Κώστας Μιαούλης

Γενέθλια σε… πάρτι με ξένο οικοδεσπότη έκανε η ΑΕΚΑΡΑ!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ΑΕΚ, που γιόρτασε τα 93α γενέθλιά της με ένα μεγάλο αποτέλεσμα και για τη δικαίωση της «Ένωσης», που ήθελε τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στην ΑΕΚάρα και πάντα τέτοιες στιγμές ατελείωτης ευχαρίστησης. Αξίζουν σε όλους πολλά μπράβο και πρώτα απ’ όλα στον Χιμένεθ, που πιστεύω πως πήρε μία ρεβάνς από τον εαυτό του, μία ρεβάνς για όλους μας για εκείνην την μαύρη βραδιά στο «Καραϊσκάκη», πριν από έξι χρόνια. Όλα αυτά πλέον είναι πίσω μας. Θυμίζω πως την ημέρα της κλήρωσης είχαμε κάνει λόγο για ευχή που έγινε πραγματικότητα. Όπως είχε και πει και ένας εκ των κορυφαίων στο αποψινό ματς, ο Όγκνιεν Βράνιες «να παίξουμε μαζί τους στον ημιτελικό για να τελειώνουμε». Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που κάποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έκανε τέτοια δήλωση για αγώνα στο Φάληρο και το εννοούσε.

Ο Πέτρος Μάνταλος με τον Σέρχιο Αραούχο ήταν αυτοί που το πίστεψαν πρώτοι. Η ΑΕΚ για να μιλάμε ειλικρινά υπέφερε στο πρώτο μέρος και αυτό συνέβη για ένα ακόμα ματς, γιατί οι ακραίοι της τακτικά δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Όμως η μοίρα τα έφερε έτσι που να δούμε τον Πατίτο να συνεχίζει και μετά την συμπλήρωση μίας ώρας ενώ έχει ξεκινήσει βασικός και να σημειώσει το γκολ που δίνει στην ΑΕΚ ένα τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση. Τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος και οι δύο που στο πρώτο μέρος είχαν σοβαρά θέματα, τακτικά ήταν άριστοι (Λάζαρος και Πατίτο) το κέντρο και ειδικά ο Γιόχανσον ανέβηκε πάρα πολύ. Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καλός στο πρώτο, αλλά αυτό συνέβη λόγω της απόδοσης του Μάριν και της υστέρησης των ακραίων μπροστινών της ΑΕΚ. Στο δεύτερο που τακτικά η Ένωση βρήκε τη συνοχή της, έκανε ίσως το πιο εύκολο διπλό της χρονιάς.

Ο Χιμένεθ πήρε ένα μεγάλο ρίσκο με τον Πατίτο και αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Βέβαια για να είμαστε τίμιοι και να κρίνουμε με βάση το ματς, αν υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που θα ποντάραμε όλοι μας πως θα βγει στο ημίχρονο, θα ήταν ο Αργεντινός. Ο πόντος πάει στον Ισπανό που αυτή τη φορά δικαιώθηκε για το ρίσκο που πήρε. Ένα μεγάλο γκολ το χρωστούσε ο Πατίτο όλη τη χρονιά και με αυτό η ΑΕΚ έχει βάλει υποθήκη πρόκρισης για τον τελικό.

Η ΑΕΚ νίκησε γιατί είχε ένα σχέδιο, το οποίο δεν βγήκε από την αρχή, αλλά βγήκε στη συνέχεια. Κανένα ματς δεν κρατάει μόνον για 45 λεπτά, όπως προφανώς πιστεύει ο προπονητής του Ολυμπιακού που ναι μεν μίλησε για το πρώτο μέρος, όπου πράγματι οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να προηγηθούν, αλλά και η Ένωση σε δύο περιπτώσεις μετά το 0-1 και μέχρι την ισοφάριση, μπορούσε να κάνει το 0-2 και να γίνει από την αρχή πάρτι στο Φάληρο. Μια ομάδα με τόσο χτυπητές αδυναμίες, δεν υπήρχε περίπτωση να μην χάσει και για 2η φορά φέτος στο γήπεδο της. Τα ματς έχουν και δεύτερο μέρος και σε αυτό μόνο μία ομάδα είχε δυνάμεις για να τρέχει στο γήπεδο. Η άλλη απλά έπαιζε φτου ξελευτερία, στην επανάληψη.

Τέλος για τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, θα τον παραπέμψω στα όσα οι άνθρωποι της ομάδας του έλεγαν σε όλους τους άλλους τόσα χρόνια για τη διαιτησία. Καμία ομάδα που έχει ρίξει στροφές εδώ και πολλούς μήνες και παίζει με αυτόματο πιλότο και με τη βοήθεια των πλάγιων στα εντός έδρας ματς, δεν μπορεί να επανέλθει. Το κράξιμο στο τέλος του ματς και οι αποδοκιμασίες, μάλλον δεν πήγαιναν στον Παπαπέτρου.

ΥΓ: Πιστεύω ο συνάδελφος Χρήστος Κωνσταντινίδης να μην έχει παράπονο από τις εκτιμήσεις που έδωσε ο γράφων. Πέντε στα πέντε σημεία στους δύο ημιτελικούς με τρία στα τρία (σκορ, σημείο, αριθμό γκολ) στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και σημείο Χ2 και goal-goal στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x