Κώστας Μιαούλης

Η δικαίωση για το γήπεδο ήρθε, καιρός να έρθει και στις 4 γραμμές

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την υπερψήφιση της τροπολογίας από όλον (σχεδόν) τον πολιτικό κόσμο και για την δικαίωση που πρέπει να έρθει μέσα στο γήπεδο για την Ένωση.

Τα βάσανα τελείωσαν. Το γήπεδο πλέον μετά την τροπολογία που υπερψηφίστηκε από σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα του Κοινοβουλίου, μπορεί να μπει μπροστά. Καμία έκπληξη δεν μου προξένησε πως ακόμα και άνθρωποι που το πολέμησαν, σήμερα ήθελαν να εμφανιστούν βασιλικότεροι του βασιλέως και να φανούν υπέρμαχοι. Ούτε εντύπωση μου έκανε πως ένα συγκεκριμένο κόμμα δεν ψήφισε. Άλλωστε θ’ αποτελούσε και έκπληξη να ψηφίσει και υπέρ ένα κόμμα του οποίου ένα ιστορικό στέλεχος, ξεστόμισε πολύ βαριές κουβέντες, μόλις πριν από δέκα μέρες, εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το αν το έπραξε ο κάθε βουλευτής από την καρδιά του ή για ψηφοθηρικούς λόγους λίγο μ’ ενδιαφέρει. Άλλωστε εδώ και χρόνια συντηρείται μια άρρωστη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οπουδήποτε αλλού καθαρά για λόγους ψηφοθηρίας. Πολλά πράγματα τόσα χρόνια συμβαίνουν για να μην θιχτεί ένα μεγάλο πελατειακό κοινό, το οποίο αφού το έθρεψαν καλά-καλά οι ίδιοι απ’ όλα τα κόμματα εξουσίας και το έκαναν αχόρταγο, τώρα απορούν που τους σηκώνει το δάχτυλο και τους απειλεί. Η ΑΕΚ κυνήγησε το δίκιο της, να χτίσει στο δικό της οικόπεδο και τίποτε παραπάνω. Πολλοί έκαναν τα πάντα και ίσως επιχειρήσουν να κάνουν κι άλλα, αλλά πλέον δεν έχουν καμία τύχη.

Πιστεύω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν τα έργα. Κι όταν το σπίτι της ΑΕΚ θα είναι έτοιμο, τότε και μόνον τότε, θ’ αρχίσουμε να μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται κάτω από τους ίδιους όρους. Όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όταν αυτό θα φτιαχτεί. Γιατί κανένα πρωτάθλημα, που διεξάγεται με δύο βασικούς διεκδικητές του τίτλου, ξεσπιτωμένους, δεν μπορεί να θεωρείται δίκαιο. Απλά και ξεκάθαρα.


Για την ΑΕΚ αυτά τα γεγονότα, ασφαλώς και μπορούν ν’ αποτελέσουν έναν βατήρα εκκίνησης που θα της δώσει τεράστια ώθηση. Αναφέρομαι και στο αγωνιστικό κομμάτι και τις προσεχείς υποχρεώσεις, αλλά και για το πώς θα προσεγγίσει η ίδια η διοίκηση το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας από το καλοκαίρι. Μιλάμε πλέον για μια ΑΕΚ που μπαίνει σε άλλη εποχή και απαιτείται να είναι αυτή που αρμόζει αυτή που θέλει ο κόσμος της κι αυτή που απαιτεί η ιστορία της. Κι ο κόσμος νομίζω πλέον από το καλοκαίρι και μετά θα είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα και με σαφώς καλύτερη ψυχολογία.

Η δικαίωση για το σπίτι της ήρθε. Τώρα θα πρέπει η ίδια η ομάδα να επιδιώξει ακόμα μία, μετά την κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου, δικαίωση απέναντι στον Ολυμπιακό. Πιο πολύ δικαίωση για να είμαστε και ειλικρινείς για φέτος τουλάχιστον, έναντι του κακού εαυτού της και της άστοχης επιλογής που έγινε στην αρχή. Όλα θα πάνε καλά από εδώ και μπρος. Μπορεί να γκρινιάζω για πολλά πράγματα, αλλά για το αν θα γίνει αυτό το γήπεδο ή όχι, ποτέ δεν εξέφρασα κάποιον κλονισμό στην πεποίθηση μου πως η Ένωση, τελικά θα κέρδιζε αυτή τη μάχη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x