Κώστας Μιαούλης

Δεν είχε… σημασία το φιλικό, αλλά ο Χάσι μάλλον ανησυχεί

Ο Κώστας Μιαούλης επανέρχεται για το φιλικό της Νέας Σμύρνης, όπου ορισμένοι φίλοι του Ολυμπιακού ήθελαν να βγάλουν συμπεράσματα και κατάλαβαν και κάποιοι άλλοι αρνούνται…

Πρώτα απ’ όλα οφείλω να γράψω πως για μένα θα ήταν πανεύκολο, να μην κάνω καμία αυστηρή κριτική στον Ολυμπιακό, για ένα ματς που έγινε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς επίσης, δεν με πολυκαίει το θέμα, αφού ως φίλος άλλης ομάδας, θα ήταν πιο βολικό, να αναφέρω πως όλα πάνε πρίμα στον Ολυμπιακό και πως έχει παικταράδες. Παρότι δεν είχαν εικόνα, υπάρχουν φίλοι των «ερυθρολεύκων» που απλώς επιβεβαίωσαν τους φόβους τους και άλλοι που κάνουν πως δεν …καταλαβαίνουν.

Δυστυχώς για τους δεύτερους τους διαψεύδει ο ίδιος ο προπονητής που εξήγγειλε πολλά κοψίματα (μετά απ’ αυτό το φιλικό που δεν είχε σημασία κατ’ αυτούς) ενόψει της δεύτερης φάσης της προετοιμασίας, άρα επιβεβαιώνεται η εντύπωση που μετέφερα ειδικά για όσους έπαιξαν στο β’ μέρος. Ο πάγκος που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι χαμηλών δυνατοτήτων, κάτι που άλλωστε είναι διαπιστωμένο και από το β’ μισό της περασμένης σεζόν.

Ήδη αυτή την ώρα που μιλάμε, μια βόλτα στο διαδίκτυο, θα σας πείσει πως η εικόνα του χθεσινού ματς, θορύβησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Δεν είναι καν 7.30 το απόγευμα, που για καλοκαιρινά δεδομένα στην πιάτσα του ρεπορτάζ είναι νωρίς και η παρέλαση ονομάτων για όλες τις γραμμές, έχει ενταθεί ιδιαίτερα. Επιπλέον έχουν απλωθεί οι φήμες, πως δεν υπολογίζονται ονόματα που ήρθαν μετά βαϊων και κλάδων. Ας πούμε διάβασα πριν λίγη ώρα, πως δεν αρέσει ο ένας από τους δύο βασικούς στόπερ του χθεσινού αγώνα, στον Χάσι και μάλιστα πως ψάχνεται να φύγει πάνω που ήρθε. Κάτι που γνώριζε η πιάτσα από χθες, όπως και ο γράφων, απλά ορισμένα πράγματα που δεν είναι στα χωράφια σου, καλό είναι να μην τα αναφέρεις πρώτος. Η χθεσινή του εικόνα μάλλον θα πρέπει να μεγάλωσε τον προβληματισμό του Χάσι για τον παίκτη αυτό.

Πέρα από την άμυνα, ο Κοσοβάρος έχει ζητήσει ενίσχυση με έξι ποδοσφαιριστές, εδώ και μια εβδομάδα, για όλες τις γραμμές. Το γεγονός πως αυτή η συζήτηση άρχισε να εντείνεται σήμερα, ακόμα για θέσεις που δεν βρίσκονταν μέχρι τώρα στο προσκήνιο, όπως αυτή του στόπερ, όπου δεν γινόταν ιδιαίτερη συζήτηση, αλλά και για δύο (μετά το χθεσινό ματς) και όχι για έναν επιθετικό που χρειάζεται, επιβεβαιώνει την ανησυχία που έχει ο ίδιος ο Κοσοβάρος, για το τι χρειάζεται ακόμα στο ρόστερ του. Ο Ολυμπιακός σε 23 ή 24 ημέρες πέφτει στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν οι αδυναμίες και τα κενά δεν επισημανθούν τώρα λοιπόν, τότε θα είναι αργά για δάκρυα, αν ζήσει ο Ολυμπιακός, ανάλογες εμπειρίες με την περσινή της Μπερ Σεβά.

Το χθεσινό ματς ήταν καμπανάκι. Απλά διότι το κίνητρο και το ζητούμενο για όσους έπαιξαν στο β’ μέρος ήταν η παραμονή στο ρόστερ που θα παιχτεί σε μερικά φιλικά παιχνίδια. Κι απλά γιατί τα αμυντικά χάλια υπήρχαν και την περασμένη σεζόν και με τέτοια φαίνεται ν' αρχίζει και φέτος ο Ολυμπιακός, αν δεν ενισχυθεί. Με δεδομένο πως μετά από αυτό το ματς, ο προβληματισμένος Χάσι, ακόμα και αν υποθέσουμε πως είναι ο χειρότερος προπονητής, μίλησε για πολλά κοψίματα από τη β’ φάση της προετοιμασίας, σημαίνει πως το βλέπει κάπως διαφορετικά απ’ όσους είναι εφησυχασμένοι. Άλλωστε η χθεσινή εικόνα, είναι συνέχεια των περσινών. Όταν παίκτες που διεκδικούν θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, γίνονται έρμαιο από εφεδρικούς παίκτες και από στελέχη της Κ20 του Πανιωνίου, σε μεγάλο διάστημα του β’ μέρους για 26 λεπτά που έπαιξαν οι δύο ομάδες μόνο με τους παγκίτες, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x