Κώστας Μιαούλης

Η τριπλέτα-όνειρο της Λίβερπουλ καθηλώνει τον πλανήτη

Το ποδόσφαιρο που παίζει η Λίβερπουλ το τελευταίο τρίμηνο, είναι από κάποιον άλλον πλανήτη. Η ομάδα του Κλοπ έδωσε άλλη μια μοναδική παράσταση με τo 5-2 κόντρα στη Ρόμα. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Μπορεί κανείς να περίμενε πως η Ρόμα που τσάκισε τα κόκκαλα της Μπαρτσελόνα, θα πρόσφερε ένα ανταγωνιστικό ματς (κάτι που συνέβη μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ).

Όμως όταν ο Σαλάχ όπλισε και έβαλε το πρώτο και αφού ο Ντι Φραντσέσκο έκανε το απίστευτο λάθος ν’ ανεβάσει τις γραμμές του για να πιέσει τη Λίβερπουλ μετά το 20ο λεπτό, η πιο μαγική τριπλέτα του πλανήτη αυτή τη στιγμή, γάζωσε τη δύστυχη Ρόμα που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την Λίβερπουλ. Μια ομάδα που ξαναζεί μεγάλες μέρες δόξας, χάρη στον απίστευτο τύπο που λέγεται Γιούργκεν Κλοπ. Αυτή την φοβερή φυσιογνωμία και προσωπικότητα, που έχει εμπνεύσει το «Άνφιλντ».

Η τριάδα των Φιρμίνο- Σαλάχ-Μανέ μοιάζει να είναι πλασμένη για να παίζει μαζί. Παρά το πλήγμα της αποχώρησης του τρομερού φέτος Τσάμπερλεν, η Λίβερπουλ μύρισε αίμα, από τη στιγμή που η Ρόμα για κάποιον αδιανόητο λόγο, ίσως και λόγω του δοκαριού και του κάπως μουδιασμένου ξεκινήματος στο πρώτο 20λεπτο, ήθελε να βάλει πίεση στη Λίβερπουλ. O Nτι Φραντσέσκο σίγουρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που θ’ ακολουθούσε. Ο Κώστας Μανωλάς που έκανε εξαιρετικό ματς απέναντι στον Μέσι στο «Ολίμπικο» υπέστη φοβερά ποδοσφαιρικά βασανιστήρια από αυτό τον …αλητήριο τον Φιρμίνο.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σίγουρα αποτελεί όχι απλά τον ποδοσφαιριστή της χρονιάς, αλλά ένα φαινόμενο. Ο Αιγύπτιος έχει τρελάνει τον πλανήτη, έχει δημιουργήσει νέους φίλους για την Λίβερπουλ με τον απίστευτο τρόπο που εκτελεί, που μοιράζει, που τρέχει πάνω στις γραμμές ειδικά από δεξιά με το ανάποδο πόδι. Ένας παίκτης που θεωρώ πως σε τεχνική κατάρτιση, από την Αφρική, δεν έχω δει ποτέ καλύτερο. Ο Σαλάχ έχει παλαβώσει τον κόσμο. Έφτασε τα 43 γκολ φέτος και έγινε ο παίκτης της Λίβερπουλ με τα περισσότερα γκολ στο Champions League σε μια χρονιά.

Ο Αιγύπτιος που πέρασε και δεν ακούμπησε από την Τσέλσι, έχει κερδίσει την εκτίμηση όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη, που υποκλίνεται στο σπάνιο ταλέντο του. Είναι ο Φαραώ που έπεσε από τον Παράδεισο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ένα από τα τραγούδια που έχουν βγάλει φέτος για πάρτι του οι οπαδοί των «ρεντς». Δεν είναι μόνο τα γκολ που βάζει, αλλά και όσα άλλα κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο φόβος και ο τρόμος για κάθε αντίπαλο, ομαδικός και χωρίς να υπερβάλλει για να σκοράρει, κάτι που φάνηκε και από τις δύο εξαιρετικές ασίστ. Μέσα στο δίδυμο το Φιρμίνο με τον Σαλάχ, κολλάει ιδανικά ο Σαντιό Μανέ που έχει την ταχύτητα, αλλά και τη δυνατότητα να κινείται στους χώρους αδειάζοντας τον δρόμο για τους άλλους δύο. Κι αυτό είναι το δυνατό σημείο του Σενεγαλέζου.

Η Ρόμα τουλάχιστον απάντησε με αξιοπρέπεια με τα δύο γκολ που πέτυχε, με την βοήθεια βέβαια της πολύ ευάλωτης στη γκέλα άμυνας της Λίβερπουλ. Μια κακή εκτίμηση του Λόβρεν έδωσε την ευκαιρία για τον Ντζέκο να βάλει ένα κι άλλο ένα ανόητο πέναλτι με τον Μίλνερ.

Το 5-2, με βάση το τι πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα αφήνει ελπίδες για μια σπουδαία ρεβάνς, με τη μόνη διαφορά, πως αυτή τη στιγμή δείχνει αδιανόητο, περισσότερο και από το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δεν σκόραρε στη ρεβάνς του Ολίμπικο, να μην σκοράρει αυτή η μηχανή παραγωγής τερμάτων της Λίβερπουλ στον επαναληπτικό. Ποδόσφαιρο είναι όμως και τίποτε δεν είναι απίθανο, ειδικά με την ευάλωτη ακόμα άμυνα της Λίβερπουλ.

Μια εκτίμηση για τον ημιτελικό της Τετάρτης. Η Μπάγερν με τον Χάινκες δεν μπορεί να φανεί αφελής ξανά. Η φετινή Ρεάλ δεν είναι καλή ομάδα, αλλά το πιο κλασσικό ντέρμπι των ευρωπαϊκών Κυπέλλων πάντοτε επιφυλάσσει ξεχωριστές συγκινήσεις. Μια Ρεάλ της Ισπανίας, θα έχει προβλήματα απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά ο αέρας της «βασίλισσας» στην Ευρώπη, αποτελεί επίσης φαινόμενο. Να δούμε πάλι επτά γκολ, όπως απόψε δύσκολο, αλλά σίγουρα θα είναι ένα ματς με σπουδαίες συγκινήσεις. Θα δώσω μια εκτίμηση για νίκη της Μπάγερν πάντως για τον πρώτο αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x