Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ όφειλε να είναι έτοιμη φέτος για τέτοιες αποφάσεις. Αγωνιστικά και παρασκηνιακά!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει γιατί στην Ένωση έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι πως φέτος θα ήταν οι μοναδικοί που θα πλήρωναν τα όποια επεισόδια γίνονταν στα γήπεδα και μένει η πικρία για το -3.

Πάντοτε με το «λέγε-λέγε» κάτι μένει, λέει ο θυμόσοφος λαός. Τώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός δεν τιμωρήθηκε, όπως δεν συνέβη το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ, πρέπει να μας δώσουν την εξήγηση οι «σοφοί» που μας λένε για ΕΠΟ-Θωμάδες -στενές σχέσεις με τον Μελισσανίδη και διάφορα άλλα, πώς στο καλό μπορεί η Ένωση να είναι η μόνη που έφαγε το -3 στο κεφάλι. Φυσικά και για μένα όλα τα παραπάνω ήταν απολύτως αναμενόμενα φέτος, μιας και βρισκόμαστε σε τελική ευθεία προεκλογικής περιόδου. Κι αυτό πάντοτε παίζει το ρόλο του με λαοφιλείς ομάδες.

Μια τιμωρία σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ έχει πάντοτε πολύ μεγαλύτερο πολιτικό κόστος, απ’ όσο για την ΑΕΚ και αυτό είναι δεδομένο. Μπορεί π.χ κάποτε ο Μάκης Ψωμιάδης να κατέβασε τον κόσμο στην εθνική οδό για την υπόθεση του Νάσου Γαλακτερού, αλλά αυτό αποτελεί μια εξαίρεση εκδήλωσης οργανωμένης δυσαρέσκειας, εναντίον ενός κόμματος. Αντίθετα οι άλλοι πάντα ασκούν τέτοιου είδους πιέσεις για οποιαδήποτε επικείμενη απόφαση.

Δε θα μπω καν στην ουσία των επεισοδίων. Άλλωστε κατά πως είχε πει ο εκπρόσωπος της Θέμιδος που είχε εκδικάσει την υπόθεση της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο, υπάρχει μια άλλη επιτροπή, αναφερόμενος στη μη τιμωρία του ΠΑΟΚ, για τα γεγονότα με τον Άρη στο Κύπελλο. Άρα λοιπόν, παρά το γεγονός πως υπάρχει δυσαρέσκεια και έκπληξη στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να ήταν μια απόφαση απολύτως αναπάντεχη.

Η Ένωση κατέκτησε πέρσι τον τίτλο, για κάτι που δεν μπορούσε να περάσει στο «ντούκου». Να είστε βέβαιοι πως αν δεν υπήρχε η εικόνα του όπλου, η έκβαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ως προς την τιμωρία θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία για το τι ξυλοφόρτωμα έχουν δεχτεί αστυνομικοί πρόσφατα από «ερυθρόλευκους». Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, η ΑΕΚ όφειλε σε κάθε περίπτωση να είναι πολύ πιο προετοιμασμένη. Πάντως σίγουρα ετοιμασμένη, με τρόπους που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια πως ήταν οι έχοντες τα ηνία του παρασκηνίου δεν είναι.

Η ομάδα έχει τα δικά της θέματα, δεν είναι καλή αγωνιστικά και σε αυτό δεν θα μπορούσε να πει κανείς κουβέντα. Όμως τελειώνουν κάπου εδώ και οι θεωρίες για έλεγχο του παρασκηνίου από τον Μελισσανίδη, που βλέπει τους άλλους δύο να φεύγουν αλώβητοι φέτος, από επεισόδια. Η πρωταθλήτρια Ένωση είναι η μόνη που έφαγε την καμπάνα και αυτό είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να χωνέψουν οι οπαδοί της.

Την ΑΕΚ ήταν δεδομένο πως θα την περίμεναν όλη στη γωνία. Η ρετσινιά πως είναι πλέον η ομάδα που ελέγχει το σύστημα, καλλιεργήθηκε όχι τόσο από την μεριά του Ολυμπιακού. Αυτόν τον τίτλο της «κακής» σε ό,τι αφορά το παρασκήνιο ΑΕΚ, την καλλιέργησε κατά κύριο λόγο ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΟΚ, που μέχρι ώρας δεν είχε και κάποια ιδιαίτερη αντίδραση γι’ αυτή την απόφαση. Δεν βγήκε που λέμε στα κάγκελα και αυτό λέει πολλά. Ίσως και για τη μοναδική ομάδα που ακόμα και τώρα, φοβούνται πως μπορεί να τους κάνει τη ζημιά.

O Δικέφαλος φέτος παρασκηνιακά ήταν ανέτοιμος. Κι επειδή η Ένωση πρέπει να είναι πάντοτε πολύ μπροστά ποδοσφαιρικά για να πάρει έναν τίτλο, έπρεπε να ήταν πολλαπλά προετοιμασμένη. Δεν εννοώ μόνο στα κέντρα αποφάσεων, αλλά κυρίως αγωνιστικά. Για να μπορεί να καλύπτει έδαφος και από τέτοιες αποφάσεις ή αθωώσεις των άλλων διεκδικητών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x