Κώστας Μιαούλης

Αγνώριστος Παναθηναϊκός, με άγνωστο μέλλον…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα που ήρθε απόλυτα φυσιολογικά με βάση την εικόνα του ματς στο Αγρίνιο και θεωρεί πως το αβέβαιο αύριο κάνει ακόμα δυσχερέστερη την κατάσταση.

Όποιος διαθέτει στοιχειώδη λογική, κατανοεί πως το πρόβλημα απόψε για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η ήττα. Με βάση την εικόνα του ματς και βέβαια, με δεδομένο πως στην κατηγορία αυτή, όποιος βάλει το πρώτο συνήθως κερδίζει, αποτελεί και τη φυσιολογική εξέλιξη. Όταν στην εκκίνηση του β' μέρους οι «πράσινοι» πήγαν να ανοίξουν τον ρυθμό, το ματς έγινε ροντέο. Εκεί, ο Παναιτωλικός, με τους ικανότατους χειριστές της μπάλας και τους διεμβολιστές που διαθέτει, ασφαλώς ήταν ο πιθανότερος να βάλει το δεύτερο και να καθαρίσει το ματς. Σε μια φάση που ο Ρότσα περνάει τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού σαν… σταματημένους.

Το «τριφύλλι» τούτη τη στιγμή υποφέρει παντού αγωνιστικά. Έχει σημειώσει μόλις δύο τέρματα σε πέντε παιχνίδια, ενώ και η άμυνά του έχει σοβαρά προβλήματα. Στη μεσαία γραμμή διαθέτει κάποια ισορροπία, όμως φαίνεται πως ανασταλτικά δεν βοηθάει και αυτή όσο χρειάζεται. Όταν, για παράδειγμα, ο Ρόσα κάνει ό,τι θέλει τον Χίλιεμαρκ στη φάση του πρώτου γκολ και ο Σιλά δεν έχει ακολουθήσει καν τον Μάζουρεκ κι αυτή είναι η πρώτη φάση του αντιπάλου και γίνεται γκολ είναι απολύτως λογικό να πέφτει η ψυχολογία της ομάδας.

Όταν τίποτε δεν σου πηγαίνει καλά και χάνεις τον έναν παίκτη μετά τον άλλον, όλα πάνε περίπατο. Τα πλάνα του προπονητή, όση διάθεση και αν έχουν οι ποδοσφαιριστές, είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν, όταν πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν έρθει την τελευταία στιγμή, ψάχνουν χημεία και όλα τα παιχνίδια, στα κρίσιμα σημεία τους πάνε στραβά. Αυτά θα ήταν καταστροφικά και για μια ομάδα που θα πορευόταν ομαλά διοικητικά. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο γίνεται και πόσο τρομακτικό διαμορφώνεται το σκηνικό, όταν αυτήν τη στιγμή ο σύλλογος διέρχεται μια περίοδο μη ομαλή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε να αφήσουμε στην άκρη αυτά που συμβαίνουν. Με όλο τον σεβασμό στον κόουτς του Παναθηναϊκού, κανένας παίκτης σε ατομικό επίπεδο και καμία ομάδα συνολικά δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη. Αν το σκηνικό της αβεβαιότητας επιδεινωθεί και στη συνέχεια υπάρξουν και άλλης φύσης προβλήματα, τότε το μόνο βέβαιο είναι η αγωνιστική απαξίωση. Οι παίκτες ως μονάδες είναι μοιραίο να φαίνονται οι χειρότεροι.

Οι ίδιοι βρίσκονται σε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει τεράστια διοικητικά προβλήματα ή μάλλον έχει επί της ουσίας κενό εξουσίας και έναν προπονητή που καλείται να κρατήσει ισορροπίες τρόμου. Με όλα αυτά που αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες, η κατάσταση μπορεί να γίνει εξαιρετικά δυσάρεστη. Μετά τα δύο συνεχόμενα μέσα με ΠΑΣ και Λάρισα, ακολουθεί πρόγραμμα ανηφόρα. Μέσα σε όλα αυτά βάλτε πως στον Λουτσιάνο που ουσιαστικά γυρίζει από Μάρτη και μετά, ήρθε να τραυματιστεί σήμερα και ο Τσάβες.

Θα ήταν άδικο να μην γράψω και μερικές κουβέντες για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε δείξει πως είναι ικανή να κάνει ζημιές και στο α’ μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ και σε μεγάλο διάστημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Μετά από ένα δύσκολο στην αρχή πρόγραμμα, οι γρήγοροι ακραίοι του Παναιτωλικού σήμερα βρήκαν τον Παναθηναϊκό μπόσικο και τον έτρεξαν όσο δεν πάει. Ο Μάζουρεκ πολύ άρτιος τεχνικά, ο Κλέσιο με τις γνωστές δυνατότητες που ξέρουμε, αλλά σπουδαίο ματς έκανε ο Φάρλεϊ Ρόσα. Οι Αγρινιώτες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι αντίπαλοι στην έδρα τους φέτος, αλλά θα κάνουν μεγάλες ζημιές και εκτός έδρας.

ΥΓ: Κλείνοντας το κείμενο, ενημερώνομαι και για τα όσα είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που τόνισε πως δεν προχωράει έτσι αυτή η κατάσταση. Να του πει κανείς πως έχει άδικο; Δε νομίζω. Αν είχε παραιτηθεί ήδη θα ήταν το λογικότερο. Όμως, πλέον, είναι πιθανό να του περνάει από το μυαλό για μην πληρώσει και για όσα δεν φταίει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x