμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του και σε αυτόν, μιας και έχει και τις κατάλληλες άκρες στην Ισπανία, για να εντοπιστούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Ο Μαϊστόροβιτς σίγουρα περνάει εξετάσεις, το θέμα του Σκόκο, έχει ακόμα δρόμο, αλλά το κυριότερο είναι στις 29 του μήνα, η ΑΕΚ να έχει τα εξτρέμ μαζί της και τουλάχιστον τον 3ο στόπερ. Η ΑΕΚ δείχνει να έχει το καλύτερο μομέντουμ απ’ όλες, αλλά αν πάμε στην ίδια μέρα την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί κάτι, η γκρίνια θα έχει κάνει την εμφάνιση της. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να το καταλάβεις.

Στον ΠΑΟΚ πάνω του έδειχνε το πράγμα μετά την εκδίωξη-παραίτηση ή οτιδήποτε άλλο θέλει κανείς του Ίβιτς, πέρασαν αρκετές ημέρες για να βρεθεί ο διάδοχος. Ο Στανόγεβιτς που ανέλαβε από σήμερα τα ηνία του Κυπελλούχου σίγουρα έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό που τον συνοδεύει, παρά το νεαρό για προπονητή, της ηλικίας του. Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει την οικονομική άνεση να κινηθεί, περισσότερο ίσως από κάθε άλλον.

Περίμενα πιο δυναμικό μπάσιμο από τον Δικέφαλο του Βορρά, αναφορικά με τα μεταγραφικά ζητήματα και για ορισμένες θέσεις, παρότι είναι εκείνος που χρειάζεται τις λιγότερες ενισχύσεις. Όμως δεν παύει να είναι μια μάλλον κρύα εκκίνηση στο παζάρι και αναμένουμε μια αντεπίθεση, τώρα που βρέθηκε ο προπονητής.

Άφησα τελευταίο τον Παναθηναϊκό που δείχνει να εργάζεται περισσότερο εντατικά. Όχι πως αυτός έχει κάνει κάτι ακόμα και ούτε δείχνει να έχει τα οικονομικά περιθώρια. Μετά όμως από το περσινό φόρτωμα με αχρείαστα συμβόλαια όπως αποδείχθηκε στην πορεία της σεζόν, τώρα πρέπει να μπει στη διαδικασία των κοψιμάτων και εν συνεχεία να διαπιστώσει τι περιθώριο έχει για να ενισχυθεί όσο καλύτερα μπορεί.

Το γεγονός πως πρώτα γίνεται το ξεσκαρτάρισμα, μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να κινηθεί πιο σοφά και προσεκτικά. Ο Παναθηναϊκός μάλλον θα προσανατολιστεί να παίρνει παίκτες, εκεί που θα δημιουργούνται άδειες θέσεις, όπως παράδειγμα με την προσπάθεια να φύγει ο Τελάντερ για να έρθει ο Κολοβέτσιος. Σαφώς και αυτό δεν είναι κάτι ευχάριστο για οποιονδήποτε φίλο του «τριφυλλιού», όμως είναι μια διαδικασία που πρέπει απαραίτητα να γίνει. Ασφαλώς θα γίνει προσπάθεια να παραμείνουν τα στηρίγματα του Μπεργκ, αλλά μιλάμε για μια δεδομένα έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολη αποστολή. Για να είμαστε ειλικρινείς, ένα γρήγορο μεταγραφικό ντεμαράζ νωρίς, δεν ήταν κάτι που θα το περιμέναμε από τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x