Κώστας Μιαούλης

Η λαβωμένη, μα ψυχωμένη «βασίλισσα» και τα καθαρά λόγια για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νίκη στο μπάσκετ, που είχε πολλή καρδιά και έδειξε θέληση και για το μέλλον στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπου τα πάντα πρέπει να ξεκαθαρίσουν.

Μετά από μια δύσκολη Κυριακή, ο κόσμος της Ένωσης είχε ανάγκη τα αποτελέσματα. Σαν αυτό του μπάσκετ με την αποδεκατισμένη, αλλά ψυχωμένη ΑΕΚ, να παίρνει μια νίκη καρδιάς και θέλησης και με την ομάδα του χαντμπολ να παίρνει ισοπαλία στο φινάλε, κατά την προσφιλή συνήθεια πλέον της Ένωσης στον Ολυμπιακό, σε αρκετά σπορ.

Για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι αυτό το παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο εξαιρετικά επικίνδυνο, το σημαντικό είναι πως κατάφερε να ορθώσει ανάστημα, σαν κάτοχος του τροπαίου και όπως είπε ο Ιταλός κόουτς, να βρει την ενέργεια που χρειαζόταν με τόσο εξασθενημένο από απώλειες ρόστερ. Τέσσερις απώλειες σε ομάδα μπάσκετ, είναι σα να σου λείπουν οκτώ από μια αποστολή στο ποδόσφαιρο.

Το άστρο του Μωραϊτη δεν ανέτειλε σήμερα, γιατί όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο, αυτό το παιδί έχει τεράστιες δυνατότητες. Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό για την ηλικία του, είναι πως κατάφερε να ξεχωρίσει, μέσα από τις καθαρές σε διαύγεια επιλογές του στο φινάλε, αλλά και τις εκπληκτικές άμυνες που έβγαλε. Μπορεί πολλές φορές να δούμε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες να σκοράρουν κατά βούληση και να εντυπωσιαζόμαστε πιο εύκολα. Όμως ο Μωραϊτης το βράδυ της Τρίτης, ξεχώρισε για την τεράστια αμυντική προσήλωση που έδειξε και αυτό στο μπάσκετ είναι παράσημο. Ο Χάντερ έδωσε ρέστα και στις δύο ρακέτες και έκρινε το ματς, ενώ πολύτιμος και για όλες τις δουλειές ήταν ο Λαρεντζάκης.

Ο Μπάνκι θέλει να φτιάξει την ομάδα έτσι ώστε ν’ αντλεί δύναμη μέσα από την άμυνα της. Ακόμα και αν ο Ματσιούλις για παράδειγμα, δεν έχει πραγματοποιήσει το ξεκίνημα τουλάχιστον που πολλοί θα περιμέναμε, παίζει για την ομάδα, βοηθάει σε πολλούς τομείς. Όλα τα παιδιά απέναντι στην Λιετκαμπέλις, έδωσαν το κάτι παραπάνω. Σίγουρα η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι ακόμα κάτω από το καλάθι. Κάτι πολύ πιο αξιόπιστο από τον Ρόμπερτσον, έναν παίκτη που θα μπορεί να σταθεί ισάξια με τον απίθανο Χάντερ που έχει κλέψει τις καρδιές όλων στην οικογένειας της Ένωσης. Αυτή η ομάδα όμως, έχει έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει να φτιάξει και πώς θα τα καταφέρει. Στο μπάσκετ, το δόγμα της άμυνας είναι αυτό που θα φέρνει τις νίκες.

Ως προς το ποδόσφαιρο με ενδιαφέρον διάβασα για τις μεταγραφές που χρειάζονται. Περάσαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρώτο μισό 2016-2017, η ομάδα ήθελε ενίσχυση σε σημεία που θέλει και τώρα, έστω και αν μεσολάβησαν μια επικράτηση για πρώτη φορά στη διαδικασία πλέι-οφ, μια πορεία στους 32 του Europa League και ένα πρωτάθλημα. Πάμε για τα μέσα της σεζόν 2018-2019 και η ΑΕΚ αναζητά ακόμα ένα 8άρι με οργανωτικές ικανότητες και έναν ακραίο που θα της κάνει διαφορά, ακόμα και αν ο Μπογέ τα καταφέρει και πάει τέλεια ως το τέλος της σεζόν.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Θυμίζω πως ελάχιστα 24ωρα πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, ο Ουζουνίδης είχε μιλήσει για δύο προσθήκες που θα γίνονταν και δεν έγιναν ποτέ. Προ 24 ημερών και συγκεκριμένα μετά το ματς με τον Απόλλωνα, ρωτήθηκε για το αν η ΑΕΚ προχωρά κάτι για τους στόχους της τον χειμώνα και η απάντηση ήταν «ψάχνουμε». Όταν πλέον έχει μεσολαβήσει ένα καλοκαίρι και πάμε προς τον χειμώνα και ακόμα ψάχνουμε κατά πως είπε ο προπονητής της Ένωσης προ 20 ημερών, δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, πως θα έχει η ομάδα τους παίκτες που χρειάζεται από την αρχή του Γενάρη ή πως θα τους βρει καν. Οπότε έχω το δικαίωμα να είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός.

