Κώστας Μιαούλης

Διαφορετικής φύσης παίκτες από τους προηγούμενους, τα νέα αποκτήματα στην ΑΕΚ

Την ώρα που η κουβέντα για τα μεταγραφικά, έχει ήδη ανοίξει, ο Κώστας Μιαούλης εκφράζει την πεποίθηση του για τους ποδοσφαιριστές που αναμένονται και για τα χαρακτηριστικά τους.

Υπάρχει κινητικότητα στην μεταγραφική επικαιρότητα της ομάδας, επικρατεί αδημονία στο κοινό της Ένωσης για την ενίσχυση της. Όχι μόνο για να σωθεί κάτι στη φετινή χρονιά, αλλά πολύ περισσότερο για να υπάρχουν ήδη τα υλικά το καλοκαίρι, ώστε να χτιστεί η ομάδα, όπως πρέπει με βάση τα «θέλω» που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν χώρισαν οι δρόμοι με τον Μανόλο Χιμένεθ. Άσχετα με την εξέλιξη που υπήρχε με τον Ανδαλουσιανό, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, είχε στο μυαλό του μια ομάδα που να παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Όμως τα σφάλματα στον σχεδιασμό, δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Δεν ήταν θέμα χρημάτων γιατί η ΠΑΕ, έκανε και υψηλές προσφορές σε ποδοσφαιριστές όπως ο Ραντόγια. Το θέμα είναι πως δεν είχε φροντίσει από νωρίς, να καλύψει τις ελλείψεις της και δεν είχε κάνει focus, σε συγκεκριμένους στόχους.

Χωρίς βέβαια να βάζει κάποιος το χέρι στη φωτιά, θεωρώ πως η αναζήτηση για μια ΑΕΚ, διαφορετική, δεν μπορεί να γίνει με βάση τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών που αποχωρούν, αλλά με βάση το τι ομάδα θέλει να φτιάξει η Ένωση, από εδώ και στο εξής. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο, αλλά για όλες τις κινήσεις που θα γίνουν από τώρα και στο εξής, προκειμένου να δημιουργηθεί το υλικό εκείνο που θα ξαναπάει τους "κιτρινόμαυρους" μπροστά και θα την κάνει και θελκτική στο μάτι και φυσικά και πάνω απ' όλα πιο ουσιαστική.

Ειδικά για τον χαφ λοιπόν, τα χαρακτηριστικά του αφεντικού που θέλει να αποκτήσει η πρωταθλήτρια Ελλάδος για την μεσαία γραμμή, δεν μπορεί να είναι τουλάχιστον τα ίδια με αυτά του Σιμόες. Ο ποδοσφαιριστής που θα επωμιστεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, θα πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα πηγαίνει μπροστά την μπάλα και δεν θα την επιστρέφει στον τερματοφύλακα, ένας παίκτης που θα μοιράζει σωστά το παιχνίδι από πίσω και θα μπορεί να παίξει κάθετα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η Ένωση χρειάζεται δύο χαφ, αλλά η απόκτηση τους, δεν αποκλείω να γίνει σε δύο δόσεις, μια τώρα και μια το καλοκαίρι.

Επιπλέον γίνεται συζήτηση και για έναν εξτρέμ. Δεν ξέρω αν αποτελεί προτεραιότητα η απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή, αυτή την εποχή, μιας και υπάρχει πληθώρα επιλογών αυτή τη στιγμή, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως αυτοί που διαθέτει η ΑΕΚ είναι κλασσικά εξτρέμ. Όμως είναι κατανοητό πως η Ένωση κάποια στιγμή πρέπει να τους χρησιμοποιήσει και να διαπιστώσει αν μπορεί να βασίζεται σε αυτούς ο προπονητής ή όχι.

Το βέβαιο είναι πάντως, πως οποιαδήποτε στιγμή και αν κινηθεί η ΑΕΚ, για έναν ποδοσφαιριστή που θα παίζει στα άκρα, δεν μπορεί να έχει χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του σαν του Μπακασέτα, γιατί απλούστατα σε τέτοια περίπτωση δεν θα πρόκειται για εξτρέμ. Απαιτείται ένας ποδοσφαιριστής γρήγορος, που να μπορεί να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα από τα άκρα και να είναι ικανός στο ένας εναντίον ενός.

Για την περίπτωση του Σπιριντόνοβιτς που διακινήθηκε τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, θα έλεγα πως πρόκειται για μια επιλογή που θα ήταν καλός για να έρχεται από τον πάγκο, αλλά τουλάχιστον στο διάστημα που αγωνίζεται στον Πανιώνιο, διακρίνεται από μεγάλη αστάθεια στο παιχνίδι του. Καλός ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε να πιάσει ως καλή αλλαγή, αλλά τα ερωτηματικά που τον συνοδεύουν ειδικά ως προς τις μεταπτώσεις στην απόδοση του μεγάλα, οπότε δε νομίζω πως έτσι κι αλλιώς αποτελεί περίπτωση που θα προχωρούσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x