Κώστας Μιαούλης

Η Κυβέρνηση κάνει την ανήξερη για τον Ιβάν, αλλά δεν πείθει κανέναν

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για όσα ήξερε εδώ και καιρό πως τελικά θα συμβούν και για τους Συριζαίους που τώρα κάνουν τους ανήξερους και ψάχνουν σύννεφο να...πέσουν.

Η κωμωδία που παίζεται από το πρωί στα κανάλια, όταν η συζήτηση πάει στις...μαγικές κυριακάτικες στιγμές της Τούμπας, από τους βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιπέδου εποχής βιντεοκασέτας της δεκαετίας του 1980. Μια κυβέρνηση σε παρακμή και κάποια άτομα που τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν ή δεν είχαν ακούσει για τον Ιβάν Σαββίδη. Λες και τους προηγούμενους μήνες υπήρχε μια άλλη κυβέρνηση στην εξουσία που έκανε πλάτες και είχε δώσει αέρα στον καναλάρχη-συνομιλητή-επενδυτή τους.

Ο πλέον υποκριτής όλων είναι βέβαια ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Ο άνθρωπος που πριν βγει η απόφαση της έφεσης του ΠΑΟΚ είχε αναρτήσει από την Πέμπτη στο "Διαύγεια" απαγόρευση μετακίνησης οπαδών της ΑΕΚ στην Τούμπα για ματς που μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών! Εκείνος που επικρότησε την απόφαση έκτρωμα του κ. Σκουτέρη με μια ενδιάμεση τιμωρία του ΠΑΟΚ. Ο Υφυπουργός που περιφρόνησε τη λογική πρόταση της ΑΕΚ να διακοπεί το πρωτάθλημα ώσπου να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις. Αυτός ο άνθρωπος από χθες είναι εκτεθειμένος κι αν είχε λίγο φιλότιμο, όφειλε να έχει παραιτηθεί σήμερα.

Φυσικά δεν τον θεωρώ ανόητο. Ίσα-ίσα που γνωρίζω μέσω τρίτων, πως ήξερε με ποιον έχει να κάνει. Κατανοούσε πως ο Σαββίδης θα ήταν εκείνος που θα μπορούσε να του τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Πού να πεις τον πόνο σου όμως πως ο Ιβάν είναι επικίνδυνος; Στον Αλέξη Τσίπρα; Αυτός είχε εξαγγείλει τίτλο για τον ΠΑΟΚ. Έχοντας σίγουρα στο μυαλό του κι αυτά που θα έκανε αργότερα για το Σκοπιανό. Κι αν το τελευταίο ήρθε εκτός προγράμματος , χωρίς να έχει σχέση με το ταιμινγκ της εξαγγελίας του, η προσπάθεια της κυβέρνησης να μείνει η ολοένα αυξανόμενη προκλητική συμπεριφορά του Ιβάν, του περιβάλλοντός του και κατ' επέκταση και των οπαδών του, ατιμώρητη, έφερε τα χθεσινά.

Οι Συριζαίοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν τον Ιβάν σήμερα και ψάχνουν...σύννεφο να πέσουν για το "σιδερικό" του καναλάρχη συνομιλητή τους. Όμως το πράγμα έχει μπόλικη ουρά από πίσω τις προηγούμενες μέρες. Δύο πραγματάκια στα οποία πρέπει να απαντήσει η κυβερνηση: Ποιοι έπαιρναν τηλέφωνα και πίεζαν να πέσει στα μαλακά ο ΠΑΟΚ από τα πρώτα λεπτά που φάνηκε πως δεν θα γινόταν το ματς με τον Ολυμπιακό; Επίσης στον ΣΚΑΙ και τους "Αταίριαστους", ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος αποκάλυψε καταγγελία που του έγινε: Πως για να τυπωθούν εισιτήρια για το χθεσινό ματς, γύρισαν οι ημερομηνίες στον μηχανισμό της ΔΟΥ που τα θεώρησε.Γιατί εφορία ανοιχτή την Κυριακή δεν γίνεται κι έπρεπε να φανεί πως θεωρήθηκαν Παρασκευή. Είναι τυχαίο που σε κάποιον πάει το μυαλό μου γι' αυτή τη δουλειά κι είναι ΠΑΟΚτσης; Ήξερε μήπως η ΔΟΥ πως θα πέσει η ποινή του ΠΑΟΚ για το κεκλεισμένων; Σαφώς για να δοθεί τέτοια εντολή σε ΔΟΥ, ήξερε κάποιος από ψηλά πως το ματς με την ΑΕΚ θα γίνει με κόσμο. Ψιλό γαζί κορόιδευαν την κοινωνία για την τύχη της έφεσης του ΠΑΟΚ. Οι κυβερνητικοί σίγουρα ήξεραν όπως κι ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως το ματς με την ΑΕΚ θα έχει κόσμο.

Εδώ και τρία χρόνια φώναζα που πάει το πράγμα με τον ΠΑΟΚ του Ιβάν, όπως και για το γεγονός πως αυτή η Συμμαχία που άρχισε με τρεις, θα οδηγούσε σε φιάσκο. Γιατί ο ένας εκ των τριών, ήθελε απλώς να πάρει τη θέση του κυρίαρχου του παιχνιδιού σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται. Κι η κυβέρνηση του πρόσφερε αυτή την αίσθηση κυριαρχίας που τον οδήγησε ομως στο χθεσινό μοιραίο σφάλμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x