Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ μαθαίνει να νικά και την γκίνια της

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πολύτιμη δύσκολη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Αστέρα, για τον υπέροχο Γκάλο, τον ψυχωμένο Χούλτ και την απερισκεψία του Σέρχιο στο 13'.

Αυτό το ματς γνωρίζουν όλοι πόσο το φοβόμουν. Όπως είναι επικίνδυνα όλα τα ματς με τους θεωρητικά πιο μεσαίους αντιπάλους. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν μπορείς εύκολα να της κάνεις -εύκολα- φάσεις, η Ένωση έβγαλε 15 τελικές εκ των οποίων οι εννέα με δέκα ήταν ξεκάθαρες φάσεις για γκολ. Ο Αραούχο δεν έβαλε το πρώτο για να γίνει πάρτι στα 43" από τη σέντρα του Μπακάκη.

Αυτό όμως που έκανε στη φάση του 13' ήταν ένα λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει στην Ένωση πολύ ακριβά. Γιατί η μπάλα πηγαίνει στην εστία και το μόνο που έχει να κάνει είναι να την καλύψει με το σώμα του για να πάει μέσα. Θα μπορούσε να την αγγίξει με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος και θα πήγαινε μέσα. Ο Αργεντινός διάλεξε να βάλει πόδι και ζήλεψε και ο...Πασαλίδης για το πώς δεν μπ΄κε αυτό το γκολ. Από εκείνο το σημείο έβλεπες πως για ένα ακόμα ματς υπήρχε συνωμοσία για να γίνει στραβή.

Η Ένωση έκανε ένα από τα πιο παραγωγικά της πρώτα ημίχρονα. Συνέχισε έτσι και στην επανάληψη με τον Αθανασιάδη να κάνει άλλη μια απίστευτη επέμβαση στο πλασέ του Λιβάια. Η μοίρα την φέρνει μόλις δέκα λεπτά μετά την διπλή αλλαγή του Χιμένεθ, να αναγκάζεται να κάνει και 3η. Κι όμως παρά τις αντιξοότητες, η ομάδα τα κατάφερε και πάλι. Για μένα σε αυτό συνέβαλε και η θετική διάθεση του κόσμου που παρά τον απίστευτο τρόπο που χάθηκε αυτό το γκολ, βοήθησε πολύ τον Αραούχο να σταθεί στα πόδια του στο ματς. Επιπλέον σήμερα έσπρωξε πάρα πολύ την ομάδα, ίσως περισσότερο κάθε άλλη φορά φέτος.

Τι πρέπει να κρατήσει απ' αυτό το ματς η Ένωση; Σίγουρα την πληθώρα των ευκαιριών που έβγαλε, την εξαιρετική απόδοση της δεξιάς μεριάς της ειδικά μέχρι να πάει ο Γκάλο να καλύψει το κενό του Κονέ. Την πολύ καλή δημιουργικά απόδοση του Μασούντ ειδικά στο πρώτο μέρος. Τον Μοράν του δεύτερου μέρους που έδειξε πως έχει να δώσει πράγματα. Εκείνος όμως που έδειξε πως έχει τεράστια ποιότητα, αλλά και μεγάλη καρδιά ήταν ο Χουλτ που στο δεύτερο μέρος έχει κάνει απίστευτο παιχνίδι.

Ο Χιμένεθ πιστώνεται πως μετά τον Μπακάκη πάει να αναδείξει κι άλλον πολυθεσιτη στην ομάδα κι αναφέρομαι στον Γκάλο. Ίσως μοναδικό ψεγάδι το γεγονός πως έκανε τις δύο αλλαγές μαζεμένες στην εκκίνηση του β' μέρους ενώ η ομάδα πήγαινε καλά. Ωστόσο αν η ΑΕΚ είχε σκοράρει στο α' μέρος, ο Μανόλο δεν θα είχε ρίξει μέσα τον Κονέ. Η Ένωση απόψε νίκησε και την γκαντεμιά της. Κι αυτό είναι μεγάλο και θετικό σημάδι. Αντέχει τις απώλειες, τα στραβώματα των αγώνων, υπομένει τα πάντα. Επιβιώνει. Την Πέμπτη έχει άλλο ένα ραντεβού με την ιστορία της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x