Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ της Ευρώπης έχει πολλά κιλά... φανέλα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον πόντο που για πολύ κόσμο ήταν αναμενόμενος και για το κέρδος να πάρει τέτοιο αποτέλεσμα η ΑΕΚ με –κατά κύριο λόγο - απροσδόκητους πρωταγωνιστές.

Μπορεί στην Ελλάδα να σου κάνει τα νεύρα κρόσια, να σε βγάζει από τα ρούχα σου, αλλά στο Μιλάνο ήταν όπως μας έχει…κακομάθει φέτος μετά τα ματς με την ΤΣΣΚΑ. Ένα αποτέλεσμα που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, ένα αποτέλεσμα για το οποίο πάλεψε σκληρά και δίκαια το πήρε. Για μένα το μεγαλύτερο κέρδος απόψε είναι πως η ομάδα είχε πρωταγωνιστές, όχι τους συνηθισμένους, πέρα από τον Ανέστη όταν είναι στα καλά του.

Ο στόπερ Μπακάκης, ο Τζανετόπουλος με το θαρραλέο παιχνίδι του, ο Μπακασέτας που μπήκε λίγο, αλλά έκανε πολλά στο φινάλε, ο ογκόλιθος Σιμόες και ο υπερ-πολύτιμος Λόπες έκαναν όλοι τους ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Πήραν ένα μεγάλο αποτέλεσμα και δείχνουν πως επιτρέπεται να πέφτεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Κι απόψε σήκωσαν ανάστημα. Πολλά κιλά φανέλα από την ευρωπαία ΑΕΚ απόψε και γενικά, σε όλα τα ματς μετά την ΤΣΣΚΑ.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος κατάφερε να περάσει ξένοιαστα σε μεγάλο κομμάτι του πρώτου μέρους. Αυτό το πέτυχε γιατί ανάγκασε στο μεγαλύτερο μέρος του να υποχρεώσει τη Μίλαν να προσπαθεί μάταια να περάσει κάποιες σέντρες, ενώ μόνο σε ένα σημείο περίπου στο μέσο του πρώτου 45λεπτου προσπάθησαν να παίξουν έξω από τον άξονα ώστε να τραβήξουν προς τα έξω τον Τζανετόπουλο και να περάσουν μπαλιές στην πλάτη. Την ίδια ώρα επιθετικά η ΑΕΚ, όποτε μπορούσε πίεζε πάνω στην μπάλα και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βγάλει την πρώτη σπουδαία φάση στο πρώτο μέρος με τον Σιμόες, που ήταν ογκόλιθος.

Πέρα από τη φάση που ο Ντοναρούμα βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και δεν μπαίνει η ρημάδα μέσα, η Ένωση κέρδισε πολλά κόρνερ, κράτησε μπάλα και εκτός από το φινάλε του πρώτου μέρους δεν πιέστηκε. Με το τρικ της ύπαρξης της τριάδας και στέλνοντας σε μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους τη Μίλαν να κάνει άσκοπες σέντρες, η ΑΕΚ προστάτεψε και τον Τζανετόπουλο, που όταν πρέπει να κινείται σε μικρό χώρο δεν έχει πρόβλημα. Πολύ μεγάλο ματς σαν στόπερ έκανε και ο Μιχάλης Μπακάκης που δεν υστέρησε ούτε στο ψηλό παιχνίδι.

Η επανάληψη μετά την κεφαλιά του Λόπες ήταν δύσκολη. Χρειάστηκε να βγει ο Ανέστης με τις αποκρούσεις του μπροστά, που ήταν πραγματικά σπουδαίες. Άλλωστε ο πορτιέρε της ΑΕΚ λειτουργεί πάντοτε καλύτερα όταν βρίσκεται σε ασφυκτική πίεση. Μαζί έκανε ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά ο Τζανετόπουλος σε αντίθεση με τον Βράνιες που όσο περνούσε η ώρα έκανε περισσότερα λάθη στις εκτιμήσεις του.

Ο Τάσος Μπακασέτας για πρώτη φορά σε ένα κομβικό παιχνίδι κατάφερε να μπει και να κάνει χρήσιμα πράγματα στη θέση του κουρασμένου Λιβάια. Ο Λόπες εκεί που θαρρούσες πως δεν έχει άλλο πια να δώσει, έβγαλε δυνάμεις αστείρευτες και κατάφερε να πάρει χρήσιμες φάσεις προς το τέλος του ματς. Η ΑΕΚ είχε ασυνήθιστους πρωταγωνιστές και έφτασε στην ισοπαλία, με έναν τρόπο που δεν είχε μόνο το αμυντικό στοιχείο να ξεχωρίζει.

Ήταν μια εμφάνιση για έναν βαθμό μέσα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο με μια τεράστια φανέλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πάνω απ’ όλα η ΑΕΚ πήρε πόντο που δεν υπολόγιζε, κάλυψε ένα μέρος της ζημιάς που έπαθε με την Αούστρια, την ώρα που η Ριέκα πετούσε στο καναβάτσο τους Αυστριακούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x