Κώστας Μιαούλης

Ένας «γάτος» ποτέ δεν σκέφτεται με ορίζοντα δύο ημερών

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί η τοποθέτηση της ΑΕΚ να στηρίξει τους Έλληνες διαιτητές, έστω και αν δεν την χαλάει ο ξένος στον τελικό, ήταν σωστή και ίσως να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη!

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ έβγαλε μια ανακοίνωση το μεσημέρι που ήδη έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Όχι μόνο από το κοινό της Ένωσης, αλλά και από τους οπαδούς των άλλων ομάδων.

Δίχως να έχω μιλήσει με κανέναν, για μένα η κίνηση αυτή ήταν πολύ σωστή. Γιατί αν δεν τοποθετηθείς όπως έπραξε η Ένωση, απλώς συμφωνείς -έστω και σιωπηρά- με τον Ολυμπιακό και δικαιώνεις τη θέση του, που φέτος ήθελε ξένους διαιτητές, μετά από τόσα χρόνια που οι Έλληνες σφύριζαν τα πάντα με κόκκινα γυαλιά.

Ο ΠΑΟΚ με τη σιωπή (ας πούμε γιατί ΜΜΕ που πρόσκεινται σε αυτόν ήδη πανηγυρίζουν), αλλά και με την ικανοποίηση της πλειοψηφίας του κοινού του, προφανώς και συμφωνεί απόλυτα με τον Ολυμπιακό.

Πάμε τώρα παρακάτω. Πολλοί πιστεύουν πως ο αγώνας του Σαββάτου, αποτελεί και το τέλος του κόσμου. Για καμία από τις δύο ομάδες δεν ισχύει αυτό. Πρόβλημα θα έχουν από τον ιδιοκτήτη του Δικεφάλου του Βορρά, εκείνοι που επωμίστηκαν να σηκώσουν το βάρος επικοινωνιακά την φετινή χρονιά. Από την άλλη η ΑΕΚ έχει πάρει ήδη τον τίτλο και πραγματοποίησε μια συναρπαστική χρονιά στην Ευρώπη. Θα έχουν την ευκαιρία να ανασυνταχθούν το καλοκαίρι και να παρουσιαστούν αγωνιστικά ακόμα καλύτεροι αμφότεροι τη νέα σεζόν. Ακόμα και για τον ΠΑΟΚ λοιπόν αγωνιστικά δεν έρχεται κανένα τέλος αν χάσει, αυτό θα έρθει για εκείνους που είχαν αναλάβει την επικοινωνιακή εκστρατεία του πιθανότατα. Αυτοί ναι, μάλλον θα έχουν ζητήματα.

Επιστρέφω λοιπόν στο προκείμενο. Με την τοποθέτηση του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παίρνει το μέρος των Ελλήνων διαιτητών. Την ώρα που ΕΠΟ και Περέιρα από κοινού τους βγάζουν περίπου άχρηστους, ο Μελ στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές. Κι επειδή δεν βλέπω τόσο εύκολο να κουβαλάνε σε όλα τα ματς κάθε ΣΚ και στο νέο πρωτάθλημα ξένους διαιτητές, μιας που για τέτοια δουλειά θα πρέπει να βρεθούν και λεφτά οι Έλληνες θα ξανασφυρίξουν και του χρόνου.

Κι είναι ανθρώπινο να συμπεριφέρονται αλλιώς στην ομάδα που δεν τους γύρισε την πλάτη, σε μια κρίσιμη στιγμή και αλλιώς σε κάποιους άλλους που έκαναν σήμερα τα παγόνια και με τη σιωπή τους και δείχνουν να συμφωνούν με τον Ολυμπιακό. Αυτό αποτελεί ένα γεγονός πως που δεν έχει βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αλλά είναι κάτι που θα το αντιληφθούμε πιθανότατα από τη νέα σεζόν. Εδώ για την ώρα μιλάμε για ένα μεροκάματο που χάνουν 5 Έλληνες διαιτητές (1 διαιτητής+2 βοηθοί+2 επιπρόσθετοι). Οι άλλοι θα πάρουν πολλά περισσότερα, την ώρα που θυμίζω επιπλέον πως οι διαιτητές ακόμα περιμένουν να πληρωθούν τον δεύτερο γύρο σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ.

Αν ήμουν ΠΑΟΚ και το έψαχνα καλύτερα και ψύχραιμα (το δεύτερο είναι μάλλον άγνωστο συναίσθημα σε αυτή την ομάδα) δεν θα ήμουν και τόσο χαρούμενος. Η ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι στη σέντρα λόγω της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη της, πιθανότατα να αντιμετωπιστεί όχι καλά από έναν ξένο διαιτητή. Η ΑΕΚ δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με τον Μπορμπαλάν.

Μιας που είναι καρτάκιας άλλωστε, στην Ένωση διασφαλίζει πως κάποιοι…μαχητές πολεμικών τεχνών από την ομάδα του ΠΑΟΚ, θα είναι πιο μαζεμένοι. Αν δεν είναι κακό του κεφαλιού τους. Τουλάχιστον, αφού στον ΠΑΟΚ δείχνουν ικανοποιημένοι με την επιλογή ξένου διαιτητή, θα έχουν λογικά μια δικαιολογία λιγότερη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x