Κώστας Μιαούλης

Η μεγάλη ομάδα στο γήπεδο (εκτός από 10’) ήταν μόνον η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νέα εξαιρετική εμφάνιση και την ισοπαλία σε 2ο σερί παιχνίδι με τη Μίλαν που τη φέρνει προ των πυλών της πρόκρισης.

Η ΑΕΚ τα έκανε όλα σωστά και της έλειψε μόνο το γκολ ή απλώς η μία καλή πάσα για να το βάλει σε αρκετές περιπτώσεις. Με εξαίρεση το δεκάλεπτο από το 50’ μέχρι το 60’ εκείνη που μέσα στο γήπεδο φαινόταν σαν μεγάλη ομάδα ήταν η ΑΕΚ. Ο Μπονούτσι άλλωστε το είπε από μόνος του, τόσο στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και με τη γλώσσα του σώματος μέσα στο γήπεδο.

Αυτή η ομάδα, με τόσους ακριβοπληρωμένους παίκτες, δεν μπόρεσε για ένα ολόκληρο πρώτο μέρος και σε ένα μεγάλο μέρος και στην επανάληψη, ούτε καν να διανοηθεί να επιχειρήσει κάτι από καλή θέση μέσα στην περιοχή της. Για την ακρίβεια το δοκάρι του Μοντολίβο είναι η μόνη πραγματική ευκαιρία για τη Μίλαν.

Όλοι πήγαν υπέροχα σήμερα με πρώτο τον Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός μάλιστα και ίσως και μόνο για το κοουτσάρισμα του απόψε και για τη σκέψη του να υποχρεώσει τον Μπονούτσι να κάνει παιχνίδι, σε μια πολύ επικίνδυνη, αλλά και υποχρεωτική για τη Μίλαν κίνηση στο πρώτο μέρος, αφού δεν της άφηνε άλλον τρόπο ανάπτυξης, αποτέλεσε μια εξαιρετική κίνηση. Η ΑΕΚ βρήκε ανοργάνωτη αρκετές φορές την άμυνα της Μίλαν.

Από την άλλη μεριά ο Μοντέλα απάντησε με τον Σούσο και αυτό ήταν το μοναδικό δεκάλεπτο που κατάλαβες σε αυτά τα 90’ πως η Μίλαν είναι μια σπουδαία ομάδα. Γιατί σε όλο το υπόλοιπο διάστημα στο αποψινό ματς του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ φαινόταν πολύ καλύτερη. Όμως και εκεί είχε απάντηση ρίχνοντας αρχικά τον Λιβάια και μετά τον Γαλανόπουλο για να κλειδώσει τον βαθμό που της δίνει πάλι προβάδισμα απέναντι στις άλλες δύο. Νίκη με τη Ριέκα σχολάει ο γάμος, αν η Μίλαν κάνει το χρέος της ή έστω έρθει ισόπαλη με την Αούστρια και η ΑΕΚ θα συνεχίσει στους «32».

Τα δύο ακραία μπακ, ο Ροντρίγκο Γκάλο και ο Έλντερ Λόπες έκαναν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και δίδαξαν απόψε πως πρέπει να παίζεται αυτό το 3-5-2 ή 3-4-1-2 για την ακρίβεια, από τα δύο ακραία μπακ. Ο Σιμόες και Γιόχανσον αυτούς της Μίλαν, τους Λοκατέλι και Μοντολίβο να μοιάζουν πολύ μικροί. Η ΑΕΚ είχε σπουδαία απόδοση, απέδειξε πάνω απ’ όλα πως είναι ομάδα. Συνολικά στο σημερινό παιχνίδι απέδειξε μάλιστα πως είναι και πολύ πιο λειτουργική σε κάποιους τομείς από τη Μίλαν που έχει συγκεντρώνει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, αλλά ακόμα δεν είναι ομάδα.

Κάτι ακόμα που κατάφερε να κάνει ο Χιμένεθ ήταν να διαχειριστεί σωστά και τον Λάζαρο και τον Μπακασέτα και τον Αραούχο, ώστε να τους μειώσει τον χρόνο συμμετοχής για να μην τους ξεθεώσει κιόλας ενόψει ΠΑΟΚ και να τους έχει όσο πιο φρέσκους γίνεται. Οι συνολικές τελικές ήταν 14-8 της ΑΕΚ απέναντι στη μεγάλη Μίλαν και αυτό τα λέει όλα. Αν ο Βράνιες εκεί που έπιασε την κεφαλιά, την είχε αφήσει στον Μπακασέτα, θα μιλούσαμε για ένα ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Η προέλαση της «Ενωσης» στην Ευρώπη συνεχίζεται ακόμα και χωρίς τον αρχηγό.

Ήταν μεγάλο αποτέλεσμα, συνοδευόμενο και από την εικόνα υπεροχής που είχε η ΑΕΚ απέναντι στη Μίλαν. Έχω μια μικρή στενοχώρια γιατί αν έπρεπε να υπάρχει νικητής αυτός ήταν μόνον η Ένωση. Η ΑΕΚ μπορεί να δημιουργήσει και χωρίς τον αρχηγό, μπορεί να είναι εξαιρετικά ποιοτική. Έρχεται και ο Κονέ, που είναι έτοιμος ακόμα και για την Κυριακή, σύμφωνα με ασφαλέστατη πληροφόρηση. Τουλάχιστον είναι στη διάθεση του προπονητή από άποψη φυσικής κατάστασης και σωματικής ετοιμότητας. Δεν αποκλείω να τον δούμε την Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x