Κώστας Μιαούλης

Γιατί δεν είναι απαραίτητα κακή για την ΑΕΚ μια αρνητική εξέλιξη με τον Γιόχανσον

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για όσα περιμένει να συμβούν στην υπόθεση του Γιόχανσον κι εξηγεί γιατί ένα ναυάγιο στις συζητήσεις μπορεί ν’ αποτελέσει τελικά μια καλή εξέλιξη για το ρόστερ.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή, που δεν υπάρχει χώρος, για αγαπημένους παίκτες. Ασφαλώς και δεν θέλω να θίξω τον Σουηδό που είναι 100% επαγγελματίας και μάλιστα από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στις μπίζνες όμως, δεν χωράνε συναισθήματα. Κι επειδή φαίνεται εδώ και καιρό που πάει το έργο ο Σουηδός, η ΑΕΚ αποφάσισε να σκληρύνει την στάση της και πολύ καλά θα κάνει.

Όσο θα περνάει ο καιρός, η διοίκηση της Ένωσης σε όλα τα θέματα θα μαθαίνει και θ’ αντιμετωπίζει καλύτερα τις καταστάσεις. Πριν συνεχίσω, οφείλω να επισημάνω πως εδώ και πολύ καιρό, έχω εκφράσει την άποψη πως το δίδυμο του Σιμόες με τον Γιόχανσον έχει πιάσει ταβάνι. Οπότε όσα θα γράψω παρακάτω δεν αποτελούν μια προσέγγιση αρνητική για τον παίκτη, επειδή φαίνεται να είναι όλα ανοικτά στις κουβέντες του με την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ ξεκάθαρα για μένα πρέπει να βρει καλύτερο ποδοσφαιριστή από τον Γιόχανσον. Ακόμα και αν δεν πράξει αυτό ωστόσο, οφείλει να πάρει πολλές περισσότερες ευκαιρίες ο Γαλανόπουλος. Ακόμα και αν υποθέσουμε πως όλα θα κυλούσαν ομαλά κάτω από νορμάλ συνθήκες στις σχέσεις των δύο πλευρών, με τον παίκτη να μην ανανεώνει και να οδεύει προς το καλοκαίρι ελεύθερος, η ΑΕΚ θα είχε δεδομένα πρόβλημα, αφού ο παίκτης θα ήταν πιθανό να μην ρισκάρει πριν το Μουντιάλ, ενώ μένει ελεύθερος. Ένας παίκτης που έχει πιάσει ταβάνι ή δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στην ομάδα, δεν έχει και πολλές πιθανότητες να τα δώσει όλα προς το φινάλε, όσο επαγγελματίας και είναι.

Περισσότερο κι από τα παραπάνω ωστόσο, το ζήτημα είναι πως σε αυτόν τον χώρο, η ΑΕΚ πρέπει να βρει κάτι διαφορετικό. Οφείλει να βρει έναν παίκτη που να μπορεί να προωθήσει την μπάλα μπροστά, να είναι box to box, να μπορεί να παίρνει μέρος και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Δεν ξέρω πως μπορεί να είχε εξελιχθεί η καριέρα του Γιόχανσον, γιατί πραγματικά τον είχε βάλει σε έναν ρόλο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά η περσινή του χρονιά, για τα δεδομένα του, αλλά και τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, ήταν μέτρια.

Μπορεί ο Γιόχανσον να κάνει μεγάλες εμφανίσεις με την Εθνική του, αλλά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι ένα άλλο ζήτημα. Η ΑΕΚ πρέπει έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί με τον Γιόχανσον να φέρει έναν ακόμα χαφ. Έτσι και ο ίδιος ο παίκτης θα πιεστεί, αφού πλέον θα είναι εξαιρετικά επισφαλής η θέση του στην ενδεκάδα και το πιθανότερο είναι ν’ ανανεώσει σε μια τέτοια περίπτωση, για να μην βάλει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Με έναν παίκτη ακόμα καλύτερο στο δημιουργικό κομμάτι, θα έχει μια καλύτερη λύση. Ταυτόχρονα όμως, θα βάλει πίεση στον Γιόχανσον, που ακόμα αν θέλει να πάει αλλού, θα πρέπει πρώτα να υπογράψει ανανέωση. Έτσι αν έρθει κάποια ομάδα να τον αγοράσει, να τα σκάσει χοντρά. Αλλιώς ο Γιόχανσον θα μείνει εκτός, με κίνδυνο να μείνει εκτός Εθνικής, αν η χώρα του φτάσει στα τελικά του Μουντιάλ.

Αν οι δύο μεριές δεν τα βρουν, τότε δεδομένα η ΑΕΚ θα πάρει παίκτη. Σίγουρα δεν είναι θετικό να χάνεις οποιονδήποτε τέτοιο παίκτη ελεύθερο, αλλά αν η Ένωση πάρει τώρα έναν καλύτερο παίκτη, τότε εκείνος που θα πονέσει περισσότερο θα είναι σίγουρα ο Σουηδός που δεν θα παίζει και όχι η ΑΕΚ. Άλλωστε ελεύθερος ήρθε και έτσι θα φύγει, στην χειρότερη για την ομάδα, περίπτωση.
Η ΑΕΚ πάει για μια πολύ επιθετική διαπραγμάτευση με την πλευρά του Σουηδού και έτσι θα πρέπει να είναι πάντα από εδώ και στο εξής, σε όλες τις διαπραγματεύσεις, όσο αγαπημένος και αν είναι ο παίκτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x