Κώστας Μιαούλης

Δεν μπορεί να «σέρνεται» για πολύ ακόμα το θέμα προπονητή στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το ζήτημα του προπονητή που θα έπρεπε να έχει κλείσει και τονίζει πως δεν μπορεί να πάρει και μετά το Σαββατοκύριακο αυτό το θέμα.

Για μένα σε μια διαπραγμάτευση, όλα είναι θεμιτά. Αν περιμένει κανείς πως θα την «πέσω» στον Μανόλο δεν θα το κάνω. Ο Χιμένεθ πήρε τίτλο και όπως κάθε προπονητής μπορεί να βγάλει τον εαυτό του σε μια διαδικασία αναζήτησης της καλύτερης δυνατής προσφοράς. Από την άλλη σκέφτομαι και τα λόγια του για την προτεραιότητα που θα είχε η Σεβίλλη, αν πήγαινε να του ζητήσει να επιστρέψει, αλλά και το γεγονός πως την παραμονή της αναχώρησης για την πατρίδα του, φαινόταν πως οι δύο μεριές, ο Ανδαλουσιανός και η ΑΕΚ είχαν έρθει σε μια συμφωνία κυρίων.

Ασφαλώς και είναι φυσιολογικό ο Χιμένεθ σαν επαγγελματίας, από τη στιγμή που τον φωνάζουν για του κάνουν πρόταση από την πατρίδα του, να πάει και να συζητήσει. Όπως έχει και κάθε δικαίωμα η ΑΕΚ να αισθάνεται από τη μεριά της ενοχλημένη. Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο να κουβεντιάζεις με μια ομάδα από τα υψηλά πατώματα της Πριμέρα και άλλο με μια ομάδα που υποβιβάστηκε.

Μέσα στην όλη κουβέντα, ασφαλώς μπαίνουν και τα οικονομικά. Για τα δικά μου στάνταρ τα 850.000 σε Μανόλο και το τιμ του, σε αυτό το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολλά λεφτά. Τόσα δεν έπαιρναν και τα τιμ του Ολυμπιακού στην εποχή που μονοπωλούσε τον τίτλο. Θεμιτό είναι και ο Μανόλο να ζητά περισσότερα. Όμως κάποια στιγμή, πρέπει η ιστορία αυτή να κλείσει, θετικά ή αρνητικά.

Κατανοώ πως ήταν δύσκολο, ενώ η ΑΕΚ είχε ανοικτά αγωνιστικά μέτωπα να έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις σε μια τέτοια επεισοδιακή σεζόν νωρίτερα. Περίμενα όμως στο φινάλε της περιόδου, ανεξάρτητα με το τι συνέβη στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, να υπάρχει μια αυξημένη αποφασιστικότητα για το αν θα πορευθούν μαζί οι δύο μεριές. Τουλάχιστον πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του ο Μανόλο.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως υπήρξε κλονισμός στην πίστη για τον Μανόλο μετά τον χαμένο τελικό. Ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια του οργανισμού ΑΕΚ. Από την άλλη θα ισχυριστεί κάποιος πως αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι εσφαλμένο, για έναν προπονητή που σε οδήγησε στον τίτλο ύστερα από 24 χρόνια. Οι σχέσεις του Χιμένεθ ωστόσο με αρκετά στελέχη, ακόμα και προς το τέλος της σεζόν, η αλήθεια είναι πως υπήρξαν τεταμένες.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να μάθουμε τι απάντηση θα δώσει ο Μανόλο. Θα πρέπει αυτή η κατάσταση κάπου να τελειώσει. Δεν μπορεί η πρωταθλήτρια ομάδα να πηγαίνει να μπει Ιούνιος και να μην ξέρει αν θα παραμείνει ο προπονητής της, για μένα είναι κάτι αδιανόητο. Η αλήθεια είναι πάντοτε κάπου στη μέση. Μήπως τελικά ούτε ο Μανόλο είναι σίγουρος για την ΑΕΚ, ούτε η ΑΕΚ για τον Μανόλο; Σε αυτή την περίπτωση, αν έχουν αμφιβολίες ο ένας για τον άλλο, θα ήταν τιμιότερο να μην προχωρήσουν μαζί.

ΥΓ: Η ατάκα Μανόλο για την μη σιγουριά ή αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ επιβεβαιώνει όσα σας έγραψα παραπάνω για την έλλειψη σιγουριάς από τη μία πλευρά τουλάχιστον. Όχι πως και από την πλευρά της διοίκησης δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τον Χιμένεθ. Όπως και να έχει αυτή δήλωση, φέρνει την κατάσταση πιο κοντά σε μια αρνητική τροπή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x