Επίσης είμαι επιφυλακτικός γιατί τα πρόσωπα που τρέχουν πάλι το σχεδιασμό, είναι εκείνα που έλεγαν στον Μελισσανίδη πως είμαστε μια χαρά στα χαφ και πως θα πρέπει να υπολογίζεται και ο Μοράν. Από την άλλη σκέφτομαι πως έτσι κι αλλιώς για τον ένα χαφ που τώρα παίζει, ο Ουζουνίδης δεν είχε και καμία καούρα να τον πάρει, όχι γιατί αμφισβητεί τις δυνατότητες του, αλλά γιατί δεν ήθελε δύο νέους παίκτες, δηλαδή τον Γαλανόπουλο και τον ίδιο, για τα χαφ. Ασφαλώς αναφέρομαι στον Άλεφ που θέλει τακτική εκπαίδευση πολύ, αλλά τουλάχιστον όσο παίρνει παιχνίδια, βγάζει πράγματα. Όμως γνωρίζοντας και αυτή τη λεπτομέρεια, κατανοώ πως ο προπονητής είχε και εκεί θέμα, πέρα από τα γνωστά που προϋπήρχαν ή που προέκυψαν στην πορεία.

Βέβαια ο προπονητής έχει πολλά που έπρεπε να είχε λύσει και δεν έλυσε. Δίχως ωστόσο να παραγνωρίζω πως έφερε 25εκ ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ και δεν έγινε ακόμα και ως ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπό του καμία προσθήκη μετά τα παιχνίδια με τη Βίντι, πλην του Γιαννιώτα. Ωστόσο θα περίμενα από τον ίδιο να είναι πολύ πιο σκληρός ως προς το πειθαρχικό κομμάτι, όπου η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Μανούρες πολλές υπήρχαν και πέρσι. Θυμίζω ας πούμε πως στο ματς με τη Ριέκα, είχαμε τσακωμό εν ώρα αγώνα, Βράνιες-Τσόσιτς εναντίον Ανέστη. Θυμίζω τα γνωστά του Βράνιες, τα ξενύχτια του Αραούχο μετά από ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Μελισσανίδη σε ρόλο μπαμπούλα κάθε τρεις και λίγο στα Σπάτα.

Εδώ όμως δεν βοηθάνε τα αποτελέσματα ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και αυτά να περνάνε στα ψιλά. Είχαμε καυγά ανάμεσα σε δύο παίκτες εν ώρα αγώνα, με τον έναν (Χουλτ) να κάνει παρατήρηση στον άλλον (Τσόσιτς) πως είναι μέσα και στα δύο γκολ. Για μένα είναι πράγματα που φαίνεται να μην έχουν επιστροφή, όπως για παράδειγμα η συμπεριφορά του Λιβάια, ειδικά όταν έχει κάνει μια τόσο χοντρή γκάφα όπως ήταν η αποβολή του στο ματς με την Βίντι. Η ΑΕΚ έχει πάρει ελάχιστα πράγματα από τον Κροάτη που σε κάθε ματς φαίνεται όλο και πιο θυμωμένος.

Για το τέλος κράτησα την πιο ειλικρινή κουβέντα που πρέπει να γίνει, όπως πρέπει να συμβεί και για όλα τα παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές που απέμειναν από την πρωταθλήτρια, πέρσι έδωσαν έναν μεγάλο αριθμό αγώνων. Επιπλέον όσοι απέμειναν, έδωσαν τα πάντα για την πρόκριση στους ομίλους και αυτή ήταν κατά κύριο λόγο που οδήγησαν την Ένωση στους ομίλους, αφού από τις προσθήκες έπαιξε βασικός ο Οικονόμου και σε ένα ματς ο Άλεφ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με ένα εξαιρετικά καταπονημένο κομμάτι του περσινού υλικού, που δεν μπορεί ωστόσο να παίξει και το είδος του ποδοσφαίρου που θέλει η ΑΕΚ πλέον, δεν έχει τύχη με τις τωρινές συνθήκες. Άρα τον Ιανουάριο η ομάδα, πρέπει να δείξει πως θέλει να του δώσει πραγματικά τις προϋποθέσεις, να χτίσει κάτι καινούριο. Όλα τα υπόλοιπα, αν δεν γίνουν πράξη αυτά που πρέπει, είναι κουβέντα, για να περνάει η ώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x