Κώστας Μιαούλης

Η Κυρία είδε τη Βασίλισσα κι έκανε στην άκρη!

Όταν ο Αλέγκρι αποφάσισε να παίξει όπως έπαιζε πάντα η Γιουβέντους, τον παλιό καλό καιρό, η Ρεάλ ήταν ισοπεδωτική και δικαίως έφτασε τη μία ντουζίνα τρόπαια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να το πάρει ο μεγάλος Μπουφόν. Είναι επίσης πραγματικότητα πως το πρώτο ημίχρονο σου έδινε την εντύπωση πως μπορεί φέτος να ήρθε η ώρα της για να το σηκώσει.

Ήταν η άμεση απάντηση της, στο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ομαδικός Κριστιάνο Ρονάλντο, που σου έδινε την αίσθηση και με βάση το πώς είχε κυλήσει το πρώτο μέρος, πως θα μπορούσε να είναι η βραδιά της ιταλικής ομάδας. Όμως στην επανάληψη η «βασίλισσα» έκανε την εμφάνιση της.

Του Κώστα Μιαούλη

Μπορεί η φετινή Γιουβέντους να ήταν λαμπερή, όταν όμως εμφανίζεται η εστεμμένη, οι υπόλοιπες πάνε στον...πάγκο. Κάπως έτσι η Γιουβέντους, από τη στιγμή που παρέδωσε απλόχερα τον τίτλο της πρωταγωνίστριας του ματς στην αντίπαλο της, ήταν μοιραίο να υποστεί όσα έπαθε. Στο τέλος της βραδιάς, αν έχεις δει αυτή την ποδοσφαιρική καταιγίδα στο β’ μέρος λες πως λίγα έφαγε η Γιουβέντους.

Η Ρεάλ καταφέρνει μοναδικά κατορθώματα, που κάνει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ να μοιάζει πανεύκολη. Πρώτα απ’ όλα έγινε η πρώτη και άλλωστε ποιά άλλη θα τα κατάφερνε, που το πήρε δύο συνεχόμενες από την ώρα που έγινε Τσάμπιονς Λιγκ. Έγινε η πρώτη ομάδα με 500+ γκολ στην διοργάνωση και ο καλύτερος Ρονάλντο από ποτέ, έγινε ο πρώτος μετά τον Μιλίτο που σκόραρε δύο φορές σε τελικό από το 2010. Ωρίμασε και κατάλαβε πως με το να το ψάχνεις, κοιτάζοντας να πάρεις εσύ τη δόξα, δεν αποτελεί τον σωστό τρόπο. Ο Ρονάλντο του αποψινού τελικού, είναι καλύτερος από κάθε άλλη φορά. Κι είναι προφανές πως γι’ αυτή την μεταμόρφωση του στην ομαδικότητα του παιχνιδιού του, πρέπει να πάρει τη δόξα ή κομμάτι αυτής και ο Φερνάντο Σάντος.

Η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. Όμως εκεί που έπρεπε να κάνει τη διαφορά, να μπει δυνατά στην τελική ευθεία για το σπριντάρισμα στο φινάλε, έμεινε πίσω. Γιατί ο Αλέγκρι έδωσε ξαφνικά εντολή να παίξουν πίσω και με την εμμονή των παικτών του να ψάχνουν να βρουν τον Ιγκουάϊν, βγάζοντας όμως με αυτόν τον τρόπο από την εξίσωση του αγώνα, τον Μάριο Μάντζουκιτς που σημείωσε ένα απίστευτο γκολ. Η Μεγάλη Κυρία πλέον γίνεται και με τη βούλα η πιο ηττοπαθής ομάδα σε τελικούς με επτά στους εννιά χαμένους.

Η Ρεάλ πλέον τους αισθάνεται όλους πολύ μακριά. Αυτή απ’ όσους τελικούς έχει δώσει στα πρόσφατα χρόνια και οι συνεχόμενοι κερδισμένοι είναι πλέον έξι, αφού για τελευταία φορά έχασε το 81 από τη Λίβερπουλ, ήταν πιο πειστική και εμφατική από ποτέ. Στην επανάληψη, με τον Ίσκο μπροστάρη, τον Μαρσέλο και τον Καρβαχάλ να κάνουν ματσάρα και τον Ρονάλντο να εκτελεί απλά και να είναι πιο ώριμος από ποτέ, ήταν αδύνατο να το χάσει ακόμα και αν ήθελε. Με τον καλύτερο Ρονάλντο από ποτέ και πάνω απ’ όλα πιο ώριμο, όσο ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x