Κώστας Μιαούλης

Η απολαυστική Μπάγερν πεντάρα, ο «κακός» Έμερι τεσσάρα

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει το πρώτο διήμερο των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ και τα δύο αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση, αυτές των Μπάγερν και Παρί.

Ήταν δύο απολαυστικές βραδιές το πρώτο διήμερο των νοκ-άουτ αγώνων. Με πολλά διδάγματα για τους βιαστικούς και για όσους αρέσκονται να πηγαίνουν με την μόδα που επιτάσσουν και διατάσσουν τα ΜΜΕ και στο ποδόσφαιρο. Είδαμε πρώτα απ’ όλα μία γερμανική ομάδα να επιστρέφει στην κανονικότητα της, να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ο Αντσελότι είχε ακούσει πολλά πως η Μπάγερν δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, πως τον περνούσε ακόμα και η Λειψία κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα. Προσωπικά για τους Βαυαρούς ήμουν πιο ήρεμος από ποτέ όλη τη χρονιά. Γιατί ο Ιταλός ξέρει, πως για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά τίποτε δεν κρίνεται τον Νοέμβριο, αλλά στους 3,5 μήνες στο φινάλε της σεζόν.

Η Μπάγερν άνοιξε το γήπεδο στο πλάτος και τρύπησε στην κυριολεξία την δύστυχη άμυνα της Άρσεναλ, που όταν βγήκε ο Κονσιελνί από το ματς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Αν δεν υπήρχε Οσπίνα που έπιασε πολλά και ο Μάζιτς που δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ της Μπάγερν το σκορ θα είχε πάρει μυθικές διαστάσεις. Οι Βαυαροί στο βάθος του χρόνου θα παίξουν ασφαλώς πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, απ’ όσο με τον Γκουαρντιόλα. Ο Αλκάνταρα έχει κάνει ένα φοβερό ματς, όπως και ο Λεβαντόφσκι που βγάζει και μια εκπληκτική ασίστ στο 3-1, ενώ ο Ρόμπεν ήταν όπως παλιά.

Για την Παρί, οι πιο εκτεθειμένοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή απέναντι στον Έμερι, δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές της Παρί. Οι Γάλλοι εδώ και χρόνια, ψάχνουν απεγνωσμένα το βήμα παραπάνω στον κορυφαίο θεσμό και μια μεγάλη πορεία. Ο δρόμος μέχρι εδώ όμως για τον Έμερι στην πρώτη του σεζόν στη γαλλική ομάδα ήταν πολύ δύσκολος. Θυμίζω πως την επομένη του αγώνα με την Γκινγκάμπ στις 18/12, όλες οι εφημερίδες, οι παλαίμαχοι του συλλόγου, οι οπαδοί, μα πάνω απ’ όλα οι ίδιοι του οι ποδοσφαιριστές τον είχαν τελειώσει.

Θυμάμαι ακόμα πως παραπονιούνταν οι παίκτες της Παρί, για την έμφαση που έδινε ο προπονητής τους στη φυσική κατάσταση. Ασφαλώς σε κανέναν ποδοσφαιριστή στον κόσμο δεν αρέσει να τρέχει στην προπόνηση σε τρελούς ρυθμούς τον Δεκέμβριο. Αλλά όταν θες να είσαι έτοιμος για την τελική ευθεία, οφείλεις να γνωρίζεις πότε πρέπει να φορτσάρεις. Άλλωστε ο μετρ των νοκ-άουτ ξέρει ποιά είναι η κατάλληλη ώρα. Χθες η PSG, λόγω της τεράστιας διαφοράς σε φυσικές δυνάμεις, αλλά και σε όλες τις μονομαχίες, κυριάρχησε κατά κράτος απέναντι σε μια ψόφια από δυνάμεις Μπάρτσα.

Αντσελότι και Έμερι άκουσαν πολλά μέχρι τώρα. Ωστόσο τώρα μπορούν να απολαύσουν τις δύο μεγάλες νίκες τους, που δείχνουν πως θα έχουν μέλλον στο Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x