Κώστας Μιαούλης

Ένα καλοκαίρι που δουλεύουν όλα ρολόι στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την μεταμορφωμένη σε επίπεδο οργάνωσης μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ και για τον Μανόλο που δίνει έμφαση στην άμυνα.

Την ώρα που γράφεται η στήλη, ο Λιβάγια βρίσκεται στα γραφεία και η ΑΕΚ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια ακόμα μεταγραφή. Ξέρω πως όλοι οι Ενωσίτες είναι απαιτητικοί και μπορεί να ήθελαν κάτι πιο δυνατό μέχρι τώρα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη ημέρα του Ιουλίου και η δραστηριότητα της ΑΕΚ, είναι σίγουρα και πιο επιτυχημένη από πέρσι και δεν παρατηρούνται μεταγραφικές παλινωδίες όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Απλά θυμίζω πως πέρσι εμφανίζονταν παίκτες προ των πυλών, πολύ κοντά, μια ανάσα και διάφορα άλλα και μετά οι μεταγραφές χαλούσαν στο «τσακ» ( με τον Μιλοβάνοβιτς να φέρει καίρια ευθύνη γι’ αυτά τα φαινόμενα, αλλά όχι μόνον αυτός) με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιος εκνευρισμός στον κόσμο της Ένωσης. Η ΑΕΚ τηρεί κατά γράμμα μέχρι στιγμής τον προγραμματισμό της, έκλεισε επιθετικό για να παίξει στα προκριματικά και της έσκασε και μια απρόβλεπτη προσθήκη, πολύ καλή κατ’ εμέ, όπως ήταν ο Κλωναρίδης.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει προχωρήσει και την υπόθεση του στόπερ. Ο Βαλιέντε αποτελεί μια λύση που έχει προκρίνει ο ίδιος ο Χιμένεθ που σαφώς και έχει το γενικό πρόσταγμα για τις μεταγραφές. Αν η Ένωση τις επόμενες ημέρες μπορέσει να αποκτήσει και τον αριστεροπόδαρο στόπερ, τότε θα της απομένουν δύο προσθήκες.

Αυτή του εξτρέμ και βέβαια θα περιμένει ίσως για το κάτι παραπάνω τον Αύγουστο με τον Αραούχο ή οτιδήποτε άλλο καλό μπορεί να βρεθεί. Όμως αν τελειώσει σύντομα και με τον στόπερ, θα έχει ολοκληρώσει τον πρώτο και σημαντικότερο κύκλο των προσθηκών που έπρεπε να κάνει. Κι όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε αρχές Ιουλίου. Θυμηθείτε τι συνέβαινε στην ΑΕΚ πέρσι τέτοια εποχή και θ’ αντιληφθείτε πως συγκρίνουμε, τη μέρα με τη νύχτα.

Ανάμεσα στα ονόματα που παίζουν τις τελευταίες ώρες για τον εξτρέμ είναι και του Τραούστανσον. Ένας παίκτης που είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω από κοντά στο φιλικό της Εθνικής μας με την Ισλανδία, όπου είχε σκοράρει και είχε και δοκάρι. Κανένας πλάγιος πλέον δεν παίζει στον ασβέστη κι αυτό οφείλουμε να το έχουμε υπόψη μας, αλλά πρόκειται για έναν ακραίο που ξέρει να παίρνει πολύ καλές θέσεις μέσα στην περιοχή και γύρω απ’ αυτή, όταν η ομάδα του εκδηλώνει επίθεση. Μακάρι να μπορούσε να προχωρήσει η συγκεκριμένη ιστορία, γιατί πρόκειται για έναν παίκτη που θα βοηθούσε και με τα εχέγγυα που έχουν πάντοτε οι ποδοσφαιριστές από την Βόρεια Ευρώπη, αφού πάντοτε είναι επαγγελματίες και αξιόπιστοι.

Ως προς την προετοιμασία, ο Μανόλο φαίνεται να δίνει έμφαση στην άμυνα και για μένα πολύ ορθά πράττει. Διότι και την περσινή σεζόν, όπως πολλές φορές είχαμε επισημάνει όσοι ασχολούμαστε με την Ένωση, η ομάδα είχε τρομερά προβλήματα στο αμυντικό transition. Ο Χιμένεθ το ζει και παίρνει μέρος για να μπορέσει να εμφυσήσει στους παίκτες, αυτά που χρειάζονται. Πέρα από κάθε αμφιβολία ο Ανδαλουσιανός θα φροντίσει να τελειοποιήσει, όσο αυτό είναι εφικτό και την τελευταία λεπτομέρεια, πρώτα στο αμυντικό κομμάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x