Κώστας Μιαούλης

Έτοιμη για παν ενδεχόμενο με Βράνιες η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την κουβέντα που αναμένεται να γίνει ανάμεσα σε Τίγρη και Βράνιες και για την επίσπευση στο μέτρο του δυνατού, της εύρεσης στόχων, αλλά και εναλλακτικής του Βόσνιου.

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, έχει ήδη κυκλοφορήσει η τοποθέτηση του ατζέντη του Βόσνιου που ο πελάτης του θα μείνει κατά 300% στην ΑΕΚ. Βέβαια όπου ακούω για τέτοιες σίγουρες και δεδομένες καταστάσεις, προτιμώ να κρατώ μικρό καλάθι και να περιμένω κάποια χειροπιαστή εξέλιξη.

Ο Μελισσανίδης θα συναντηθεί με τον έναν εκ των πυλώνων της πολύ επιτυχημένης πορείας της Ένωσης, στον τελευταίο 1.5 χρόνο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Μέχρι τότε η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα και για να είμαι ειλικρινής, έχω την πεποίθηση πως η πρωταθλήτρια ήδη το έχει ψάξει το θέμα.

Το τι σημαίνει ο Βράνιες για την ΑΕΚ, δεν χρειάζεται να το καταγράψω. Όπως επίσης δεν μπορεί σε τέτοια περίπτωση να κάνεις πρόβλεψη, για το αν ο αντικαταστάτης θα μπορεί να συμπληρώσει το κενό του Βόσνιου, αν αυτός φύγει. Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο το ποιος θα φύγει, αν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά ποιος τον αντικαθιστά και πόσο μπορεί αυτός να δέσει άμεσα με την υπόλοιπη ομάδα.

Από την ώρα που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, δεν μπορούμε να συζητάμε για φυγή, παρά τα γραφόμενα των Βέλγων. Θεωρώ πως μόνον ο Τίγρης με τον Βράνιες μπορούν και θα λύσουν το θέμα, αρνητικά ή θετικά για την ομάδα.

Προσωπική μου άποψη είναι η εξής. Αν ο Βράνιες είναι να μείνει αυτό θα πρέπει να συμβεί με ανανέωση. Γιατί τον Ιανουάριο, αν δεν ανανεώσει, θα μπορεί να βάλει την υπογραφή του στο επόμενο συμβόλαιο, χωρίς η ΑΕΚ να καρπωθεί κάτι. Οπότε θεωρώ πως ο Μελισσανίδης, γνωρίζει και πώς θα μιλήσει, αλλά και ποιο θα είναι το καλύτερο δυνατό για την ΑΕΚ κυρίως και δευτερευόντως για τον ποδοσφαιριστή.

Η αλήθεια είναι τώρα, πως η ανησυχία έχει ενταθεί και ίσως υπάρχει κι ένα δίκιο. Αλλά νομίζω, έστω και αν επαναλαμβάνομαι γιατί το έχω αναφέρει και γράψει αρκετές φορές, η Ένωση δεν έχει δικαίωμα στο λάθος φέτος ως προς τις μεταγραφικές της επιλογές, περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν.

Για ουσιαστικούς λόγους, γιατί στις θέσεις που αναζητά, οφείλει να βρει παίκτες που θα κάνουν πραγματικά την διαφορά, αλλά εξαιτίας του ότι συνεχώς τα media, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην πρωταθλήτρια. Πάνω απ’ όλα όμως οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν το καλοκαίρι για να φορέσουν τα «κιτρινόμαυρα» πρέπει να κάνουν διαφορά αισθητή.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, όσο και αν αδημονεί για τις απαραίτητες ενισχύσεις. Ακόμα και αν η ΑΕΚ έκανε τις πιο δαπανηρές προσθήκες στον κόσμο στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Ουζουνίδης θα εμπιστευθεί αυτούς με τους οποίους τελείωσε τη χρονιά πέρσι και οι αλλαγές ειδικά σε αυτά τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς, δεδομένα δεν θα είναι πολλές ή μάλλον συζητάμε για μία ή δύο.

Κλείνω με τον Γιάννη Ανέστη, στα προσόντα του οποίου πίστευα, ακόμα και όταν όλοι τον είχαν βγάλει εκτός διεκδίκησης. Είχε καλές στιγμές και κακές, πιστεύω πως ήταν άτυχος, γιατί τώρα με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη θα είχε πραγματική ευκαιρία να βελτιωθεί και αυτό φάνηκε στο αρχικό κομμάτι της σεζόν. Η επιλογή του να μην ανανεώσει ήταν λανθασμένη, αλλά απ’ αυτό η ΑΕΚ ίσως και να βγήκε ωφελημένη. Έδωσε πάντως το καλύτερο που μπορούσε σε κάθε ματς, έστω και με τα ολέθρια σφάλματα του και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x