Κώστας Μιαούλης

Η εικόνα της ΑΕΚ δεν οφείλεται μόνο σε αυτούς που λείπουν

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την εικόνα που άφησε η Ένωση και στο δεύτερο φιλικό, για τις μεταγραφές που αναμένονται και για τη δυσκολία στο να αφομοιωθεί σύντομα, το στιλ παιχνιδιού του νέου κόουτς.

Όπως και μετά το πρώτο παιχνίδι, δεν περίμενα να δω κάτι θεαματικό, το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο. Μπορεί σε ορισμένους λιγοστούς τομείς να σημειώθηκε μια κάποια πρόοδος, αλλά κακά τα ψέμματα η ΑΕΚ απέχει ακόμα πολύ απ’ αυτό που θέλει να δει ο Ουζουνίδης, ο Μελισσανίδης και όλος ο κόσμος της Ένωσης, όταν θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας για φέτος. Η απλή εξήγηση αφορά το γεγονός πως λείπουν σημαντικά κομμάτια από το ρόστερ, αλλά υπάρχει και κάτι πέρα από αυτό.

Το μόνο ενθαρρυντικό μέχρι τώρα είναι η όρεξη και η διάθεση που δείχνει ο Μάνταλος. Πραγματικά και χωρίς να επιθυμώ να κάνω καμία αβάντα στον αρχηγό, πιστεύω πως ήταν ο μόνος που έδειξε διάθεση και το καλό παράδειγμα στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα για φέτος. Από κοντά και ο Μπακάκης, αλλά κατά τα άλλα ελάχιστα πράγματα. Κι αυτή η εικόνα έχει εξήγηση και μπορεί να αποδοθεί κάπου, πέρα από την τετριμμένη κουβέντα των μεταγραφών.

Όσοι είναι πιο παρατηρητικοί, τουλάχιστον απ’ όσους μπήκαν στον κόπο να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, κατανόησαν πως ο Ουζουνίδης στα πρώτα 20 λεπτά ήταν στα κάγκελα με τα όσα έκαναν οι ποδοσφαιριστές του. Δεν υπήρχε Μοράν στο γήπεδο έτσι κι αλλιώς και οι δύο στόπερ έκαναν αυτό που είχαν μάθει την περασμένη σεζόν. Βαθιά μπαλιά μπροστά, δίχως να περάσει η μπάλα από τα χαφ. Πλέον όμως δεν υπάρχει Αραούχο να κυνηγήσει τέτοιες μπαλιές, ούτε η διάθεση της Ένωσης είναι να παίξει κλεφτοπόλεμο και να κερδίσει μέτρα κατακτώντας τις σπασμένες αποκρούσεις των αντίπαλων αμυντικών.

Το να μπορέσει να διδάξει αυτά που θέλει ο Ουζουνίδης ακόμα και στους ήδη υπάρχοντες είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εδώ λοιπόν μπαίνει ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Το να μπορέσουν οι παίκτες που αγωνίζονταν τα προηγούμενα χρόνια ν’ αφομοιώσουν αυτό το στιλ παιχνιδιού που επιθυμεί ο Ουζουνίδης. Που θα έχει ένα γρήγορο passing game, που θέλει συνεχή κίνηση χωρίς την μπάλα και μια ομάδα που να προσπαθεί να δημιουργήσει και όχι να καταστρέφει το παιχνίδι ή να παίζει το ματς στα χαρακώματα.

Μετά απ’ αυτό, φτάνουμε φυσικά και στο ζητούμενο που είναι οι ενισχύσεις. Γιατί για να μπορέσει να αλλάξει πραγματικά τη φιλοσοφία της, είναι απαραίτητο να πάρει αυτούς τους παίκτες, δηλαδή τους δύο εξτρέμ, τον φορ, σίγουρα τον έναν χαφ (μη γράψω και δύο) που θα μπορέσουν πραγματικά, να της αλλάξουν τα δεδομένα και να την εκτοξεύσουν σε ποιότητα.

ΥΓ: Ως προς το χθεσινό ρεπορτάζ που δώσαμε μετά τα μεσάνυχτα ήμασταν μέσα. Τόσο στο κείμενο, αφού ήδη έγιναν επαφές με μάνατζερ όπως επιβεβαιώθηκε και από τα ρεπορτάζ, αλλά και ως προς την πληροφορία που μετέδωσε και ο Βασίλης Βέργης το πρωί και είχαμε δώσει σαν πιθανότητα από το βράδυ. Πως ο παίκτης που θ’ αποκτηθεί για την επίθεση θα μπορεί να καλύψει και τη θέση του εξτρέμ και του φορ και πως απ’ αυτό που θ’ αποφασίσει ο Ουζουνίδης για το πού θα τον ρίξει, θα εξαρτηθεί και η επόμενη κίνηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x