Κώστας Μιαούλης

Εκτός έδρας στην Ευρώπη ήταν ΠΑΟΚΑΡΑ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εξαιρετική παρουσία του ΠΑΟΚ από την εκκίνηση της σεζόν με τον Άγιαξ μέχρι και σήμερα στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Με μοναδικό μελανό σημείο τον αγώνα με την Καραμπάγκ, ο φετινός ΠΑΟΚ έδωσε ρέστα εκτός έδρας. Πήρε δύο νίκες στους ομίλους με την Λίμπερετς και την Φιορεντίνα, νίκησε στην Τυφλίδα, πήρε ισοπαλία από τον Άγιαξ εκτός έδρας στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έκλεισε με ισοπαλία και εξαιρετική εμφάνιση φέτος στο «Γκελζενκίρχεν». Αν μη τι άλλο μια θαυμάσια παρουσία από την ομάδα που φέτος παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Για σήμερα το 3-5-2 λειτούργησε καλά. Ο ΠΑΟΚ ήταν αφεντικό του αγώνα από το ξεκίνημα και μάλλον η αναταραχή από την φάση του Μυστακίδη, όταν οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά ζητούσαν πέναλτι, ήρθε το γκολ στην κόντρα από την Σάλκε. Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν άμεσα και αν κάποια ομάδα δικαιούταν τη νίκη νομίζω ήταν ο ΠΑΟΚ, άσχετα αν προς το φινάλε, οι Γερμανοί που τα χρειάστηκαν σήμερα, βγήκαν μπροστά και κυνήγησαν το γκολ.

Αυτός που αφήνει υποσχέσεις πολλές για τη συνέχεια είναι ο Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει εξαιρετική κάθετη πάσα, είναι πολύ καλός στο κράτημα της μπάλας και πολύ καλός ντριπλέρ. Μοίρασε κάποιες «σακούλες» στο πρώτο μέρος και αν η μπαλιά του για τον Κουλούρη είχε γίνει εκατοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα τότε θα μιλούσαμε ακόμα και για νίκη ή και κάτι πολύ καλύτερο. Σίγουρα θα βλέπαμε ένα άλλο ματς. Από εκεί και μετά και ο Μυστακίδης μέχρι την ώρα που βγήκε ανταποκρίθηκε όσο καλύτερα μπορούσε παίζοντας όλη την πλευρά, ο Κίτσιου πήγε καλά απόψε, όπως φοβερό ματς έχει πραγματοποιήσει και ο Τσίμιροτ. Αποκάλυψη του ματς βέβαια αποτέλεσε ο Πούγγουρας.

Ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμα πιο σταθερός και αφεντικό του ματς, όταν ο Ίβιτς το γύρισε σε 4-2-3-1. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά φέτος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις μακριά από την Τούμπα και άφησε υποσχέσεις για την επόμενη σεζόν. Αυτό που θα πρέπει να τον απασχολήσει, είναι το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί τα παιχνίδια στην Τούμπα, εκεί που πληγώθηκε αρκετά φέτος με ήττες που θα έπρεπε και θα μπορούσε να είχε αποφύγει. Με έναν κανονικό σέντερ-φορ την επόμενη χρονιά στη μηχανή του, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, αλλά θα πρέπει και η άμυνα να παρουσιάσει βελτίωση, ειδικά στα «στημένα» που συνεχίζουν να πληγώνουν τον ΠΑΟΚ.

Στα εκτός έδρας παιχνίδια πάντως ο ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκε κανέναν και αυτό μετράει πολύ ώστε να δημιουργήσει μια ψυχοσύνθεση μιας ομάδας που θέλει να κάνει ευρωπαϊκά βήματα προόδου. Ο Ίβιτς παίρνει πολύ θετικό βαθμό για την φετινή παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη που τα επόμενα χρόνια, μπορεί να χαρίσει συγκινήσεις στον κόσμο της. Μακριά από την Τούμπα ο Δικέφαλος φέτος, ήταν πραγματικά ΠΑΟΚΑΡΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x