Κώστας Μιαούλης

Η λογική κατάρρευση με μπόλικη βοήθεια και από τον Μανόλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα της ΑΕΚ στην Τρίπολη και για το γεγονός πως δεν ήταν η λογική του ροτέισον που κόστισε, αλλά η επιλογή του καταραμένου 4-3-3 και των προσώπων.

Κάποτε θα ερχόταν και η ήττα. Το αν η ζημιά είναι μεγάλη ή όχι αποτελεί προσωπική εκτίμηση του καθενός. Βέβαια σε αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην έδρα του και ο ΠΑΟΚ έφερε μια ισοπαλία απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να γίνει για τα καλά αφεντικό η Ένωση είναι σίγουρα. Τα δεδομένα πάντως ήταν εναντίον της αυτή τη φορά, παρά και τις απώλειες που είχε ο Αστέρας. Πέρα απ’ όλα αυτά όμως ο Χιμένεθ στο πρώτο ματς που η ΑΕΚ είχε ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της και να χτίσει μια απόσταση, τα έκανε όλα λάθος. Όχι εξαιτίας του ροτέισον που έκανε, αλλά λόγω των προσώπων και του συστήματος που επέλεξε.

Σήμερα που ήταν εκτός έδρας ματς και θα έβρισκε χώρο, ο Μανόλο δεν έβαλε τον Κλωναρίδη. Δεν έδωσε και πάλι μια ευκαιρία στον Τρίστασον να παίξει βασικός, είχε καθηλωμένο τον Πατίτο. Και αυτό επειδή διάλεξε ένα 4-3-3 που αποτελεί ταφόπλακα για την ΑΕΚ σε όλα τα ματς που το έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα, τουλάχιστον αυτά που έχουν τεράστια σημασία. Η επιλογή του Αϊντάρεβιτς για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν για να γελάνε και τα… τσιμέντα. Αλλάζει το 4-2-3-1, με τη λογική να φυλάξει την άμυνα του καλύτερα με τους εσωτερικούς χαφ. Τι είδαμε;

Τον Βινίσιους να χάνει δύο κόντρες από τον Δουβίκα, τον Αϊντάρεβιτς να μην υπάρχει καν στο πλάνο και μια αδράνεια από το σύνολο της άμυνας. Αποτέλεσμα ήταν να έρθει το 1-0 και μετά με το σχηματισμό, αλλά και τα πρόσωπα που είχε επιλέξει απόψε ο Χιμένεθ δεν υπήρχε ο γυρισμός. Σήμερα ο κακός εαυτός του Ανδαλουσιανού βγήκε στην Τρίπολη. Τα ατού της ΑΕΚ ήταν αποκαμωμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε σήμερα. Ο Μάνταλος είχε λίγο κέφι στην αρχή, αλλά μετά έπεσε, ο Λιβάια και ο Λάζαρος δεν ήξεραν πού πατούσαν και που βρίσκονταν, ο Μπακασέτας και αυτός βασανισμένος με το να παίζει στα πλάγια δεν μπορούσε να προσφέρει κάτι. Ο Αραούχο αβοήθητος απλώς έτρεχε για να πρεσάρει, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τους καλούς Έλληνες προπονητές. Ο Παντελίδης που είχε και εκείνος σοβαρές απώλειες, έκανε μια…μπουκιά τον Μανόλο τακτικά απόψε. Ο Αστέρας έκανε μια γενναία εμφάνιση, οι παίκτες του ήταν αποφασισμένοι και πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και μοιραία για την ΑΕΚ, αλλά απολύτως λογικά κέρδισαν. Ο Χιμένεθ, θεωρώ ξέροντας και τα αποτελέσματα των άλλων, με τον τρόπο που στήθηκε πήγε για την ισοπαλία. Αν είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός νωρίτερα, ακόμα κι αν μου πουν πως είχε βγάλει από νωρίτερα την ενδεκάδα, θεωρώ πως θα σκεφτόταν αλλιώς το ματς.

Ο Πανιώνιος τώρα έχει την ευκαιρία του. Καλείται να παίξει με την Λαμία στην κανονική έδρα της ομάδας του Τεννέ. Στο κανονικό πρωτάθλημα όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους για να περάσουν μπροστά και αυτό θα κάνει τουλάχιστον το πρωτάθλημα πολύ συναρπαστικό. Ο Ατρόμητος το απόγευμα έκανε κάτι που οι περισσότεροι, ακόμα και άνθρωποι του Ολυμπιακού περίμεναν. Ο Λεβαδειακός γύρισε ένα σχεδόν χαμένο ματς και παραμένει αήττητος. Το πρωτάθλημα φαίνεται πως θα έχει πολλές εναλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα. Η ΑΕΚ αυτή την εβδομάδα λύγισε αμυντικά και αυτό της βγήκε τόσο την Πέμπτη, όσο και σήμερα. Με παίκτες σαν τον Βινίσιους και τον Αϊντάρεβιτς σε ένα τόσο απαιτητικό ματς, αλλά και με τον Γαλανόπουλο να μην είναι καλός για 3ο σερί ματς, όλα όσα συνέβησαν στην Τρίπολη ήταν νορμάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x