Κώστας Μιαούλης

Φταίνε στον Ολυμπιακό γκάφα και ο Πασχαλάκης, όμως η αντίδραση ήρθε πολύ αργά

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον ΠΑΟΚ που έκανε ένα μεγάλο διπλό στο Φάληρο, αν και για δεύτερο (ή τρίτο μαζί με του Άρη), συνεχόμενο παιχνίδι, δεν ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι, αν υπολογίσω και εκείνο του Κυπέλλου με τον Άρη, στέκεται τυχερός και ικανός και να παίρνει αποτέλεσμα που είναι δυσανάλογο με την εμφάνιση του. Όμως κέρδισε και στο τέλος της βραδιάς αυτό είναι που μένει. Πήγε μέσα στο Φάληρο, πέρασε δύσκολες στιγμές και επιβίωσε.

Όχι μόνο χάρη στον Πασχαλάκη, αλλά και σε αυτόν. Όμως πλην του πρώτου δεκαλέπτου και του δεύτερου μισού της επανάληψης, ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ που πήρε το προβάδισμα, από μια απίθανη διπλή γκάφα, έχει πλέον το know how, να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις στην Αθήνα που άλλοτε πελάγωνε.

Ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική μέρα δύο ποδοσφαιριστές. Τον Καμαρά και τον Ποντένσε που έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Όμως σήμερα ο Χασάν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη σε δύο περιπτώσεις και σε άλλη μια στο τέλος, η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Ο Λάζαρος ωστόσο και ο Φορτούνης δεν ήταν σε καλή μέρα. Ειδικά ο πρώτος αποδεικνύει πως μετά το καλό του ξεκίνημα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχει μια κάμψη στην απόδοση του και είναι επόμενο.

Καλός δεν ήταν ούτε ο Φορτούνης που κινήθηκε και απόψε σε ρηχά νερά όπως και στη Νέα Σμύρνη. Ο Ολυμπιακός μάλλον έχασε σήμερα πόντους που δεν δικαιούταν να είχε πάρει κόντρα στον Πανιώνιο και θεωρώ πως αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικό πως θα συνέβαινε από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ, με τον τρόπο που το κατάφερε.

Μια απίθανη γκάφα του Γιαννιώτη και μια εξαιρετικά «παιδική» αντίδραση του Βούκοβιτς έβαλαν τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ, σε μια περίπτωση που όπως βγήκε η επίθεση όμως έχει δουλευτεί πάρα πολύ και την κάνει συχνά ο ΠΑΟΚ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός άργησε να ψάξει την απάντηση με τον τρόπο που έπρεπε.

Γιατί μεσολάβησαν περίπου 20 στείρα λεπτά από την ώρα που έγινε το 0-1, μέχρι ο Μαρτίνς να ρίξει μέσα τον Γκερέρο και να μπορέσει ο Ολυμπιακός να σφυροκοπήσει τον ΠΑΟΚ που είχε πολλά προβλήματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι και μάλιστα σήμερα, άσχετα αν δεν δέχτηκε γκολ, νικήθηκε κατά κράτος και στα στημένα. Όσο για τον Ποντένσε, τον Βιεϊρίνια τον έκανε γιο-γιο απόψε, αλλά τι να το κάνει αυτό ο Ολυμπιακός;

Ο ΠΑΟΚ σήμερα έκανε μια νίκη που ισοδυναμεί με πρωτάθλημα αν μπορέσει να το διαχειριστεί. Κακά τα ψέματα για να πάρεις τον τίτλο, θέλεις και την τύχη με το μέρος σου και ο φετινός ΠΑΟΚ έχει τύχη. Ποδοσφαιρικά μπορεί να του χρωστάει η μπάλα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να κυλήσει και όλη η χρονιά έτσι. Το γεγονός πως ακόμα δεν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά είναι στην πρωτοπορία μαζί με τον Ατρόμητο, τον φέρνει σε θέση οδηγού και γιατί όχι και σε θέση φαβορί αυτή τη στιγμή. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχει την ταμπέλα του ακλόνητου φαβορί και ίσως οποιαδήποτε έπαρση, τον φέρει σε δεινή θέση στη συνέχεια. Κέρδισε δύο ντέρμπι, γιατί κατάφερε να αξιοποιήσει τα λάθη των αντιπάλων σε δύο απανωτά ματς.

Ο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δουλέψουν πιο πολύ. Στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, ώστε αυτή η άμυνα να μπορέσει να γίνει αξιόπιστη. Έχασε τρεις βαθμούς ή στερήθηκε τη δυνατότητα να τους διεκδικήσει από ένα παιδικό λάθος. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν όπως θα έπρεπε και για τόσο μεγάλο διάστημα όσο χρειαζόταν καλοί σε ένα ντέρμπι με μια πιο δεμένη ομάδα. Ακολουθεί η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα δεύτερο crash test.

YΓ:Μια διετία τώρα, παιδεύεται ο Ολυμπιακός με τους τερματοφύλακες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x