Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ δεν κερδίζει με δώρα, νικάει πάντα με γκολάρες

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το εμφατικό πέρασμα της Ένωσης από τη Βοιωτία, για το δίδυμο Λιβάγια-Αραούχο και για τον πίνακα, που δεν αποτυπώνει την πραγματική διαφορά της ΑΕΚ με τους άλλους δύο.

Με δύο θαυμάσια γκολ, εκ των οποίων το ένα είναι να παίζει σε σήμα αθλητικής εκπομπής και το άλλο για σεμινάριο γύρω από το πώς πρέπει να βρίσκει ο τερματοφύλακας τους συμπαίκτες του σε προϋπόθεση αιφνιδιασμού η Ένωση πέρασε από τη Βοιωτία. Με ένα εξαιρετικό μπάσιμο στο παιχνίδι για 20 λεπτά, με ένα λιγότερο καλό 25λεπτο στη συνέχεια, αλλά και με ιδανική εκκίνηση στο δεύτερο μέρος, με τη συνεργασία του Λιβάια με τον Αραούχο πήρε το διπλό και συνεχίζει στην πρωτοπορία.

Ήταν η πρώτη νίκη στην περιφέρεια για τη φετινή σεζόν, σε μια έδρα που ο ΠΑΟΚ άφησε βαθμούς, όπως χθες ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε δύο παραπάνω σε μια έδρα που άφησε δύο η ΑΕΚ. Όμως η Ένωση έχει και δύο παραπάνω στη σύγκριση με τον ΠΑΟΚ από τη Νέα Σμύρνη. Σε ένα πρωτάθλημα με τόσο οριακές διαφορές, αυτές οι λεπτομέρειες θα μετρήσουν πολύ στο τέλος. Μπορεί να μην φαίνεται αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε στη 13η αγωνιστική , αλλά στο τέλος θα κριθούν όλα.

Αυτό που αφήνει κάποια πικρία είναι το γεγονός πως η ΑΕΚ θα έπρεπε και δικαιούταν να έχει μεγαλύτερη διαφορά από τους άλλους δύο. Γιατί στην πραγματικότητα είναι για πιο πολλούς βαθμούς διαφορά και από τον ΠΑΟΚ και από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο αυτό είναι και το στοιχείο που θα πρέπει να έχει πάντοτε την Ένωση σε επαγρύπνηση. Όπως φαίνεται θα κριθούν πολλά και στα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο, τα οποία η Ένωση τα έχει μακριά από την έδρα της. Κι επειδή κάθε λεπτομέρεια κάνει διαφορά, είναι δύσκολο πάντα να κερδίζεις εσύ κάτω από κανονικές συνθήκες αγώνα και στα παιχνίδια άλλου διεκδικητή να συμβαίνουν συμπτώσεις, όπως αντικατάσταση αντίπαλου ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει με δικό του κερδισμένο πέναλτι ή παιχνίδια σαν το χθεσινό της Ξάνθης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έβγαλε ετεροχρονισμένα μια ανακοίνωση, για να καλύψει τα δίκαια παράπονα του κόσμου. Από εδώ και στο εξής, δεν υπάρχουν περιθώρια όμως για διαφορετικές συμπεριφορές από την πολιτική ηγεσία στον τομέα του Αθλητισμού. Ας ευχηθούμε να μην χρειαστεί, αλλά αν αυτό κριθεί απαραίτητο, η ΠΑΕ υποχρεούται να παρέμβει δυναμικά την επόμενη φορά που θα συμβεί κάποια τέτοια ιστορία όπως αυτή της Λιβαδειάς.

