Κώστας Μιαούλης

Η επιστροφή Σπανούλη έφερε την αναμενόμενη σύγχυση στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για αυτό που όλοι περίμεναν να συμβεί και οι μπασκετικοί αρνούνται να επισημάνουν, τη σύγχυση του Σφαιρόπουλου και για τον Χάκετ που απάντησε εντός παρκέ.

Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγα 24ωρα έπαθε ίδιο και μεγαλύτερο κλακάζ στην τελευταία περίοδο. Στο ΟΑΚΑ μόλις 12 πόντοι στην τελική ευθεία του αγώνα, χθες το βράδυ επτά.

Ο Σπανούλης ξανά στο επίκεντρο της κριτικής των οπαδών του Ολυμπιακού, όχι των δημοσιογράφων. Υπεύθυνος ασφαλώς και ξεκάθαρα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ασφαλώς δεν ήρθε καμιά καταστροφή. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 9-3. Όμως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του, μια νέα πραγματικότητα. Να βάλει τον Σπανούλη σε μια έτοιμη εξίσωση. Όλοι περίμεναν το μπέρδεμα, ακόμα κι όσοι δεν το ανέφεραν όπως πάντα, δηλαδή οι αρμόδιοι ρεπόρτερ και ειδικοί του μπάσκετ.

Στον επίλογο του άρθρου που είχα γράψει την Κυριακή και αφορούσε την ΑΕΚ, είχα αναφέρει πως για την Ένωση ήταν δώρο που ξεχάστηκε ο Στρέλινιεκς κι έπαιζε ο Σπανούλης. Χθες έπαιζαν κι οι δύο την κρίσιμη ώρα, με τον Λετονό βέβαια να βγαινει για δύο λεπτά με αποτέλεσμα να κατέβει η διαφορά από τους επτά στους δύο. Κι όταν μπήκε όμως η μπάλα με μια εξαίρεση, δεν πήγε στα χέρια του. Ο άνθρωπος που καθάρισε πολλά ματς ως τώρα, βρίσκεται χωρίς την μπάλα στα χέρια. Μπορεί να "παντρέψει" ο Σφαιρόπουλος τους δύο αρμονικά; Γρίφος για δυνατούς λύτες.

Θυμίζω πως και στην εντός έδρας ήττα στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα με τον ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός κατέρρευσε επιθετικά όταν ο Σφαιρόπουλος αρχικά έβγαλε ενώ είχε πάρει μπρος και στη συνέχεια ξέχασε τον Στρέλινιεκς και ο Ολυμπιακός έχασε αυγά και καλάθια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ο Σπανούλης, αλλά και το πώς μοιράζει χρόνο και ρόλους ο κόουτς του Ολυμπιακού. Τώρα πρέπει να γίνει ανακατανομή ρόλων.

Μια άλλη πραγματικότητα είναι πως και με τον Τόμπσον υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Η παρουσία του Σπανούλη του αφαιρεί προσπάθειες. Από έναν παίκτη που έχει μεγάλη γκάμα στο επιθετικό κομμάτι, το να του αφαιρείς πρωτοβουλίες είναι κομβικής σημασίας. Βάλτε και τον Ρόμπερτς στην ιστορία, που παρόντος του Σπανούλη, δεν εχει ρόλο και θα καταλάβετε πως το θέμα είναι σοβαρότατο.

Σαφώς και η απώλεια του Μιλουτίνοφ είναι καταλυτική. Αναγνωρίζω επίσης τα προβλήματα τραυματισμών. Πλην όμως ορισμένοι παίκτες όπως Παπαπέτρου και Μάντζαρης, δεν εξελίσσονται όσο περνούν τα χρόνια. Ο ΜακΛίν ήταν επίσης σε κακή μέρα μετά και την ενέργεια που είχε σπαταλήσει στο ΟΑΚΑ. Δεδομένου πως λύσεις με τον Πρίντεζη να κάνει τα πάντα στη ρακέτα δεν βγαίνουν, ο Ολυμπιακός λογικά ψάχνει για τεσσάρι.

Ο Χάκετ έδωσε χθες απαντήσεις σε όσους εντός των δικών μας συνόρων τον είχαν τελειωμένο. Ο Ιταλός είναι παικταράς με προσωπικότητα. Ο Ολυμπιακός έχει και τώρα τέτοιες μονάδες με προσωπικότητα, αλλά ο Σφαιρόπουλος οφείλει να βγάλει τις ηγετικές πτυχές τους στο παρκέ. Αν ο κόουτς θελήσει να ζήσει και να πεθάνει μπασκετικα με την μπάλα στα χέρια του Σπανούλη θα διαπράξει "έγκλημα" κατά της ομάδας του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x