Κώστας Μιαούλης

Η τελική επικράτηση της ΑΕΚ θα είναι η ήττα των αλαζόνων

Ο Κώστας Μιαούλης πιάνει τα πράγματα από εκεί που έχουν μείνει και γράφει για την πεποίθηση πως η ομάδα που δεν αντιμετώπισε το πρωτάθλημα αλαζονικά, στο τέλος θα δικαιωθεί.

Είναι ωραίες μέρες να είσαι ΑΕΚ και να επιστρέφεις στη δουλειά. Ωραίες ημέρες αν σκεφτείς πως ορισμένοι αλαζόνες, που ήταν βέβαιοι για τον τίτλο, έχουν χάσει όχι απλά την μπάλα, αλλά και τον… ύπνο τους.

Έχει ακόμα μεγαλύτερη πλάκα όταν δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος των κυρώσεων που μπορεί να τους περιμένουν. Στην ουσία μιλάμε για μια… αυτοκτονία, για έναν τίτλο που είχαν όλη την βοήθεια για να τον κατακτήσουν, αλλά τελικά δεν θα πάρουν, αφού έχουν βγάλει περισσότερο τα μάτια μόνοι τους.

Όλο αυτό το διάστημα που απείχα, είχε μεγάλη πλάκα να ακους διάφορες πραγματικές ή περισσότερο φανταστικές ιστορίες, προκειμένου να αναδείξουν το μέγεθος της αδικίας σε βάρος τους. Όπως έχω ξαναγράψει όμως, τα δύσκολα θα έρθουν αν τελικά χαθεί ο τίτλος για τους «εμείς ή κανείς». Ειδικά για εκείνους που είχαν φτιάξει και το μυαλό του κόσμου της ομάδας τους, πως δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί αυτός ο τίτλος.

Ακούσαμε για ιστορίες που αποδεικνύουν πως η σχέση τους με το τι έχει συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι τελείως επιφανειακή. Όπως για παράδειγμα το πιστόλι στο Members Club της ΑΕΚ, που σύμφωνα με τη δική τους θεωρία βγήκε από τον σημερινό διοικητή της Ένωσης. Αυτή είναι μια ιστορία που θα ήθελαν να υφίσταται, αλλά δεν υπάρχει μιας και το όπλο τότε, είχε τραβήξει ο οδηγός-σωματοφύλακας του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι πως το χάνουν μόνοι τους και οι πιστοί συντάκτες του Ιβάν, θα πρέπει να κάποιον τρόπο να διαχειριστούν την απώλεια αν έρθει. Ο εκνευρισμός τους και τα όσα λένε καθημερινά στα ραδιόφωνα τους, δείχνουν πως και οι ίδιοι δεν πολυπιστεύουν πλέον σε θαύματα.

Σαφώς και το θέμα έχει κυρίως πολιτικές διαστάσεις. Για την οικονομία της κουβέντας θα συμφωνήσω ακόμα και με το επιχείρημα που προβάλλουν ορισμένοι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, πως ο Ιβάν δεν θα πάρει τον τίτλο, γιατί το αμερικανοκίνητο αθηναϊκό κατεστημένο δεν θα ήθελε και δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Όμως αυτά τα πράγματα έχουν συμβεί και με άλλους στο παρελθόν που στο πολιτικό πεδίο, προσπάθησαν να έρθουν ή να έχουν επαφές με τον ρωσικό παράγοντα. Και για πολύ σημαντικότερα θέματα από το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Οπότε αν συνειδητοποίησαν πως αυτό είναι το εμπόδιο, τώρα που συνέβησαν, όσα συνέβησαν, θα πρέπει να προβληματιστούν με το γεγονός πως δεν συνεκτίμησαν στη βεβαιότητα τους και αυτό το εμπόδιο. Άρα έχουν σοβαρό θέμα εκτίμησης και αντίληψης, ειδικά εκείνοι – και δεν είναι λίγοι αυτοί- που έχουν ζήσει στην κακούργα… Αθήνα, για πάρα πολλά χρόνια.

Βέβαια πάνω από τις θεωρίες συνομωσίας, υπάρχει και η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευνοϊκότερες συνθήκες για να κατακτήσει τον τίτλο, έναν συνέταιρο στην κάθαρση που έμεινε κατά τα 2/3 του πρωταθλήματος θεατής, στην προφανή προτίμηση της σημερινής κυβέρνησης για την ομάδα που θα κατακτούσε τον τίτλο. Παρόλα αυτά, η αλαζονεία, η έλλειψη ψυχραιμίας και η αδημονία μπροστά στο να πάρουν τον τίτλο, οδήγησε στο μοιραίο λάθος, στο οποίο ήμουν βέβαιος πως θα οδηγούνταν οι Θεσσαλονικείς. Κι οδηγήθηκαν σε τέτοια, σε δύο περιπτώσεις.

Η ΑΕΚ, οποιεσδήποτε και αν είναι οι αποφάσεις αύριο ή μεθαύριο, ακόμα και αν πρυτανεύσει η λογική και δεν μιλήσουν και οι…μουγγοί κατά τη Μελισσανίδειο ατάκα, θα πρέπει να παίξει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και να κερδίσει τα πάντα όπως έκανε μέχρι τώρα. Η ομάδα που δεν μίλησε, αγωνίστηκε και αντιμετώπισε με ταπεινότητα το ποδόσφαιρο στη σεζόν που τελειώνει, πιστεύω πως στο τέλος θ’ ανταμειφθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x