Κώστας Μιαούλης

Η γνώση και η ηρεμία της ΑΕΚ απέναντι στο «θέλω» του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον τελικό του Σαββάτου, για τον εγωισμό που οφείλει να βγάλει η «Ένωση» απέναντι σε έναν αντίπαλο που το θέλει πολύ, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Οι μέρες που απέμεναν μέχρι τον τελικό κύλησαν γρήγορα κι έτσι πλέον βρισκόμαστε μερικές ώρες πριν τον τελικό. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται αγωνιστικά, μα πάνω απ’ όλα πνευματικά και αυτός προφανώς ήταν και ο σκοπός της ομιλίας του Μανόλο Χιμένεθ προς τους ποδοσφαιριστές. Ξέρει πως σε αυτό το κομμάτι δεν έχει πολλά να τους πει. Η ΑΕΚ από την σεζόν της Football League ακόμα, φαινόταν μια ομάδα που είναι πολύ πιο επικίνδυνη και υπολογίσιμη στα νοκ-άουτ ματς. Αναμετρήθηκε από τότε με τον Ολυμπιακό σε πέντε περιπτώσεις, την μία φορά του πήρε το Κύπελλο στον τελικό, φέτος τον απέκλεισε και μόνο την πρώτη φορά, χρειάστηκε να πάει το ματς στο 90’ για να το πάρουν οι «ερυθρόλευκοι». Καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να μπει στο...μάτι του Ολυμπιακού όσο η ΑΕΚ, την τελευταία τριετία κι αυτή είναι μια πραγματικότητα.

Η ΑΕΚ πιστεύω πως ακριβώς επειδή ακόμα δεν είναι η ομάδα που όλοι θα θέλαμε, δεν έχει φτάσει στο επίπεδο εκείνο για να παίζει το όμορφο και χαρισματικό ποδόσφαιρο και να είναι αυτό το κύριο χαρακτηριστικό της, παρά τη σημαντική πρόοδο με τον Χιμένεθ, έχει το ένστικτο του φανατισμού και της επιβίωσης και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της στα νοκ-άουτ ματς του Κυπέλλου. Ακριβώς επειδή μέσα τους οι ποδοσφαιριστές κατανοούν πως είναι εκείνοι φαβορί για άπειρους λόγους, φανέλας, προϊστορίας, πρόσφατου ματς, αυτό ακριβώς είναι που με φοβίζει κιόλας. Το γεγονός πως ο αντίπαλος θα μπει διψασμένος για να πάρει τη νίκη. Αν αυτό το έχει σε μεγαλύτερο βαθμό ο αντίπαλος θα είναι ένα θέμα. Η ΑΕΚ όμως πλέον ξέρει και να παίζει με το μυαλό των αντιπάλων της και αυτό είναι σημαντικό.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να ξέρεις πως είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο σου και την αλαζονεία. Πιστεύω πως ακριβώς επειδή ο χαρακτήρας της ομάδας είναι τέτοιος που ποτέ δεν υποτιμά κανέναν, η ΑΕΚ δεν θα μπει μπλαζέ στο γήπεδο και δεν πρέπει. Η Ένωση πρέπει να συμπεριφερθεί πιο έξυπνα, από μια ομάδα που θα είναι φανατισμένη σίγουρα. Ο φετινός τελικός θα έχει και επιπλέον παίκτες, τους οπαδούς των δύο αντιπάλων, κάτι που πέρσι δεν συνέβη. Η Ένωση θα είναι εκείνη που θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά τον αγώνα, με καθαρό μυαλό. Αν το πράξει μειώνονται οι πιθανότητες του αντιπάλου, που είναι δεδομένο πως σε περίπτωση που στραβώσει το ματς θα πιεστεί περισσότερο από τον δικό του κόσμο.

Για το τέλος κράτησα το σχόλιο μου για τον διαιτητή. Αυτή τη στιγμή τον θεωρώ τη μόνη λύση που υπήρχε και με βάση και τις επιδόσεις ειδικά φέτος, την πλέον αξιόπιστη σφυρίχτρα. Αν σφυρίξει με βάση το τι θα βλέπει στις φάσεις και όχι κάνοντας πολιτική, έχω την ελπίδα πως μπορεί να φύγει ασχολίαστος απ’ αυτό το ματς, αφού αν ένα ματς τελειώσει και δεν ασχολούνται μαζί σου, ενώ είσαι διαιτητής, τότε έχεις πετύχει. Αν τα κάνει μαντάρα και αυτός, τότε βλέπω σύντομα να ξαναφοράνε...σορτσάκια οι καθηγητές διαιτησίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x