Από εδώ και πέρα για κανέναν δεν θα υπάρξει ανοχή για διαφορετική αντιμετώπιση. Ειδικά όταν ο συνέταιρος στην εξυγίανση, στην έχει φέρει τέσσερις φορές μαζί με την φετινή στο ΟΑΚΑ από άποψη διαιτησίας, η παθητική αντιμετώπιση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Στις τρεις από τις τέσσερις φορές που υπήρξαν αποφάσεις εναντίον της ΑΕΚ (από τότε που επανήλθε στην Σούπερ Λίγκα) σε ματς με τον ΠΑΟΚ, ο αντίπαλος πήρε νίκες με διαιτητικά σκάνδαλα (μη καταλογισμός πέναλτι Σιμόες, κόρνερ φάντασμα στο 95 και γκολ μαϊμού του Ενρίκε στον τελικό).

Επιπλέον στη φετινή χρονιά η Ένωση μπορεί να κέρδισε, αλλά είχε και απώλεια όπως αυτή του Αραούχο, σε μια φάση που έπρεπε να έχει σταματήσει με φάουλ και κίτρινη στον Μάτος για αγκωνιά στον Λιβάια, ενώ υπήρξε και ανοχή στο βρώμικο παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά για τουλάχιστον 35 λεπτά από τον ρέφερι. Αφού η διαφορά δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ, τουλάχιστον ας υπάρχει προσοχή στις λεπτομέρειες. Αυτό για ορισμένους που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Ο αντίπαλος της στην πραγματικότητα, ακόμα και στο φετινό του χάλι, παραμένει ο Ολυμπιακός. Αναλογιστείτε πως αυτή η ομάδα, που δεν αντέχουν σε επίπεδο θεάματος να βλέπουν ακόμα και αρκετοί φίλοι της, βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα "εγκλήματα" της Ένωσης, το γεγονός πως δεν πήρε, ενώ είναι σαφώς ανώτερη μεγαλύτερη διαφορά.

Θέλω να γράψω και δύο λόγια για το μπάσκετ. Ο Μανωλόπουλος, καλός, φιλότιμος, αλλά το μπάσκετ που παίζει η ΑΕΚ είναι για να πλακώνεσαι στα αντικαταθλιπτικά. Η Ένωση έχασε από μια ομάδα που στην τελευταία 1.5 περίοδο έπαιζε με πλέι-μέικερ τραυματία που μπήκε παρά την αντίθετη άποψη του γιατρού της ομάδας του. Τραγικοί πολλοί παίκτες, αλλά όταν πας όλο προς το χειρότερο μετά την πρόκριση στον τελικό, πρέπει να υπάρξει κάτι να ταρακουνήσει την κατάσταση.

ΥΓ:Ανακωχή δεν μπορεί να υπάρχει στη δημοσιογραφία, εκτός αν για χάρη του συνεταιρισμού, πρέπει να κάνεις τα στραβά μάτια.

ΥΓ1: Κάποιοι δεν σταματούν, ακόμα κι όταν λένε τη μισή αλήθεια, να σε κάνουν να φαίνεσαι...τιτάνας (δεν πιστεύω κάτι τέτοιο για τον εαυτό μου). Λέγοντας και γράφοντας πως θα γυρίσουν πίσω, όσους πάνε Λιβαδειά, κάποιος αντιλήφθηκε πως τους παρότρυνα να τα κάνουν... ρόιδο, επειδή καυτηρίασα την παθητική στάση της ΑΕΚ. Κι ειδικά οι οργανωμένοι της ΑΕΚ εμένα θα περίμεναν, να τους...επηρεάσω. Πιστεύω πως και για την κρίση του αυτή, κάποιος άλλος τον...επηρέασε.

ΥΓ2:Επιχειρηματίας μπορεί να συζητά με πολιτικό πρόσωπο και να είναι επιφανειακά φιλικοί ώστε να κάνουν και πιο χαλαρές κουβέντες. Αυτό δεν σημαίνει πως τα πολιτικά πρόσωπα είναι και τέρατα μυστικότητας, αν κάποιος επιχειρηματίας τους πει κάτι. Όσοι επιχειρηματίες μιλούν με πολιτικούς ας το έχουν στο νου τους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x